نقد و بررسی کلاسیک گوشی گلکسی A55 سامسونگ

برای افرادی که توان خرید گوشی‌های پرچم‌دار گران‌قیمت را ندارند، طبیعتا گوشی‌های میان‌رده گزینه جذاب بعدی محسوب می‌شوند. در بازار ایران، گوشی‌های میان‌رده سامسونگ و شیائومی بیشترین محبوبیت را دارند. در این میان طی چند سال گذشته، گوشی‌های سری A50 همواره مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند و در این ویدیو به سراغ بررسی گوشی گلکسی A55 رفته‌ایم که از پرفروش‌ترین میان‌رده‌های بازار ایران به حساب می‌آید.

نکات مثبت
  • طراحی زیبا و کیفیت ساخت مثال‌زدنی با فریم آلومینیومی و پنل شیشه‌ای
  • استاندارد ضد آب IP67
  • عملکرد خوب دوربین‌ها در نور روز چه در عکاسی و چه در فیلمبرداری
  • عملکرد سخت‌افزاری خوب در مقایسه با سایر میان‌رده‌های سامسونگ
  • کیفیت بالای اسپیکرها
  • از محدود گوشی‌های این بازه قیمتی با پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
  • امکانات نرم‌افزاری فوق‌العاده عالی با پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی مدت
نکات منفی
  • عدم وجود شارژر درون بسته‌بندی
  • عملکرد نه چندان دقیق و سریع حسگر اثر انگشت
  • بدنه ضخیم و سنگین
  • حواشی زیاد اطراف صفحه
  • قیمت نسبتا بالا در مقایسه با امکانات
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A55 دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 8 گیگابایت
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A55 دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 8 گیگابایت - ویتنام
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A55 دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 8 گیگابایت - ویتنام

سال گذشته گلکسی A54 سروصدای زیادی به راه انداخت زیرا یک میان‌رده‌ی کامل محسوب می‌شد و در برخی حوزه‌ها می‌توانست با گوشی‌های گران‌تر هم رقابت کند. به همین خاطر طبیعتا انتظار زیادی از گلکسی A55 سامسونگ داشتیم.


بررسی گوشی A55؛ جدول مشخصات فنی


نام گوشی گلکسی A55
تاریخ رونمایی و عرضه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
ابعاد و وزن ۸.۲ × ۷۷٫۴ × ۱۶۱.۱ میلی‌متر – ۲۱۳ گرم
کیفیت ساخت – استاندارد مقاومتی پنل پشت از شیشه گوریلا گلس ویکتوس پلاس، فریم آلومینیومی – IP67، مقاومت در عمق ۱ متری آب تا ۳۰ دقیقه
ابعاد و وضوح نمایشگر ۶.۶ اینچی با ابعاد ۱۰۶.۹ سانتی‌متر مربع و نسبت ۸۵.۸ درصدی به بدنه
امکانات نمایشگر Super AMOLED با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتزی – تراکم ۳۹۰ پیکسل بر هر اینچ – پشتیبانی از +HDR10 – محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس پلاس – نسبت نمایشگر به بدنه ۸۵٫۸٪
سیستم‌عامل/رابط کاربری اندروید ۱۴ / One UI 6.1
مدت زمان آپدیت نرم‌افزاری/امنیتی ۵/۴ سال
پردازنده و گرافیک اگزینوس ۱۴۸۰ – ۸ هسته‌ای با چهار هسته از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲.۷۵ و چهار هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز – پردازشگر گرافیکی Xclipse 530
ترکیب رم و حافظه داخلی ۸/۱۲۸، ۸/۲۵۶، ۱۲/۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 – پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی مشترک با سیم‌کارت
دوربین اصلی – کیفیت فیلم‌برداری ۵۰ مگاپیکسل با لرزشگیر اپتیکال و گشودگی دیافراگم f/1.8 و لنز ۱/۱٫۵۶ اینچی – ۴K@30fps 1080P@30/60fps
دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسل با زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه و گشودگی دیافراگم f/2.2
دوربین سوم ۵ مگاپیکسلی ماکرو
دوربین سلفی – کیفیت فیلم‌برداری ۳۲ مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.2 – کیفیت فیلم‌برداری – ۴K@30fps ،۱۰۸۰P@30/60fps
بلندگوی استریو دارد
جک ۳.۵ میلی‌متری ندارد 
باتری و شارژر – شارژر درون جعبه ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی – ۲۵ وات – درون جعبه قرار ندارد
رنگ‌بندی سبز نعنایی، کرمی، گرافیتی، بنفش، نارنجی

