آگاهی چیست؟
آگاهی یکی از مرموزترین پدیدهها در جهان ما محسوب میشود. یکی از فیلسوفهای مشهور به نام ند بلاک میگوید که در واقع دو نوع آگاهی وجود دارد. آگاهی اول تجربیات خام ما مانند شنیدن صدا، دیدن، لمس و درک ما از رنگها را پوشش میدهد. اما آگاهی دوم به رفتارهای پیچیدهتری مانند استدلال منطقی و حافظه مربوط میشود.
از زمان رنه دکارت سوال بزرگی مطرح شده که هنوز جواب دقیقی برای آن مطرح نشده است. آیا آگاهی در بعد فیزیکی یعنی مغز ما قرار گرفته یا اینکه مربوط به بعد غیر فیزیکی است؟ برخی دانشمندان به طور تخصصی در زمینهی آگاهی تحقیق میکنند. این افراد به دنبال ارتباطهای عصبی در مغز هستند که برای ایجاد تجربهی آگاهی فعال میشوند. مثلا وقتی دست کسی را گرفتید که دوستش دارید، عصبهای مشخصی در مغز فعال میشوند تا ما از قرارگیری در کنار کسی که به او علاقه داریم، آگاه شویم.
به همین خاطر برخی دانشمندان بر این باور هستند که کلید آگاهی در کلاستروم مغز قرار دارد که یک صفحهی نازک و پراتصالترین بخش مغز به حساب میآید. زمانی که در هرجای مغز اتفاقی رخ میدهد، کلاستروم واکنش نشان میدهد. به گفتهی بعضی دانشمندان، آگاهی میتواند وارد فیزیک کوانتوم شود تا احتمالات را به واقعیت تبدیل کند. و این یعنی ما در دنیای فیزیکی نیستیم، دنیای فیزیکی درون ما قرار دارد و ما جهان فیزیکی را ایجاد میکنیم.
یکی از دیدگاهها مربوط به ارتباط آگاهی با تکامل و انتخاب طبیعی است. افرادی هم که به نظریه شعور باور دارند، میگویند که حتی سنگ هم ممکن است آگاهی درونی داشته باشد. مشکل آگاهی این است که تجربه برای آن ضروری است و ما فقط تجربه را از درون میتوانیم بشناسیم. بنابراین با قاطعیت نمیتوانیم بگوییم که کدام حیوانات آگاهی دارند. اما شاید در آیندهی نهچندان دور بتوانیم بفهمیم که آگاهی دقیقا چیست و از کجا میآید. اما به نظر شما آگاهی چیست؟
دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.