کالبدشکافی راگ فون ۶؛ گوشی گیمینگ ایسوس چگونه خود را خنک میکند؟
ایسوس بهتازگی از گوشیهای سری راگ فون ۶ رونمایی کرده و مدعی شده سیستم خنککنندهی آنها بسیار قدرتمند است که در نتیجه تصمیم گرفتیم سری به ویدیوی کالبدشکافی آن زده تا دلیل این ادعا را از نزدیک مورد بررسی قرار دهیم.
راگ فون ۶ در دو مدل استاندارد و پرو، دو روز پیش رسما رونمایی شد. البته بین دو مدل تفاوت خاصی وجود ندارد که بخواهد یکی را از دیگری متمایز کند اما یک فرق کوچک بین آنها، بهرهمندی مدل پرو از ۱۸ گیگابایت حافظهی رم در قدرتمندترین مدل است در حالی که مدل استاندارد از ۱۶ گیگابایت حافظهی رم بهره میبرد. در هر دو گوشی هم ۵۱۲ گیگابایت، بیشترین میزان حافظهی داخلی در دسترس است. همچنین در مدل پرو، یک نمایشگر ۲ اینچی OLED هم روی پنل پشتی طراحی شده است در حالی که مدل استاندارد فقط لوگوی RGB درخشان روی پنل پشتی خود دارد.
همانطور که مشاهده کردید، تفاوت بین دو مدل استاندارد و پرو از سری راگ فون ۶ آنقدر چشمگیر و مهم نیست که بخواهیم خیلی روی آنها مانور دهیم. مهمتر از همه توان پردازشی، کیفیت خنککنندگی، کیفیت نمایشگر و ظرفیت باتری است که خوشبختانه در هر دو محصول به شکل یکسانی شاهد بکارگیری آنها هستیم.
اما آنچه که باعث شده ویدیوی کالبدشکافی راگ فون ۶ را منتشر کنیم، در واقع ادعایی بود که ایسوس مطرح کرد. شرکت تایوانی گفت که این گوشی از لحاظ خنککنندگی پیشرفت بسیار زیادی داشته و با توجه به اینکه قلب تپندهی آن، اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ است، انتظاری هم جز این نداشتیم.
کوالکام این تراشه را چند هفته پیش رسما معرفی کرد تا مشکل پردازندهی مدل استاندارد که داغ شدن بیش از حد بود، تا حدودی از خاطر کاربران پاک شود. این تراشه هم البته داغ میکند اما به لطف فناوری ساخت TSMC، میزان این داغ شدن تا حد زیادی کمتر است. هرچند هنوز هم به یک خنککنندهی قدرتمند نیاز است تا بتوان آن را خنک نگه داشت.
اما در کالبدشکافی راگ فون ۶ چه چیزی دستگیرمان شد؟ ایسوس باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی این گوشی را به دو سلول تقسیم کرده تا بدین ترتیب تراشهی اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ با تمام قطعات دیگری که روی برد قرار میگیرند، بین این دو باتری بنشینند.
بدین ترتیب، وقتی کاربر خنککنندهی سفارشی AeroActive Cooler 6 را که البته به صورت لوازم جانبی در دسترس قرار دارد، روی پنل پشتی گوشی نصب کند، دقیقا مرکز آن یعنی جایی که برد قرار گرفته، روبروی فن قرار میگیرد و فرایند خنکسازی بهتر و بهینهتر صورت میگیرد تا بدین ترتیب در حالت X که توان پردازشی پردازنده آزاد میشود، گوشی بدون اینکه خیلی داغ شود، با حداکثر توان خود کار کند.
البته سوا از خنککنندهی سفارشی، درون خود گوشی هم لایههای انتقال حرارت مسی تعبیه شده تا در صورتی که کاربر امکان خرید AeroActive Cooler 6 را ندارد، بتواند از تجربهی بازیها لذت ببرد. اما بدیهی است با در اختیار داشتن آن خنککنندهی سفارشی، عملکرد راگ فون ۶ در انجام بازیها فوقالعاده لذتبخشتر خواهد شد.
ویدیوی کالبدشکافی راگ فون ۶ که حدودا ۱۲ دقیقه است و ۶۰ مگابایت هم حجم دارد، در بالا قرار داده شده که در ۴ دقیقهی نخست، یک سری بنچمارک و همچنین عملکرد خنککنندهی گوشی مورد بررسی قرار میگیرد و بعد از آن، فرایند کالبدشکافی آغاز میشود.
منبع: GSMArena