آیا امکان استفاده از تمام ظرفیت مغزمان را داریم؟ (زیرنویس فارسی)
آیا شما هم فکر میکنید که بشر تنها از ۱۰ درصد ظرفیت مغزش استفاده میکند و در صورت استفاده از تمام ظرفیت مغز، میتواند کارهای خارقالعادهای انجام دهد؟ در این صورت احتمالا این ویدیو برای شما سودمند خواهد بود.
در برخی فیلمهای علمی-تخیلی مانند «لوسی» دیده میشود که انسان در حالت عادی از تمام ظرفیت مغزش استفاده نمیکند و در صورت دستیابی به این شرایط، امکان انجام کارهای شگفتانگیز و خارج از تصوری را دارد.
اما این موضوع چقدر واقعیت دارد و آیا انسان این توانایی را دارد که توان کارکرد مغز خود را بالاتر ببرد و به موفقیتهای بیشتری دست یابد؟ در پاسخ باید گفت که استفادهی ۱۰ درصدی از مغز، احتمالا از یک برداشت اشتباه ناشی میشود. در حقیقت جرم مغز انسان شامل حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد نورونها و ۹۰ تا ۸۵ درصد سلولهای گلیال است. هرچند چون سلولهای گلیال بسیار کوچکترند، نورونها حجم بیشتری از مغز را تشکیل میدهند.
نورونها سلولهای عصبی هستند که اطلاعات را در سراسر بدن منتقل میکنند و بخشهای اصلی سیستم عصبی را تشکیل میدهند. سلولهای گلیال اما سلولهای حمایتی هستند که نورونها را دربر گرفتهاند و آنها محافظت میکنند. آنها همچنین به نورونها کمک میکنند تا سیگنالها را منتقل کنند و مواد مغذی را به آنها برسانند. بنابراین استفاده از ۱۰ درصد ظرفیت مغز، مبنای علمی ندارد و مطالعات علمی نشان دادهاند که تمام قسمتهای مغز در حال فعالیت هستند.
از طرفی این واقعیت را هم باید در نظر داشت که نیاز ذاتی به زنده ماندن و انجام فعالیتهای حیاتی، به خودی خود بخشی از توان پردازشی مغز را نیاز دارد. بنابراین انسان برای تمرکز بر هیچ کاری نمیتواند از ۱۰۰ درصد مغز استفاده کند. اما قطعا میتواند با کارهایی توانایی مغز خود را از وضعیت افزایش دهد. این ویدیو از What If به بررسی امکان استفاده از تمام ظرفیت مغز انسان میپردازد و راهکارهایی را برای افزایش بهرهوری مغز پیشنهاد میدهد.