بررسی گلکسی S23 FE؛ طراحی جذابتر و عملکرد بهتر
گوشیهای سری FE سامسونگ طی چند سال گذشته با استقبال گستردهای روبرو شدهاند و به تازگی گوشی گلکسی S23 FE راهی بازار ایران شده است. این گوشی را میتوانیم به عنوان یک قاتل پرچمداران در نظر بگیریم زیرا تا حد زیادی یک گوشی پرچمدار به حساب میآید ولی با قیمت مناسبی به فروش میرسد. برای یادآوری باید بگوییم که سامسونگ S22 FE را راهی بازار نکرد و بنابراین برای این گوشی جدید، انتظارات زیادی وجود دارد. در ادامه به تمام نقاط قوت و ضعف این گوشی میپردازیم.
طراحی
از نظر طراحی، نسبت به نسل قبلی تغییرات گستردهای عملی شده است. اما در این میان شباهت بسیار زیادی این گوشی به A54، برخی طرفداران را ناراحت کرده است. اما این روند توسط سایر شرکتها هم اجرا شده و بسیاری از گوشیهای خود را با زبان طراحی یکسانی راهی بازار کردهاند. فرق مهمی که این گوشی از نظر طراحی نسبت به A54 دارد، آلومینیومی بودن فریم آن است. البته اطراف لنز دوربینها هم شاهد فریم روشنی دیده میشود که جذابیت ظاهری گوشی را افزایش داده است. پنل پشتی شیشهای است ولی اثر انگشت را چندان نشان نمیدهد.
از نظر خوشدست بودن، گلکسی S23 FE حرف زیادی برای گفتن ندارد و در این زمینه نسل قبلی عملکرد بهتری داشت. این گوشی دارای گواهی IP68 هم هست و این یعنی تا عمق ۱.۵ متری میتواند در برابر نفوذ آب مقاومت کند.
نمایشگر گلکسی S23 FE
در مورد نمایشگر باید بگوییم که شاهد تکرار سیاست سامسونگ برای گوشیهای میانردهی این شرکت هستیم. این یعنی بار دیگر با حاشیههای ضخیم اطراف نمایشگر سروکار داریم. نمایشگر حدود ۸۳ درصد از پنل جلویی را پوشش داده که عدد کمتری نسبت به نسل قبلی محسوب میشود. با وجود اینکه ضخامت بالای حاشیههای نمایشگر جذابیت آن را کاهش میدهد، اما در هر صورت یک ضعف بسیار مهم محسوب نمیشود.
اما از نظر کیفیت، مطابق معمول با کیفیت بسیار خوبی روبرو هستیم. روشنایی نمایشگر به حداکثر ۱۴۵۰ نیت میرسد که این یعنی خیلی راحت در محیطهای بیرونی هم میتوانید از گوشی استفاده کنید. با وجود اینکه رفرشریت نمایشگر مانند نسل قبلی ۱۲۰ هرتزی است، ولی این عدد به طور خودکار میتواند تغییر کند. به لطف همین مشخصه، مصرف باتری بهتر شده است. بر روی نمایشگر، شیشه محافظ گوریلا گلس ۵ تعبیه شده که ای کاش گوریلا گلس ویکتوس ۲ استفاده میشد.
باتری و سرعت شارژ
ظرفیت باتری مانند نسل قبلی، ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت است ولی از نظر عمر باتری تا حدی عملکرد بهتری دارد. این موضوع همانطور که گفتیم به رفرشریت متغیر نمایشگر برمیگردد و همچنین بهتر شدن سیستم خنککننده هم در این زمینه نقش مهمی ایفا میکند. البته در نهایت عمر باتری تا حد زیادی به نحوهی استفادهی شما از گوشی بستگی دارد. اما روی هم رفته اگر استفاده نیمهسنگین از گوشی دارید، تا آخر روز میتواند شما را همراهی کند. سرعت شارژ این باتری ۲۵ وات است و البته از شارژ بیسیم ۱۵ وات هم پشتیبانی میکند.
سختافزار گلکسی S23 FE
قلب تپندهی این گوشی، اگزینوس ۲۲۰۰ است که البته نسخهی آمریکایی از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ استفاده میکند. با وجود اینکه بسیاری از کاربران از پردازندههای اگزینوس دل خوشی ندارند، ولی واقعیت این است که اگزینوس ۲۲۰۰ چیپست خیلی خوبی به حساب میآید. برای کارهای روزمره و مولتیتسکینگ با هیچ مشکلی روبرو نمیشوید. در مورد بازی Call Of Duty باید بگوییم که میتواند این بازی را با گرافیک خیلی خوب و فریمریت حدود ۶۰ فریم در ثانیه اجرا کند. محفظه بخار این گوشی ۳.۹ برابر نسل قبلی است که این مشخصه در کنترل گرمای پردازنده اهمیت بسیار زیادی دارد. با وجود اینکه بدنهی این گوشی حین پردازشهای سنگین گرم میشود، ولی گرمای آن در حد نسل قبلی شدید نیست.
