چرا یاهو به خاک سیاه نشست؟

چرا یاهو که روزی روزگاری یکی از مهم‌ترین شرکت‌ها در حوزه‌ی اینترنت بود، به این حال و روز افتاده است؟ در دهه‌ی ۹۰ میلادی، محیط اینترنت به‌شدت آشفته بود و برای پیدا کردن محتوای موردنظر باید زمان بسیار زیادی صرف می‌شد. بنیان‌گذاران یاهو در آن زمان تمام سایت‌های مورد علاقه‌ی خود را فهرست‌بندی و به دسته‌های مختلف تقسیم کردند.

وقتی که این فهرست را در یک سایت قرار دادند، خیلی سریع مورد استقبال هزاران نفر قرار گرفت. در همین زمان بود که یاهو‌ متولد شد. این سایت روز‌به‌روز بزرگ‌تر می‌شد و تا سال ۲۰۰۰ تعداد محصولات و خدمات آن به بیش از ۴۰۰ عدد رسید. بنابراین یاهو یک سایت ساده برای جستجو کردن نبود، بلکه بسیاری از کاربران را یاهو را به عنوان خود اینترنت در نظر می‌گرفتند. در این میان بنیان‌گذاران گوگل به مدیران یاهو‌ پیشنهاد فروش الگوریتم جستجوی خود را در ازای دریافت ۱ میلیون دلار مطرح کردند. اما یاهو‌ این پیشنهاد را رد کرد.

یاهو حدود ۶ سال پس از تاسیس، به بزرگ‌ترین شرکت اینترنتی جهان تبدیل شده بود و ارزش بازار آن بیش از ۱۲۸ میلیارد دلار بود. اما سیستم جستجوی یاهو ‌چندان کارآمد نبود و گوگل به لطف اتخاذ رویکرد هوشمندانه‌تر در این زمینه، موفق شد توجهات زیادی را جلب کند. با توجه به این شرایط، یاهو تصمیم گرفت سیستم جستجوی خود را با گوگل ادغام کند که همین تصمیم سرعت رشد گوگل را افزایش داد. گوگل با بهره‌گیری از ارائه‌ی تبلیغات مرتبط با کلیدواژه‌ها جستجو شده، توانست درآمد هنگفتی را به دست آورد. در نتیجه تبلیغات بنری یاهو‌ دیگر جذابیت گذشته را نداشت.

مدیران یاهو‌ که احساس خطر کرده بودند، پیشنهاد خرید گوگل در ازای پرداخت ۱ میلیارد دلار را مطرح کردند ولی بنیان‌گذاران گوگل گفتند فقط با دریافت ۳ میلیارد دلار شرکت خود را می‌فروشند. طبیعتا این معامله هم به جایی نرسید. یاهو‌ که در زمینه‌ی جستجو در وب بازی را واگذار کرده بود، در سال ۲۰۰۶ به فکر خرید فیسبوک افتاد ولی مارک زاکربرگ پیشنهاد ۱ میلیارد دلاری یاهو را رد کرد.

از دلایل اصلی شکست یاهو می‌توانیم به تعویض سریع مدیرعامل‌های این شرکت اشاره کنیم. به طور مشخص در طول ۶ سال، ۵ مدیرعامل مختلف رهبری یاهو را برعهده گرفتند. در طول چند سال، یاهو به طور عجیبی صدها شرکت مختلف را تصاحب کرد و به همین خاطر اصلا مشخص نبود که این شرکت چه هدف و استراتژی را دنبال می‌کند.

با وجود تمام این مشکلات، مایکروسافت در سال ۲۰۰۸ در کمال تعجب اعلام کرد که می‌خواهد یاهو را با پرداخت مبلغ ۴۴ میلیارد دلار تصاحب کند. اما هیئت مدیره یاهو بر این باور بود که ارزش یاهو بسیار بالاتر است و این پیشنهاد را رد کردند. فقط چند ماه بعد، سهام یاهو سقوط کرد و ارزش کل شرکت به ۱۴ میلیارد دلار رسید. در سال ۲۰۱۷، اپراتور مخابراتی Verizon بخش اینترنتی یاهو را با پرداخت ۴.۴۸ میلیارد دلار تصاحب کرد. اما این شرکت هم نتوانست یاهو را نجات دهد و در سال ۲۰۲۱ آن را به فروش رساند.

با وجود تمام این شکست‌ها، یاهو همچنان یکی از پربازدیدترین سایت‌های جهان است و برخی سرویس‌های آن کاربران زیادی دارند. اما واقعیت این است که سال‌هاست از دوران اوج خود فاصله‌ی زیادی گرفته و احتمالا دیر یا زود به طور کلی از صحنه‌ی اینترنت حذف خواهد شد.

دیجی‌کالا مگ تَلِنت بستری برای کشف و پرورش، کسب درآمد و مشهور شدن استعدادهای تولید محتوای ویدیویی است. بستری برای افرادی که توانایی ساختن انواع ویدیو را برای دیجی‌کالا در «استاندارد حرفه‌ای محتوا و تصویر» دارند. افراد حاضر در پروژه‌ی تَلِنت، با ساختن ویدیو برای دیجی‌کالا، به طور مستقیم از دیجی‌کالا کسب درآمد می‌کنند.

دیجی‌کالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفه‌ای دارند، فراهم می‌کند. اگر فکر می‌کنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجی‌کالا مگ تَلِنت بپیوندید.

برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید.

درباره‌ی دیجی‌کالا مگ تَلِنت

در یوتیوب



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. علی بلیزر

    سلام ، بنده به عنوان پدر یاهو مسنجر ایران هنوز این اپلیکیشن بوترها و همچنین ایمیل رو روی دسکتاپ کامپیوترم و اپلیکیشن اندروید رو روی گوشیم دارم ، یاهو تکرار نمیشه ، هیچی نمیاد که بتونه در مقابل نستالژیک ترین اپلیکیشن دنیا عرض اندام کنه 🆎

  2. بهبود

    واقعا برای خودم متاسف هستم که سالها وقتم رو در چت روم های یاهو مسنجر هدر دادم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X