اگر با سرعت نور سفر کنیم چه می‌بینیم؟ (زیرنویس فارسی)

دستیابی به سرعت نور برای سفر سریع‌تر به نقاط دوردست فضا همیشه آرزوی بشر بوده است اما اگر به چنین سرعتی دست یابیم، آیا کیهان را به همین شکلی که اکنون می‌بینیم، خواهیم دید؟

سفرهای فضایی به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی بشر مدرن تبدیل شده است و با پیشرفت فناوری راه‌های بسیار متنوع‌تری هم برای سفرهای فضایی دردسترس قرار می‌گیرد.

از جمله شرکت‌های خصوصی مانند «اسپیس‌ایکس» (SpaceX) ایلان ماسک یا «بلو اوریجین» (Blue Origin) جف بزوس، به دنبال توسعه‌ی پروازهای فضایی تجاری هستند که در حال حاضر مدار زمین را هدف گرفته‌اند اما در آینده مقصد مریخ و حتی اعماق کیهان خواهد بود.

تلسکوپ شکستی مدل Celestial Body Accidence

در حال حاضر، سریع‌ترین ساخته‌ی بشر «کاوشگر خورشیدی پارکر» (Parker Solar Probe) ناسا است که به سرعت ۱۶۳ کیلومتر بر ثانیه دست یافته است. اما حتی با چنین سرعتی، سفر به اعماق فضا می‌تواند تا میلیون‌ها سال طول بکشد.

به همین دلیل دانشمندان در جست‌وجوی راه‌های سفر سریع‌تر و سریع‌ترند. هرچند بر اساس نظریه‌ی «نسبیت خاص» (Special Relativity) اینشتین، سفر با سرعت نور در فضا غیرممکن است اما از پیشرانه‌های یونی گرفته تا موتور وارپ مواردی هستند که با روش‌های متفاوت می‌توانند سفر با سرعت‌های بسیار بالا را ممکن سازند. حتی مؤسسه‌هایی مانند «لیمیتلس اسپیس» (Limitless Space) سرمایه‌گذاری‌هایی را برای پیشبرد این مطالعات انجام داده‌اند.

اکنون با اینکه هنوز سفر با سرعت نور و حتی کسر زیادی از آن ممکن نشده است، چطور می‌توانیم بفهمیم که هنگام حرکت با چنین سرعت‌های سرسام‌آوری چه روی خواهد داد؟ اینجاست که علم ریاضیات باز هم به کمک دانشمندان آمده است و بدین ترتیب اکنون ایده‌هایی درباره‌ی آنچه که هنگام سفر با سرعت نور و فراتر از آن خواهیم دید، داریم.

این ویدیو از Science Clic به بررسی سفر با سرعت بالا می‌پردازد و کیهان را آن‌طور که هنگام دست‌یابی به سرعت نور خواهیم دید، نشان می‌دهد.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. مسعود

    سبحان الله

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X