بررسی گوشی A55 سامسونگ؛ محتویات درون بسته‌بندی


درون بسته‌بندی گلکسی A55 شما جز خود گوشی و البته یک کابل دو سر Type-C، هیچ چیز دیگری را مشاهده نخواهید کرد. برای هر چیز دیگری از جمله آداپتور ۲۵ وات، برچسب محافظ صفحه و قاب محافظ باید به صورت مجزا هزینه کنید.

محتویات درون جعبه گوشی گلکسی A55


بررسی گوشی A55 5G؛ طراحی و کیفیت ساخت


سامسونگ گلکسی A55 در نگاه اول شباهت زیادی به مدل قبلی، یعنی A54 دارد، اما تغییرات ظریفی در طراحی آن ایجاد شده که حس جدیدی را به کاربر منتقل می‌کند. این تغییرات در دست گرفتن گوشی را به تجربه‌ای مثبت‌تر تبدیل کرده‌اند اما اگر بخواهیم روراست باشیم باید بگوییم این تفاوت آنقدرها زیاد نیست که بخواهیم خیلی روی آن مانور بدهیم.

بررسی گوشی A55 5G

کار قشنگی که سامسونگ در ساخت گلکسی A55 انجام داده، استفاده از شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس برای محافظت از نمایشگر بوده است. این محافظ قدرتمند نسبت به محافظ صفحه گوریلا گلس ۵ در مدل قبلی، پیشرفت قابل توجهی محسوب می‌شود. همچنین این گوشی هنوز هم دارای گواهی IP67 برای مقاومت کامل در برابر آب و گرد و غبار است.

گوشی A55 به رنگ سرمه‌ای در دست

شیشه‌ی پشتی گوشی A55 همچنان از جنس گوریلا گلس معمولی ساخته شده، اما سامسونگ دقیقاً مشخص نکرده از کدام نوع آن استفاده کرده است. گلکسی A55 در چهار رنگ یخی آبی، یاسی، سرمه‌ای و لیمویی عرضه می‌شود. جالب است که رنگ سرمه‌ای در تصاویر رندر شده شبیه به مشکی به نظر می‌رسد.

رنگ بندی گلکسی A55

این گوشی با فریم تخت از جنس آلومینیوم و لنزهای دوربین بزرگ در پشت، شباهت زیادی به سری S24 سامسونگ دارد. با این حال، قسمت کمی برآمده در اطراف کلید پاور و دکمه‌های کنترل صدا وجود دارد که طراحی منحصر به فرد آن را نشان می‌دهد و باعث می‌شود خیلی راحت بتوان این گوشی را از سری گلکسی S تشخیص داد.

فریم سمت چپ گلکسی A55
فریم پایینی گوشی گلکسی A55
فریم سمت راست گلکسی A55
فریم پایینی گلکسی A55

برخی از کاربران ممکن است احساس کنند که به دلیل لبه‌های تیز در جایی که فریم با پنل‌های جلو و پشت تلاقی دارد، در دست گرفتن گوشی کمی ناخوشایند است. اما جای قرارگیری دکمه‌ها و حسگر اثر انگشت به خوبی فکر شده و همه چیز در دسترس کاربر قرار دارد. هرچند نمی‌توان انکار کرد که تخت شدن فریم کمی بیشتر از حالتی که فریم منحنی باشد، به دست فشار وارد می‌کند.

