تکنولوژی NFC چیست و چه کاربردهایی دارد؟
احتمالا بارها در منابع مختلف با عبارت تکنولوژی NFC روبرو شدهاید اما بسیاری از کاربران هیچگونه آشنایی با این فناوری و کاربردهای آن ندارند. NFC مخفف کلمهی Near Field Communication یا همان ارتباط از فاصلهی نزدیک است. این ارتباطات با بهرهگیری از امواج مغناطیسی برقرار میشود و طبیعتا برای چنین ارتباطی باید حداقل یک دستگاه گیرنده و یک دستگاه فرستنده نقش داشته باشند.
ماهیت این تکنولوژی تا حدی مشابه بلوتوث است ولی برای فناوری بلوتوث میتوانید از فاصلهی چندین متری هم بین دستگاه مبدا و مقصد ارتباط برقرار کرد؛ اما برای تکنولوژی NFC بیشتر از فاصلهی ۴ سانتیمتری نمیتوانید از آن استفاده کنید. این فناوری در حوزههای متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد.
به عنوان مثال میتوانیم به پرداخت پارکومتر، دریافت بلیط و کارت پرواز، باز و بسته کردن درها، چاپ کردن تصاویر با پرینترهایی که از این قابلیت بهره میبرند، ایجاد بلیطهای الکترونیکی و چندین حوزهی دیگر اشاره کنیم. اما متاسفانه در ایران عملا این تکنولوژی چندان مورد استفاده قرار نمیگیرد و پتانسیلهای آن عملی نشده است.
با وجود اینکه سالها از ارائهی این تکنولوژی میگذرد، ولی طی چند سال اخیر سازندگان گوشیهای هوشمند توجه بیشتری به آن نشان دادهاند و در حال حاضر درصد بزرگی از گوشیهای جدید از این قابلیت بهره میبرند. در حال حاضر هم در بازار برخی کارت ویزیتهای هوشمند وجود دارند که درون آنها یک چیپ NFC قرار دارد که میتوانید اطلاعاتی مانند پروفایل اینستاگرام، شماره واتساپ، آدرس کسبوکار و دیگر موارد اینچنینی را در چیپ NFC کارت ویزیت قرار دهید.
برای اینکه بفهمید آیا گوشی شما از تکنولوژی NFC پشتیبانی میکند یا نه، راحتترین کار این است که در بخش تنظیمات گوشی عبارت NFC را جستجو کنید. اگر با این کار با نتایجی روبرو شدید،پس گوشی شما مجهز به این قابلیت است. اما در نهایت همانطور که گفتیم در ایران این فناوری عملا هیچ کاربرد خاص و مفیدی ندارد و به همین خاطر بود و نبود آن در گوشی یک مزیت یا عیب به حساب نمیآید.
دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.