دوربینها
حالا باید به سراغ دوربینهای گلکسی S23 FE برویم. دوربین اصلی از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی بهره میبرد که دارای لرزشگیر اپتیکال است. اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی و تلهفوتو ۸ مگاپیکسلی هم در کنار آن قرار دارند. برای ثبت عکسهای سلفی هم میتوانید سراغ دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی بروید. عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی، جزئیات خیلی خوبی دارند و از نظر گستره دینامیکی میتوانند کاربر را راضی نگه دارند. معمولا این دوربین رنگها را کمی غلیظتر از واقعیت ثبت میکند که البته اکثر کاربران چنین مشخصهای را دوست دارند.
در محیطهای کمنور هم اگر از حالت شب استفاده کنید، میتوانید عکسهای خیلی خوبی ثبت کنید. همانطور که در ویدیو میتوانید ببینید، لرزشگیر دوربین اصلی برای فیلمبرداری هم عملکرد خیلی خوبی از خود نشان میدهد. دوربین اولترا واید هم خوشبختانه از نظر جزئیات و گستره دینامیکی ضعف مهمی ندارد. دوربین تلهفوتو زوم سه برابری را در اختیار شما قرار میدهد و این دوربین رنگها را با غلظت کمتری ثبت میکند. با زوم ۳۰ برابری دیجیتال هم روبرو هستیم که در برخی شرایط میتواند کار راهانداز باشد. به طور کلی در این محدودهی قیمتی، گلکسی S23 FE از دوربینهای بسیار خوبی بهره میبرد.
دوربین سلفی هم جزئیات پوست را به خوبی ثبت میکند، رنگ پوست را به درستی نشان میدهد. در زمینهی حالت پرتره هم در صورت ساده بودن سوژه، میتواند به خوبی آن را از پسزمینه جدا کند.
حسگر اثر انگشت و اسپیکر
حسگر اثر انگشت این گوشی زیر نمایشگر تعبیه شده که سرعت و دقت خیلی خوبی دارد و وظیفهی خود را به بهترین شکل انجام میدهد. اسپیکرها هم با وجود اینکه کیفیت خیلی خوبی دارند، ولی از نظر بلندی صدا میتوانستند بهتر باشند.
نرمافزار و رابط کاربری
این گوشی با اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI 5.1 راهی بازار شده است. همانطور که احتمالا میدانید، این گوشی مانند بسیاری از گوشیهای سامسونگ، قرار است ۴ نسخهی بعدی اندروید را هم دریافت کند.
قیمت گلکسی S23 FE
در حال حاضر (آبان ۱۴۰۲) این گوشی با قیمت حدود ۲۵ میلیون تومان به فروش میرسد. در همین محدودهی قیمتی، با گوشیهایی مانند شیائومی ۱۳T پرو و آنر ۹۰ روبرو هستیم که این دو هم گوشیهای بسیار جذابی هستند اما در نهایت با توجه به اولویتهایی که دارید، میتوانید بین آنها بهترین گزینه را برای نیازهای خود انتخاب کنید.
گلکسی S23 FE یا گلکسی A54؟
با توجه به شباهت ظاهری این دو گوشی، احتمالا برای برخی کاربران این سوال به وجود آمده که کدام گوشی ارزش خرید بالاتری دارد. اما واقعیت این است که مقایسهی این دو درست نیست. A54 یک میانرده است که برای کاربران معمولی ساخته شده ولی S23 FE عملا یک پرچمدار اقتصادی محسوب میشود و مزایایی مانند دوربین خیلی خوب، کیفیت ساخت، مقاومت بهتر در برابر نفوذ آب، پشتیبانی از شارژ بیسیم و دیگر قابلیتهای اینچنینی را ارائه میدهد. اگر این قابلیتها برای شما اهمیتی ندارند، پس A54 میتواند گزینهی خوبی برای شما باشد. در غیر این صورت گلکسی S23 FE گزینهی جذابتری برای شما خواهد بود.
دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.
سلطان حاشیه های نامنظم !!!!
سامسونگ کل عملکرد گوشی و تجربه بصری رو با حاشیه صفحه از بین برد.