حفره دوربین سلفی گلکسی A55
حاشیه قسمت پایین گلکسی A55

با وجود تعبیه‌ی اثر انگشت در جای مناسبی از صفحه با دسترسی آسان، این حسگر چندان موفق و دقیق عمل نمی‌کند. البته اینطور نیست که گوشی اصلا اثر انگشت را شناسایی نکند. در بیشتر مواقع مشکلی برایتان به وجود نمی‌آید اما گاهی اوقات حسگر اثر انگشت شما را شناسایی نمی‌کند؛ این مشکل وقتی از برچسب محافظ صفحه شخص ثالث استفاده کنید بدتر هم می‌شود.

محل تعبیه حسگر اثر انگشت گوشی گلکسی A55 سامسونگ

نمی‌توان گفت گلکسی A55 راحت‌ترین گوشی است، اما از نظر کیفیت ساخت و استفاده از مواد باکیفیت، این گوشی به خوبی در کنار بهترین‌ها قرار می‌گیرد. گلکسی A55 با ضخامت ۸.۲، عرض ۷۷.۴، ارتفاع ۱۶۱.۱ میلی‌متر و وزن ۲۱۳ گرم، به عنوان یک گوشی ۶.۶ اینچی طراحی خوبی ندارد و این یعنی سامسونگ در کاهش حواشی اطراف صفحه اصلا موفق عمل نکرده که مجبور شده گوشی‌اش را بزرگ طراحی کند. این ضخامت و عرض زیاد همچنین باعث می‌شود کاربر کلا با گوشی خیلی خوش‌دستی مواجه نباشد.


بررسی گوشی A55؛ نمایشگر


گلکسی A55 به معنای واقعی کلمه فوق‌العاده ظاهر شده است. اصلا انتظار نداشتیم این گوشی در حالی که ظاهرا پیشرفت خاصی در بخش نمایشگر نداشته، تا این اندازه فوق‌العاده ظاهر شود و بتواند بسیاری از رقبا را از جمله آیفون ۱۴  پرو مکس، گوگل پیکسل ۸a، گلکسی S23 پلاس و… پشت سر بگذارد.

بررسی نمایشگر گوشی A55

این یک اتفاق فوق‌العاده برای سامسونگ و طرفداران گوشی‌های میان‌رده‌ی این شرکت است. گلکسی A55 در تست‌های وب‌سایت Dxomark در بخش نمایشگر در رده‌ی ۲۵ رنکینگ جهانی و پشت سر آنر ۲۰۰ پرو، در رتبه‌ی دوم گوشی‌های ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلاری قرار دارد.

امتیاز کلی ۱۴۷ از ۱۵۸
خوانایی زیر نور خورشید ۱۴۵ از ۱۶۴
کیفیت رنگ ۱۴۴ از ۱۶۵
تماشای ویدیو ۱۵۷ از ۱۶۵
دقت، نرمی، کیفیت و سرعت لمس ۱۳۸ از ۱۶۴
نکات مثبت
  • نمایش خوب و طبیعی رنگ‌ها و محتویات درون صفحه زیر نور مستقیم خورشید هنگام وب‌گردی و تماشای عکس
  • نمایش خوب رنگ‌ها در اکثر شرایط نوری برای تماشای عکس
  • تجربه‌ی عالی تماشای ویدیو با بیشینه‌ی روشنایی مناسب ویدیوهای HDR10
نکات منفی
  • مدیریت ضعیف لمس‌های ناخواسته
  • بیشینه روشنایی خودکار بسیار زیاد در محیط‌های تاریک حتی با روشن بودن فیلتر رنگ آبی
  • افتادن سایه‌های سبز و صورتی روی صفحه (گهگداری) هنگام تماشای محتوا از گوشه‌ها

