چگونه حرفهای چمدان ببندیم و از سفر لذت ببریم؟
سفر رفتن همیشه جذاب است و فرقی ندارد این اتفاق در فصل گرم پیش بیاید یا فصل سرد. بعضی از افراد عاشق سرما هستند و دوست دارند در روزهای سرد سال چمدان ببندند و به مسافرت بروند اما بعضی دیگر با شروع فصل بهار و گرم شدن زمین به سفر میروند. اغلب وسایلی که با خود در سفر به همراه دارید وابسته به فصل و مقصدی است که دارید اما نکات و ترفندهایی وجود دارد که در هر زمانی کاربرد دارد.
فرقی ندارد با ماشین شخصی سفر میکنید یا با هواپیما، تابستان به ساحل خزر میروید یا زمستان به کوهستانهای غرب کشور، با این ترفندهای سفر میتوانید هوشمندانه به مسافرت بروید و از تک تک لحظات آن لذت ببرید. در این مطلب از دیجیکالا مگ قرار است با هم بیشتر دربارهی روشهای حرفهای و کاربردی بستن چمدان صحبت کنیم.
با دیدن ویدیو میتوانید با چند روش تا زدن لباس و صرفهجویی در فضای چمدان آشنا شوید. مثلا یاد میگیرید چطور تعداد زیادی جوراب را تا بزنید و در یک جفت کفش قرار دهید. همچنین روشهایی برای استفاده از نقشههای آنلاین بدون اینترنت، به همراه بردن تعداد زیادی گردنبند و گوشواره بدون گره خوردن و همراه داشتن پول نقد بدون جلب توجه دزدها یا جیببرها را یاد میگیرید.
این ترفندهای سفر به ظاهر ساده به شما کمک میکند تمام وسایلی که برای سفر نیاز دارید را به همراه داشته باشید و درگیر مرتب کردن همیشگی آنها نباشید. اولین ترفندی که در این ویدیو میبینید حتی در روزهایی غیر از روزهای سفر هم کاربرد دارد، مرتب کردن کابلهای هدفون و شارژر و جلوگیری از گره خوردن آنها. پس این ترفند را همیشه استفاده کنید!
روشهای مختلفی برای تا زدن لباسها وجود دارد و معروفترین آنها روشی ژاپنی به نام کانماری است. با این روش لباسهای شما حداقل فضای ممکن را اشغال میکنند و میتوانید از فضاها استفادههای بیشتری بکنید. مثلا با این روش میتوانید در یک چمدان کوچک به جای ۵ دست لباس ۲۰ دست لباس را جا بدهید. روش جالب و حیرتانگیزی است.
در ادامه با هم روشهای بیشتری برای آماده کردن وسایل و بستن چمدان را بررسی میکنیم.
۶ نکته برای بستهبندی وسایل
قبل از اینکه به سراغ روشهای بستهبندی وسایل و بستن چمدان برویم، بهتر است ابتدا با ۶ نکتهی ضروری برای بستن وسایل آشنا شویم. شما میتوانید با رعایت این نکات هر وسیلهای را در هر کیف و چمدانی جای دهید.
۱. هرچه چمدان شما بزرگتر باشد، وسایل بیشتری در آن قرار میدهید. پس سادهترین راه برای جلوگیری از به همراه داشتن وسایل اضافه، بهتر است یک چمدان با بدنهی سخت و به اندازهی ۶۰ سانتیمتر انتخاب کنید. این ابعاد برای به همراه داشتن وسایل ضروری بسیار مناسب است و بدنهی سخت آن مانع از جای دادن وسایل با فشار زیاد در چمدان میشود.
۲. از شمارش معکوس برای جمع کردن لباسها استفاده کنید. وقتی قرار است به سفر یک هفتهای بروید از قانون ۵، ۴، ۳، ۲، ۱ استفاده کنید و این شمارش را از کوچکترین لباسها شروع کنید. یعنی ۵ جفت جوراب و لباس زیر، ۴ تیشرت یا تاپ، ۳ شلوار، ۲ جفت کفش و ۱ کلاه یا روسری برای شما کافی است. اگر در فصل سرما به سفر میروید به این لیست یک ژاکت هم اضافه کنید.
