چرا از تاریکی میترسیم؟ (زیرنویس فارسی)
احتمالا شما هم از تاریکی ترس دارید و میخواهید زودتر از چنین محیطهایی خارج شوید و به نور برسید اما آیا میدانید این ترس از کجا ناشی میشود؟
ترس از تاریکی یکی از رایجترین ترسها در هر سنی است و افراد معمولا میخواهند خیلی زود چنین محیطهایی را ترک کنند و به روشنایی برسند. باید گفت این موضوع کاملا قابل درک است و در حقیقت بشر در روند تکاملی خود به این ترس رسیده است.
هزاران سال پیش شرایط با امروز متفاوت بود اما به تدریج گونهی بشر آموخت که تاریکی میتواند خطرات مرگباری همراه داشته باشد و به همین دلیل مغز در همراهی با دیگر اندامها مانند قلب و شُشها، به شکلی تکامل یافت تا به انسان هشدار دهد و او را از وضعیت موجود یعنی حضور در تاریکی خارج کند تا از خطرات احتمالی محفوظ بماند.
علاوه بر این مؤثرترین دلیل ترس از تاریکی را باید ناشناخته بودن وضعیت موجود دانست. اگر نسبت به محیطی که در آن هستیم اِشراف کاملی داشته باشیم، حتی تاریک شدن آن تأثیر زیادی بر افزایش ترس ندارد اما هنگامی که همین تاریکی را در محیطی ناشناخته تجربه میکنیم، وضعیت کاملا متفاوت میشود. این موضوع را میتوان حتی در واکنش کودکان نسبت به تاریکی مشاهده کرد. کودکی که در اتاق کنار مادرش میخوابد، با وجود تاریکی آرامش خاطری نسبی دارد.
بدین ترتیب این نوع ترس را میتوان هم ناشی از ترس از خود تاریکی دانست که به عملکرد مغز مربوط میشود و حتی با تغییر افکار قابل کنترل است و هم ترس ناشی از ناشناختهها که موضوع پایهایتری است و تا آگاهی کامل از وضعیتی که انسان در آن حضور دارد، ادامه خواهد داشت و بدین ترتیب نیاز به شناخت کامل شرایط برای غلبه بر آن خواهد بود.
شاید این ویدیو از Syhgma که به بررسی دلایل ترس انسان در مواجهه با تاریکی میپردازد و آن را ریشهیابی میکند، بتواند به شما در درک بهتر شرایط و در نتیجه روبهرو شدن با چنین موقعیتهایی کمک کند.