ایرادهای وارده به نمایشگر گلکسی A55 آنقدرها جدی نیستند که بخواهیم رویشان مانور بدهیم. شاید بیشینه روشنایی زیاد در نور کم خیلی مهم باشد چون وقتی در شب یا به طور کلی در محیط‌های کم‌نور مشغول کار باشید، می‌خواهید گوشی کمترین میزان نور را داشته باشد تا به چشمان‌تان آسیبی وارد نشود. در این شرایط، گلکسی A55 عملکرد خوبی ندارد و شاید خیلی از آن راضی نباشید.

پخش ویدیو در نمایشگر A55

اما در بسیاری از بخش‌ها از جمله نمایش دقیق رنگ‌ها، لذت تماشای ویدیو، نرمی و کیفیت لمس و خوانایی زیر نور خورشید، با محصولی طرف هستیم که کمتر گوشی در محدوده قیمتی خودش می‌تواند آن را به چالش بکشد.

گلکسی A55 در حالت حداکثر روشنایی (High Brightness Mode) زیر نور خورشید به روشنایی ۱۶۳۸ نیت دست یافت که بسیار بالاتر از مقدار تبلیغ شده و همچنین بالاتر از مدل قبلی خود، یعنی A54 5G با روشنایی ۱۳۴۴ نیت است. این مقدار حتی از بیشینه روشنایی گلکسی S23، که ۱۶۰۰ نیت اندازه‌گیری شده بود هم گذشت.

پخش ویدیو در نور کم – در جهت عقربه‌های ساعت از چپ-بالا؛ گلکسی A55، گلکسی A54، گوگل پیکسل ۷a و آنر ۹۰

از نظر انعکاس نور و نوسان نمایشگر، تغییرات قابل توجهی نسبت به A54 مشاهده نشد و همچنان عملکرد این بخش ضعیف ارزیابی می‌شود. با این حال، رنگ‌ها به صورت یکنواخت و دقیق نمایش داده می‌شوند و پیشرفت‌هایی در نحوه مدیریت نور صفحه زیر نور خورشید به چشم می‌خورد؛ به ویژه در بخش‌هایی مانند گاما و نمایش رنگ‌ها.

در نمایش چهره‌ها نیز بهبود قابل توجهی دیده می‌شود و رنگ‌ها طبیعی‌تر از گذشته شده‌اند. با این حال، همچون بسیاری از دستگاه‌های میان‌رده دیگر، گلکسی A55 5G نیز در هنگام مشاهده از زوایای مختلف، حاشیه‌های صورتی و سبز در نمایشگر ایجاد می‌کند که مشابه با مدل‌های قبلی است.


نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ؛ باتری و شارژر و اسپیکر


گلکسی A55 یک گوشی فوق‌العاده است، اما هرچه باشد، آن قدرتی که در بخش نمایشگر داشت را اینجا ندارد. این گوشی طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط وب‌سایت Dxomark در رده‌ی ۸۳ رنکینگ جهانی و ۱۸ در بین گوشی‌های ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلاری قرار گرفته که نشان می‌دهد چقدر رقبا از لحاظ طول عمر باتری عملکرد بهتری از سامسونگ و نمایندگان آن دارند.

ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت
مکالمه ۳۷:۰۸ ساعت
وب‌گردی ۱۱:۴۰ ساعت
پخش ویدیو ۱۸:۵۳ ساعت
انجام بازی ۷:۱۸ ساعت
امتیاز کلی ۱۳:۲۷ ساعت

گلکسی A55 به لطف یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی توانسته از گوشی‌هایی نظیر ناتینگ فون ۱، شیائومی ۱۲T، آنر ۹۰، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس، گلکسی S23 FE و… بهتر ظاهر شود اما همچنان ۱۷ گوشی دیگر از جمله پوکو F5 پرو، آنر ۷۰، ناتینگ فون ۲ و… را بالاتر از خود می‌بیند. اما عملکرد گلکسی A55 از لحاظ طول عمر باتری در بخش‌های مختلف چگونه است و این گوشی در شرایط گوناگون چقدر دوام می‌آورد؟ با نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ از لحاظ طول عمر باتری با ما همراه باشید.