۳. هرچه که فکر میکنید در سفر نیاز دارید را روی تخت بچینید، سپس شروع به انتخاب کنید. قبل از قرار دادن هر وسیلهای در چمدان ۲ بار فکر کنید. یعنی اول ببینید که آیا به آن نیاز دارید یا نه و بعد فکر کنید که اگر این وسیله را با خود به همراه نبرید مشکلی پیش میآید یا میتوانید در صورت نیاز آن را در مقصد سفر خریداری کنید. با این کار شما وسایلی که واقعا به آنها نیاز دارید و نمیتوانید در مقصد بخرید را با خود به همراه خواهید برد.
۴. وسایل را در یکدیگر قرار دهید تا جای کمتری اشغال کنند. مثلا جورابها را در کفشهایتان بگذارید، سپس کفشها را در پلاستیک قرار داده و در چمدان بگذارید تا لباسها کثیف نشوند. تیشرتها یا تاپها را روی هم بچینید و یکجا همه را تا بزنید یا همه را رول شده در چمدان قرار دهید، تا فضای کمتری اشغال کنند.
۵. لازم بهداشتی و مایعاتی مثل شامپو و کرم را در کیسههای زیپدار شفاف قرار دهید و در بالاترین قسمت چمدان بگذارید. با این کار از احتمال فشار آمدن به آنها جلوگیری میکنید و اگر در اثر اتفاق مایعات از بستهبندیشان بیرون بریزند، کیسهی پلاستکی جلوی کثیف شدن لباسهایتان را میگیرد.
۶. لوازم بهداشتی خود را به صورت باز شده در چمدان قرار ندهید چون این کار غیر بهداشتی است. بهتر است یک ست لوازم آرایشی جداگانه برای مسافرت داشته باشید. همچنین مسواک و محافظ لنز (در صورت استفاده از لنز) را فراموش نکنید چون صبحها بعد از بیدار شدن بلافاصله از آنها استفاده میکنید. برای اطمینان هم تمام این وسایل را در کیسهی پلاستیکی زیپدار و شفاف قرار دهید.
تکنیک تا زدن لباس مخصوص سفر
در این بخش قرار است بهترین روش تا زدن لباسها را با هم مرور کنیم. با این روش هر لباس کمترین فضای ممکن را اشغال میکند و شما میتوانید به راحتی لباسهای زیادی را در چمدان خود قرار دهید.
تیشرت
این روش تا زدن توسط مهندسان رباتیک دانشگاه کالفرنیا پیشنهاد شده و بخشی از یک پروژهی تحقیقاتی رباتیک بوده است. در این تحقیق از رباتها خواسته شده تا روشی را برنامهریزی کنند که حداکثر صرفهجویی فضا توسط لباسهار ا به همراه داشته باشد.تیشرت را روی یک سطح صاف پهن کنید و یک دست از زیر درز بغل قرار داده و تا کنید.در همان سمت طول پیراهن را هم به سمت وسط تا بزنید.مراحل قبل را به ترتیب برای سمت دیگر هم تکرار کنید. حالا شما باید یک مستطیل داشته باشید.قسمت پایین مستطیل را به سمت بالا بیاورید تا اندازهی آن نصف شود.مربع کوچکی که به دست آوردهاید صاف کنید و در چمدان قرار دهید.
- تیشرت را روی یک سطح صاف پهن کنید.
- آستین سمت راست را به سمت مرکز بیاورید و در امتداد زیر بغل تا کنید.
- بخش سمت راست را با زاویهی ۴۵ درجه به سمت پایین تا کنید.
- مراحل قبل را برای سمت چپ تکرار کنید.
- لبهی پایینی تیشرت را بگیرید و یک سوم پایین آن را به سمت بالا تا کنید.
- دوباره همین کار را تکرار کنید تا به بالای سرشانهها برسید.
- تیشرت تا شده را برگردانید و در چمدان قرار دهید.
پیراهن دکمهدار
به جای آویزان کردن پیراهنها در چوبلباسی و قرار دادن آنها در کاور، میتوانید برای تا زدن آنها از این روش استفاده کنید تا به راحتی در چمدان قرار بگیرند. با این کار هم جلوی چروک شدن آنها را میگیرید و هم نیازی نیست یک کاور پر از پیراهن را با خود حمل کنید.
- دکمههای پیراهن را ببندید و آن را روی یک سطح صاف پهن کنید.
- آستین سمت راست را به سمت مرکز بیاورید و در امتداد زیر بغل تا کنید.
- آستین سمت راست را با زاویهی ۴۵ درجه به سمت پایین تا کنید.
