تار و پود کیهان؛ آیا جهان ما از ریسمان ساخته شده است؟
در نخستین لحظات بیگبنگ، چهار نیروی اصلی پدید آمد: نیروی گرانش، نیروی الکترومغناطیس، نیروی هستهای قوی و نیروی هستهای ضعیف. فیزیکدانان هستهای در طول سالیان متمادی، همیشه در تلاش بودهاند که با یک فرمول جامع کلیه این نیروها را توضیح بدهند. اما تا حالا در این کار موفق نشدهاند.
در واقع دانشمندان به دنبال نظریهای موسوم به «نظریه همه چیز» یا Theory of everything بودهاند که تمام نیروهای موجود در جهان هستی و ارتباطشان با یکدیگر را دقیقا توضیح بدهد. اما در مسیر رسیدن به این موضوع، از ترکیب نظریه نسبیت اینشتین و مکانیک کوانتومی در حال حاضر به نظریهای تحت عنوان «نظریهی ریسمان» رسیدهاند. نظریهی ریسمان در مورد کوارکهای در حال ارتعاش که ذرات بنیادین اتمها هستند صحبت میکند و میگوید که جهان اطراف ما، مثل ریسمانی است که تمام ذرههایش در رقص و ارتعاش به سر میبرند.
اما چه دلایلی پشت این ادعا نهفته شده؟ چطور شده که دانشمندان به نظریهی ریسمان رسیدهاند و آیا ما هم جزئی از این ریسمان در حال رقص و ارتعاش هستیم؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤالات از شما دعوت میکنیم که به تماشای این ویدیو بنشینید.
افراد حاضر در پروژهی تَلِنت، با ساختن ویدیو برای دیجیکالا، به طور مستقیم از دیجیکالا کسب درآمد میکنند. دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید مهارت، امکانات، انگیزه و زمان ساختن انبوه ویدیوهای حرفهای را برای انواع کالاهای موجود در دیجیکالا دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.
کامران وفا اولین دانشمند ایرانی است که به همراه دو تن از همکارانش به پاس پیشبرد دانش در نظریه ریسمان، گرانش کوانتومی و نظریه میدان های کوانتومی برنده ی جایزه ی «پیشگامان علم در فیزیک بنیادی» در سال ۲۰۱۷ شد. این بزرگترین جایزه علمی جهان است که توسط صاحبنامانی از سیلیکون ولی مثل یوری میلنر، سرگئی برین و مارک زاکربرگ تأمین مالی میشود.