بررسی طول عمر باتری گوشی گلکسی A55 سامسونگ

امتیاز باتری در استفاده معمولی با شارژ کامل ۱۳۱ از ۱۹۵
امتیاز مصرف انرژی دستگاه در حالت شارژ و غیرشارژ ۱۱۷ از ۱۵۴
عملکرد گوشی در شارژ شدن (فول شارژ، ۰ تا ۸۰ و شارژ در ۵ دقیقه) ۱۱۰ از ۲۱۸
مدت زمان مورد نیاز برای شارژ گوشی از ۰ تا ۸۰ ۵۲ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای فول شارژ شدن گوشی ۱ ساعت و ۲۴ دقیقه
مدت زمان نگهداری شارژ پس از ۵ دقیقه شارژ شدن ۳ ساعت و ۲۹ دقیقه
دوام باتری در صورت استفاده معمولی ۲ روز و ۹ ساعت

گلکسی A55 در بخش باتری به طور کلی عملکرد بسیار خوبی دارد. چون در صورت اتمام شارژ در وسط روز، فقط کافی است آن را ۲۰ دقیقه به شارژر متصل کنید تا چیزی حدود ۸ تا ۱۰ ساعت دیگر هم برایتان شارژدهی داشته باشد.

نکات مثبت
  • عملکرد عالی در مصارف بیرون و داخل خانه
  • جریان تخلیه باتری پایین هنگام بیکار بودن صفحه – Discharge current یا جریان تخلیه باتری، به مقدار جریانی اشاره دارد که از باتری هنگام استفاده از گوشی خارج می‌شود.
نکات منفی
  • زمان شارژ بسیار طولانی
  • مدت زمان شارژدهی کم بعد از ۵ دقیقه شارژ سریع
  • جریان تخلیه باتری بسیار زیاد هنگام گوش دادن به موسیقی

در صورتی که از گوشی A55 زیاد استفاده کنید، یعنی چیزی حدود ۷ ساعت استفاه در طول روز، تا ۳۵ ساعت برایتان شارژدهی خواهد داشت. اگر این استفاده را به چیزی حدود ۴ ساعت در طول روز برسانید، میزان شارژدهی به ۵۷ ساعت ارتقا پیدا می‌کند. اگر هم فقط ۲ ساعت و نیم در طول روز با گوشی کار کنید، A55 قادر است تا ۸۳ ساعت هم شارژ باتری خود را نگه داشته باشد. (شارژر را باید به صورت جداگانه تهیه کنید).

شارژرهای 25 واتی سامسونگ در رنگ سفید و سیاه

صحبت از شارژر که شد، باید بگوییم گلکسی A55 در مدت زمان ۱۵ دقیفه تا ۲۹%، در مدت ۳۰ دقیقه تا ۵۵% و در مدت ۱ ساعت تا ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه هم به صورت کامل شارژ می‌شود. بدیهی است در مقایسه با رقبایی که به همراه شارژرهای سریع‌تر عرضه می‌شوند، عملکرد گلکسی A55 را در این زمینه اصلا قبول نداریم.

اسپیکر

گلکسی A55 مانند نسل‌های قبلی خود، دارای سیستم اسپیکر استریو هیبریدی است که شامل یک اسپیکر اصلی با جهت‌گیری به سمت پایین و یک اسپیکر دیگر است که به عنوان بلندگوی مکالمه نیز عمل می‌کند. طبیعی است که بین این دو اسپیکر از نظر بلندی صدا تفاوت زیادی وجود دارد، اما سامسونگ توانسته تعادل خوبی را از این حیث به وجود بیاورد. با این حال اسپیکر پایینی صدای بلندتری را ایجاد می‌کند اما اینطور نیست که تفاوت آن با اسپیکر بالایی واضح و آزاردهنده باشد. بنابراین خیلی روی این مورد به عنوان مشکل تمرکز نمی‌کنیم.