- مراحل قبل را برای سمت چپ تکرار کنید.
- لبهی پایینی پیران را بگیرید و یک سوم پایین پیراهن را به سمت بالا تا کنید.
- دوباره همین کار را تکرار کنید تا به بالای سرشانهها برسید.
- پیراهن تا شده را برگردانید و در چمدان قرار دهید.
حوله
تا کردن حولههای بزرگ و کوچک به روش صحیح میتواند از اشغال فضای بسیار زیاد در چمدان جلوگیری کند.
- حوله را از طول در دست بگیرید، لبهها را به هم نزدیک کنید و روی هم قرار دهید تا طول حوله نصف شود.
- یک بار دیگر همین کار را انجام دهید.
- حوله را بچرخانید تا از طول روبهروی شما باشد.
- لبهها را به مرکز بیاورید و مثل یک تکه کاغذ تا بزنید.
- حالا حوله را در چمدان قرار دهید.
جورابهای کوتاه
به جای اینکه جورابها را در هم فرو کنید و یک گلولهی جاگیر داشته باشید بهتر است از این روش استفاده کنید تا فضای کمی اشغال کند.
- دو لنگهی یک جوراب را به شکلی روی هم قرار دهید که ظاهری شبیه به حرف T بسازند.
- لبهی سمت راست جوراب پایینی را روی جوراب بالایی تا کنید.
- این کار را برای سمت چپ جوراب پایینی تکرار کنید.
- جوراب بالایی را تا کنید تا از بالا آویزان شود.
- قسمت آویزان جوراب لا بین لایههای تا شدهی جوراب پایینی قرار دهید.
پلیور
پلیورهای حجیم و سنگین را نباید به صورت عادی تا بزنید چون میتوانند به اندازهی یک بالش در چمدان شما فضا اشغال کنند. برای تا زدن پلیور و ژاکت از روش زیر استفاده کنید.
- پلیور را روی یک سطح صاف پهن کنید و آستینها را به سمت وسط بیاورید.
- سجاف پایین را بگیرید و به سمت بالا بیاورید، تا جایی که به سرشانهها برسد و اندازهی پلیور نصف شود.
- حالا آن را در چمدان قرار دهید.
شورت
ممکن است فکر کنید که تا کردن لباس زیر کاری غیرضروری است اما مرتب نگه داشتن لباسهای زیر میتواند روند لباس پوشیدن و آماده شدن شما را سریعتر کند.
- شرت را روی یک سطح صاف پهن کنید.
- برای شورت زنانه باید دو بار لبههای سمت راست و سمت چپ را به نوبت به سمت وسط تا بزنید و سپس از بالا به پایین تا کنید.
- برای شورت مردانه باید یک بارد لبههای راست و چپ را به نوبت به سمت وسط تا بزنید و سپس لبهی بالایی را روی لبهی پایینی قرار دهید.
چگونه یک چمدان خوب بخریم
برای سفر رفتن شما به یک چمدان خوب، یک کیف دستی و یک کیف دوشی نیاز دارید. با همراه داشتن این سه قطعهی کلیدی میتوانید از سفر یک روزه تا سفر چندماهه را به راحتی بگذرانید و همهی وسایل مورد نیازتان را هم با خود به همراه داشته باشید. پس به جای اینکه سه چمدان در اندازههای مختلف بخرید و با صرف هزینهی سنگین باز هم برای دسترسی به وسایل با مشکل مواجه باشید، این سه کیفی که به شما پیشنهاد دادیم را بخرید. حالا که تعداد و مدل کیفهای مورد نیاز مشخص شد، بهتر است به سراغ روش انتخاب چمدان مناسب برویم.
چمدانهایی که ۴ چرخ دارند به راحتی در تمام جهات حرکت میکنند اما آنهایی که ۲ چرخ دارند را فقط میتوانید در مسیر مستقیم جابهجا کنید. پس بهتر است چمدانی بخرید که ۴ چرخ دارد.
چمدانهای نرم نسبت به چمدانهای سخت سبکتر هستند و جیبهای خارجی زیادی دارند.
