مهم‌ترین ماموریت‌های فضایی سال ۲۰۲۱

شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ بسیاری از برنامه‌ها را به هم ریخت و جهان را با شوک بزرگی مواجه کرد. اما سال ۲۰۲۰ با این وجود هم سالی بسیار هیجان‌انگیز برای علاقه‌مندان به فضا بود. کاروانی از فرستاده‌های بشر تابستان امسال روانه سیاره مریخ شدند و ماموریت‌های مهم دیگری همچون اولین ماموریت فضاپیمای دراگون سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس نیز با موفقیت انجام شد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد ماموریت‌های فضایی بسیار مهمی خواهیم بود. از پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته تا اولین ماموریت برنامه آرتمیس.

پرتاب جانشین تلسکوپ فضایی هابل

این طور که به نظر می‌رسد پس از سال‌ها انتظار و تاخیر بسیار بالاخره در سال ۲۰۲۱ شاهد پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب خواهیم بود. جانشین تلسکوپ فضایی هابل اکنون آخرین تست‌های پیش از پرتاب را پشت سر می‌گذارد و در اواخر سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد شد.

قطر آینه اصلی تلسکوپ جیمز وب ۶/۵ متر و توان گردآوری نور آن هفت برابر تلسکوپ هابل است. اخترشناسان سراسر دنیا در انتظار آغاز فعالیت این رصدخانه فضایی هستند. توان تلسکوپ جیمز وب در رصد طیف فروسرخ قطعا رمزورازهای فراوانی از عالم را برای‌مان برملا خواهد کرد و می‌تواند درک ما را از عالم متحول کند.

رقابت قدرت‌های فضایی برای کاوش ماه

در سال‌های اخیر ماه در کانون توجه سازمان‌های فضایی مهم جهان بوده است و پس از چند دهه باری دیگر نوعی رقابت برای کاوش ماه بین کشورهای مختلف ایجاد شده است.

بدون شک یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های فضایی سال ۲۰۲۱ ماموریت آرتمیس ۱ خواهد بود. ماموریت بدون سرنشین آرتمیس ۱ طبق برنامه در اواخر سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد شد و در جریان آن شاهد اولین پرواز سامانه پرتاب فضایی یا SLS و فضاپیمای اوریون ناسا خواهیم بود. ناسا قصد دارد در برنامه آرتمیس فضانوردان آمریکایی را در سال ۲۰۲۴ به ماه اعزام کند و آرتمیس ۱ اولین قدم برای رسیدن به این هدف است.

سامانه پرتاب فضایی

طرحی گرافیکی از پرواز سامانه پرتاب فضایی و فضاپیمای اوریون.

روسیه نیز قصد دارد در سال ۲۰۲۱ و پس از بیش از چهل سال ماموریت جدیدی را روانه ماه کند. سطح‌نشین لونا ۲۵ احتمالا در اواخر سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد شد. کاوشگری که قصد دارد قطب جنوب ماه را کاوش کند و سرآغازی خواهد بود بر برنامه جدید روسیه برای کاوش ماه.

هند نیز پس از تلاش ناموفق برای فرود بر سطح ماه در ماموریت چاندرایان ۲ قصد دارد در سال ۲۰۲۱ فضاپیمای چاندرایان ۳ را به ماه ارسال کند. مامریت چاندرایان ۳ از یک ماه‌نورد و یک ماه‌نشین تشکیل شده است.

ماموریت‌های مریخ

ماموریت‌های ناسا، چین و امارات که تابستان امسال سفر خود را به مریخ آغاز کردند در اوایل سال ۲۰۲۱ به سیاره سرخ منظومه شمسی خواهند رسید. طبق برنامه مریخ‌نورد پشتکار (Perseverance) ناسا در اواسط ماه فوریه بر سطح سیاره مریخ فرود خواهد آمد. سطح‌نشین تیان‌ون ۱ چین نیز قرار است در ماه آوریل بر سطح سیاره مریخ بنشیند. مدارگرد «امید» امارات هم در ماه فوریه در مدار سیاره مریخ قرار خواهد گرفت.

ماموریت‌های سرنشین‌دار به مدار زمین

علاوه بر ماموریت‌های برنامه‌ریزی شده برای اعزام فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی، در سال ۲۰۲۱ احتمالا شاهد اولین ماموریت سرنشین‌دار فضاپیمای جدید شرکت بوئینگ خواهیم بود. شرکت بوئینگ در اوایل سال ۲۰۲۱ بار دیگر فضاپیمای استارلاینر را در ماموریتی آزمایشی و بدون سرنشین به مدار زمین ارسال خواهد کرد تا در نهایت این فضاپیما برای اولین ماموریت سرنشین‌دار در تابستان سال ۲۰۲۱ آماده شود.

فضاپیمای استارلاینر

طرحی گرافیکی از فضاپیمای استارلاینر در مدار زمین.

چین نیز در سال ۲۰۲۱ برنامه ساخت ایستگاه فضایی مستقل خود را آغاز خواهد کرد. اولین ماژول ایستگاه فضایی چین قرار است در سال ۲۰۲۱ به مدار زمین ارسال شود. طبق برنامه تکمیل ایستگاه فضایی چین پس از انجام ۱۱ ماموریت و در سال ۲۰۲۳ به پایان خواهد رسید.

ماموریت‌های فضایی مهم و متنوعی که برای سال ۲۰۲۱ برنامه‌ریزی شده‌اند قطعا این سال را به سالی به یادماندنی برای علاقه‌مندان به فضا تبدیل خواهد کرد.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X