خروجی اسپیکر پایینی گوشی گلکسی A55

در مورد اینکه آیا A55 از اسپیکرهای مشابه A54 استفاده می‌کند یا نه، اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما این اسپیکرها به طور متفاوتی بهینه شده‌اند و کمی هم صدای بلندتری دارند. امتیاز -۲۵.۶ LUFS برای گلکسی A55 به معنای دریافت نمره «بسیار خوب» از نظر بلندی صدا است در حالی که مدل سال گذشته نمره‌ی «خوب» را در تست‌های مشابه دریافت کرده بود.

خروجی اسپیکر بالایی گوشی گلکسی A55

از لحاظ کیفیت صدا، اسپیکرها در فرکانس‌های بالا در حداکثر یا نزدیک به حداکثر حجم صدا، نیاز به بهبود دارند، اما بیس و صداها نسبت به قبل بسیار شفاف‌تر به نظر می‌رسند. در واقع، صدای گلکسی A54 نسبت به A55 کدر به نظر می‌رسد، بنابراین A55 احتمالاً گزینه‌ای عالی برای تماشای فیلم یا گوش دادن به پادکست‌ها بدون استفاده از هدفون خواهد بود.


نقد و بررسی گوشی A55؛ دوربین


سیستم دوربین در گلکسی A55 مانند مدل قبلی، A54، بدون تغییر باقی مانده است. این گوشی دارای دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسل، یک دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسل و یک دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسل است. دوربین سلفی نیز همچنان همان سنسور ۳۲ مگاپیکسلی باقی مانده و تغییری نداشته است.

  • دوربین اصلی: ۵۰ مگاپیکسل ساخت سونی IMX906 با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال، گشودگی دیافراگم f/1.8، اندازه سنسور ۱/۱.۵۶ اینچ و فوکوس خودکار تشخیص فاز؛ ضبط ویدیو ۴K@30
  • دوربین فوق عریض: ۱۲ مگاپیکسل سونی IMX258 با گشودگی دیافراگم f/2.2، زاویه دید ۱۲۳ درجه، سنسور ۱/۳.۰۶ اینچی، فوکوس ثابت؛ ضبط ویدیو ۴K@30
  • دوربین ماکرو: ۵ مگاپیکسل، با گشودگی دیافراگم f/2.4، فوکوس ثابت
  • دوربین جلو: ۳۲ مگاپیکسل سونی IMX616 با گشودگی دیافراگم f/2.2 و اندازه سنسور ۱/۲.۷۴ اینچ، فوکوس ثابت؛ ضبط ویدیو ۴K@30

نقد و بررسی گوشی A55؛ دوربین

استفاده سامسونگ از سنسورهای فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی برای گوشی‌های میان‌رده‌اش قابل تقدیر است، زیرا این سنسورها تصاویری به مراتب بهتر از سنسورهای ۸ مگاپیکسلی در گوشی‌های شیائومی و اکثر گوشی‌های دیگر تولید می‌کنند. سنسور اصلی نیز دارای لرزشگیر اپتیکال است که در حالت سکون، لرزش‌های دست را خیلی خوب مهار می‌کند. اما بر اساس داده‌های Dxomark، عملکرد این گوشی در بخش عکاسی و فیلمبرداری چگونه است؟