جنس چمدان را با توجه به میزان مسافرتهایتان انتخاب کنید. اگر ماهی چند بار به سفر میروید حتما چمدان سخت بخرید تا چندین سال برایتان کار کند. اما اگر تعداد سفرهایتان زیاد نیست چمدان با رویهی نرم، مثل برزنت یا چرم، برایتان مناسب است. همچنین باید بدانید که فضای داخلی چمدانهای سخت کوچکتر از چمدانهای نرم است اما ظاهر زیباتری دارد. پس برای انتخاب جنس چمدان لازم است این نکات را حتما بررسی کنید و سپس انتخاب خود را نهایی کنید.
لیست وسایل مورد نیاز بر اساس نوع سفر
اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید در سفرهای کاری و غیرکاری حسابی خوش بگذرانید، باید با سبک سفر هوشمندانه را انتخاب کنید. بستهبندی وسایل در سفر هوشمندانه کاملا بر اساس نوع سفر و مقصد شما انجام میشود. با استفاده از این روش دیگر خبری از حمل وسایل غیرضروری و دستوپاگیر نیست و هر چیزی که به آن احتیاج دارید به راحتی در دسترستان خواهد بود. در ادامه لیست وسایل مورد نیاز برای سفر، بر اساس نوع سفر و مقصد را میخوانید.
نکته: یک یا دو پالت رنگی انتخاب کنید و لباسها را بر همان اساس انتخاب کنید. همچنین از لیست اولیهی سفر بر اساس فصلی که در آن سفر انجام میدهید استفاده کنید.
چکلیست اولیهی سفر
- ۴ تا ۵ عدد تاپ
- ۳ پیراهن دکمه دار یا آستین بلند
- یک لباس نیمه رسمی مثل کت اسپرت و شلوار پارچهای
- ۷ عدد لباس زیر
- ۷ عدد جوراب
- ۲ ست لباس ورزشی همراه با جوراب مناسب
- ۲ ست لباس خواب یا راحتی
- یک ژاکت سبک که به راحتی تا میشود
- یک کت بارانی
- ۳ جفت کفش شامل یک کفش رسمی، یک کفش ورزشی و یک کفش مخصوص پیادهروی
- یک جفت دمپایی مناسب استخر
- یک جفت دمپایی روفرشی
- یک کیف کوله پشتی
- یک کیف کراس بادی
- عینک آفتابی
- اکسسوری ارزان قیمت
- یک آداپتور چند کاره (برای سفرهای خارجی)
- لوازم بهداشتی
- پاککنندهی آرایش
- مسواک، خمیردندان و نخ دندان
- صابون، شامپو و نرمکنندهی مو
- دئودورانت
- برس مو و گیره و کش مناسب
- کرم مرطوبکننده
- لوسیون بدن
- ضدعفونی کنندهی دست
- لوازم اصلاح
- گوش پاککن
- بالم لب
- پد و نوار بهداشتی
- صابون کاغذی
- داروهای ضروری و ویتامینها
- یک کیف کوچک کمکهای اولیه
- شارژر اضافه
- مدارک
- بالش گردنی و پتو
- هدفون
- خودکار و دفتر یادداشت
- خوراکیهای فاسد نشدنی در حجم کم (آجیل – نوشابهی انرژیزا – میوهی خشک – ساندویچ سرد)
سفرهای ساحلی
در سفرهای ساحلی باید به لیست لوازم اصلی کرم ضد آفتاب، لباس شنای اضافی و حولهی بزرگ را هم اضافه کنید. اگر هم فرزند کوچک درید باید لوازم بازی در ساحل را هم به این لیست اضافه کنید.
سفر با هدف اسکی کردن
وقتی صحبت از اسکی کردن به میان میآید یعنی سفر شما در فصل زمستان انجام میشود، پس باید لباسهای گرم با خود به همراه داشته باشید. اگر نمیخواهید کیفها و چمدانهایتان را با پولیورهای ضخیم پر کنید میتوانید از لباسهای مخصوص نازکی که برای پوشیدن در هوای برفی ساخته شده است استفاده کنید. این لباسها را میتوانید در اغلب لوازم ورزشی فروشیها پیدا کنید.
سفرهای کاری
سفرهای کاری از قبل برنامهریزی شدهاند پس شما دقیقا میدانید چه مدت در چه مکانی اقامت خواهید داشت. پس میتوانید از لیست لوازم اصلی سفر بر اساس امکاناتی که در مقصد دارید انتخاب کنید و در چمدان بگذارید. اگر سفر شما کوتاه است سه دست لباس برایتان کافی است اما حتما باید حداقل ۲ دست لباس و کفش رسمی به همراه داشته باشید.