عکاسی ۱۱۰ از ۱۶۹
بوکه ۴۵ از ۸۵
پیش‌نمایش ۵۴ از ۹۳
زوم ۷۵ از ۱۶۴
فیلمبرداری ۱۱۷ از ۱۵۹
عکاسی و فیلمبرداری دسته‌جمعی و پرتره ۱۰۹ از ۱۵۴
عکاسی و فیلمبرداری در نور کم ۷۶ از ۱۳۸
عکاسی و فیلمبرداری در محیط بیرون از خانه ۱۲۱ از ۱۸۰
عکاسی و فیلمبرداری در محیط داخل خانه ۱۰۳ از ۱۶۹

همانطور که می‌بینید، گلکسی A55 در بخش عکاسی و فیلمبرداری با بهترین گوشی‌های بازار فاصله‌ی بسیار زیادی دارد. حتی در محدوده قیمتی خودش هم این گوشی نتوانست رتبه‌ای بهتر از ۱۸ را کسب کند و در رنکینگ جهانی هم در رده‌ی ۱۳۶ قرار دارد. این یعنی با یک گوشی خوب از این حیث طرف هستیم؛ نه بیشتر و نه کمتر.

شما می‌توانید روی کیفیت عکاسی و فیلمبرداری گلکسی A55 در شرایط نوری خوب، حساب ویژه‌ای باز کنید. به خصوص در محیط‌های بیرون از خانه و در شرایطی که نور طبیعی به اندازه کافی وجود دارد. اما در نور کم، عملکرد آن در مقایسه با بهترین‌ها در این محدوده قیمتی از جمله پیکسل ۷، آنر ۲۰۰ پرو، گلکسی S23 FE و… همچنان ضعیف‌تر است.

از آن جایی که گوشی A55 سامسونگ هیچ دوربین تله‌فوتویی ندارد، در بخش زوم هم امتیاز بسیار کمی را دریافت کرده. نهایت زوم باکیفیتی که این گوشی می‌تواند ارائه دهد، ۲ برابری اپتیکال است. در باقی فواصل، قطعا افت کیفیت شدیدی را حس خواهید کرد چون دوربین مخصوصی برای این منظور درون آن تعبیه نشده است. طبق اعلام وب‌سایت Dxomark و پس از نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ از لحاظ دوربین، نقاط قوت و ضعف این گوشی به شرح زیر است؛

نکات مثبت
  • نوردهی دقیق، گستره دینامیکی گسترده در نور روز و در محیط داخل خانه
  • بافت‌های دقیق در نور روز
  • لرزشگیر دوربین عالی در ضبط ویدیوها در حالت سکون
نکات منفی
  • مشکل فوکوس خودکار و ناپایداری در نوردهی
  • وجود نویز به خصوص در بخش‌های تیره نظیر سایه
  • نمایش اشتباه رنگ‌ها در برخی از مواقع
  • عملکرد ضعیف لرزشگیر در ضبط ویدیو هنگام راه رفتن
  • جلوه‌های مصنوعی در تصاویر
  • توانایی زوم پایین و افت محسوس گستره دینامیکی و بافت پایین در عکاسی در حالت زوم

شما می‌توانید نمونه تصاویر ثبت شده توسط این گوشی را در زیر مشاهده کرده و خودتان قضاوت کنید که آیا گلکسی A55 گوشی مناسبی از لحاظ فیلمبرداری و عکاسی برای شما هست یا خیر.

دوربین اصلی

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (1)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (18)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (21)

زوم ۲ برابری دیجیتال

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (17)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (23)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (20)

دوربین فوق عریض

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (16)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (19)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (24)

پرتره

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (12)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (11)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (13)

دوربین سلفی

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (22)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (15)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (14)

دوربین اصلی در نور کم

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (5)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (7)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (10)

زوم ۲ برابری دیجیتال در نور کم

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (8)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (2)

دوربین فوق عریض در نور کم

نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (4)
نمونه تصاویر ثبت شده با گوشی گلکسی A55 سامسونگ (9)