سفرهای طبیعتگردی
در این دسته از سفرها حتما باید لوازمی که از شما در برابر جشرات، آب آلوده یا غذا نامناسب محافظت میکنند به همراه داشته باشید. همهی لباسها و لوازم اقامتی خود را هم به شکلی انتخاب کنید که در برابر نفوذ گردوغبار مقاوم باشد. همچنین باید لباسها را بر اساس آبوهوای مقصد انتخاب کنید. ممکن است در فصل تابستان به منطقهای پرباران سفر کنید، پس باید حتما کفش و لباسهای مناسب هوای بارانی با خود داشته باشید.
سفرهای جادهای
در یک سفر جادهای میتوانید وسایل بیشتری نسبت به حجم چمدان به همراه داشته باشید چون محدودیت وزن ندارید و صندوق عقب، محلی برای قرار دادن وسایل اضافه است. پس میتوانید لوازم مناسب برای شرایط اضطراری را هم به همراه داشته باشید. همچنین زیرانداز، چند صندلی و حتی اجاق طبیعتگردی مناسب برای گرم کردن غذا یا تهیهی چای و قهوه را هم در ماشین قرار دهید.
چگونه برای سفرهای خانوادگی چمدان ببندیم
در سفرهای خانوادگی باید علاوه بر اینکه لوازم شخصی، اصلی و ضروری را در چمدانها قرار میدهید، لوازمی که قرار است بچهها استفاده کنند اما خودشان آنها را بستهبندی نمیکنند را هم با خود به همراه داشته باشید. در این میان وسایل ضروری کودکان مثل پتویی که به آن عادت دارند، کتابی که قبل از خواب میخوانند و لوازم الکترونیکی که عادت دارند از آنها استفاده کنند از همه چیز مهمتر هستند. برای سفرهای خانوادگی بهتر است وسایل را بعد از دستهبندی در کیفهای کوچک و بزرگ زیپدار قرار دهید و سپس در چمدان بگذارید. با این کار وقتی به یک لباس یا وسیله نیاز دارید دیگر نیازی به بیرون ریختن تمام وسایل از چمدان نیست. همچنین وقتی به مقصد میرسید، کیفهای حاوی وسایل فرزندانتان را به آنها میدهید تا در اتاق خودشان قرار دهند. در زمان برگشت هم دوباره همهی وسایل را در این کیفها جمعع میکنید و در چمدان میگذارید. این بهترین راه برای منظم نگه داشتن وسایل در سفر است.
جعبهی کمکهای اولیه، عضو جدا نشدنی سفرهای خانوادگی
وقتی قرار است با کودکان خردسال و نوجوان به سفر بروید باید حتما یک جعبهی کمکهای اولیه همراه خود داشته باشید. در سفر از واکنش آلرژیک و نیش پشه تا زخمهایی که در اثر زمین خوردن کودک ایجاد میشود، انتظار شما را میکشد. وسایلی که در ادامه میبینید حتما باید در جعبهی کمکهای اولیهی شما قرار داشته باشند:
- باند در اندازههای مختلف
- بتادین
- چسب زخم
- پماد آنتیبیوتیک
- داروی تب بُر و مسکن کودکان
- دماسنج
- کرم ضد خارش
- داروی آلرژی کودکان
- داروهای مناسب برای یبوست و اسهال کودکان
- داروهای سرماخوردگی و آنفولانزای کودکان
لیست لباسها و تجهیزات لازم برای کودکان
- زیر شلواری
- شلوار
- شرت
- پیراهن
- لباس خواب
- کت بارانی
- ژاکت
- کلاه و دستکش (در صورت سفر در فصل سرما)
- کلاه آفتابی
- مایو
- کفش، دمپایی و جوراب
- ضد آفتاب مخصوص کودکان
- صابون و شامپو
- برس مو
- کرم مرطوب کننده
اگر نوزاد با خود به همراه دارید باید تمام وسیل ضروری و نیمه ضروری را با خود به همراهه داشته باشید.
مرور کلی
بستن چمدان یکی از آن کارهای به ظاهر ساده است که وقتی شروع به انجام آن میکنیم متوجه سختی آن و دقتی که نیاز دار میشویم. در این مطلب تقریبا تمام ترفندهای مورد نیاز برای ستن چمدان به روش حرفهایها را به شما آموزش دادیم. اگر شما هم ترفند خاصی میدانید برای ما در قسمت کامنتها بنویسید.