فیلم‌برداری ۴K در نور روز

فیلم‌برداری ۴K در نور شب

تست لرزشگیر الکترونیکی در وضوح ۴K


بررسی گوشی A55؛ نرم‌افزار و سخت‌افزار


گلکسی A55 با مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌های از پیش نصب‌شده باکیفیت از گوگل، مایکروسافت و سامسونگ در دسترس کاربران قرار می‌گیرد؛ اپ‌هایی که تجربه‌ی کاربری را به شکل قابل توجهی در مقایسه با گوشی‌های اندرویدی دیگر بهبود می‌بخشند. البته که در نگاه نخست گوشی شاید شلوغ باشد اما گلکسی A55 به راحتی از پس این حجم زیاد اپ‌ها بر می‌آید.

امکانات نرم‌افزاری گلکسی A55 متعدد است، اما اگر بخواهیم به چند مورد اشاره کنیم باید بگوییم یکی از مزایای این دستگاه، امکان پخش صدای ویدیو در حین مرور وب با استفاده از مرورگر سامسونگ است، که به کاربران اجازه می‌دهد بدون توقف ویدیو، به جستجو در اینترنت بپردازند. علاوه بر این، قابلیت‌های اسپلیت اسکرین و پنل اج نیز به کاربران امکان می‌دهند به راحتی چندین برنامه را همزمان استفاده کنند.

سامسونگ در گلکسی A55 ویژگی‌های شخصی‌سازی متعددی ارائه داده است، از جمله ویجت‌های دسته‌بندی شده و کالر پلت که به کاربران این امکان را می‌دهد تا تم و رنگ‌بندی آیکون‌های گوشی را به طور یکپارچه تنظیم کنند. همچنین، با پنل تنظیمات سریع جدید و جذاب، دسترسی به برنامه‌ها و تنظیمات مورد نیاز بسیار آسان‌تر شده است. وجود پوشه امن نیز امنیت اطلاعات شخصی کاربران را تضمین می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به راحتی و بدون نگرانی از حفظ حریم خصوصی خود، از گوشی به عنوان محلی امن برای اطلاعات خود استفاده کنند.

علاوه بر این‌ها، امکانات هوش مصنوعی سامسونگ هم قرار است به زودی به این گوشی اضافه شوند و این اتفاق قطعا ارزش خرید گلکسی A55 را دوچندان می‌کند. ناگفته نماند گلکسی A55 اگر سیاست سامسونگ تغییری نکند، تا ۴ سال از لحاظ نرم‌افزاری و ۵ سال از لحاظ امنیتی آپدیت دریافت می‌کند. البته گلکسی A16 شایعه شده که تا ۶ سال آپدیت می‌شود؛ این یعنی احتمالش زیاد است که سامسونگ بار دیگر سیاستش را در این رابطه تغییر دهد. به صورت کلی، آینده نرم‌افزاری گلکسی A55 روشن است.

در بخش سخت‌افزار، گلکسی A55 از چیپست اگزینوس ۱۴۸۰ استفاده می‌کند که شامل ۴ هسته Cortex-A78 و ۴ هسته Cortex-A55 و همچنین گرافیک Xclipse 530 است. این ترکیب قادر است بازی‌های سنگین و به طور کلی تمام کارهای موجود در سیستم‌عامل اندروید را انجام دهد اما هرچه این فشار سنگین‌تر می‌شود، باید تنظیمات گرافیکی را روی اعداد پایین‌تر اعمال کنید. گلکسی A55 در سه نسخه مختلف عرضه می‌شود: ۱۲۸/۸، ۸/۲۵۶ و ۱۲/۲۵۶ گیگابایت. حافظه داخلی این گوشی از نوع UFS 3.0 است که سرعت خوبی دارد. وضعیت این گوشی در تست‌ها و پایداری را می‌توانید در زیر مشاهده کنید.

گیک‌بنچ ۶ (تک هسته‌ای) ۱۱۴۲
گیک‌بنچ ۶ (چند هسته‌ای) ۳۳۵۰
۳DMark (offscreen) Wild Life (1440p) ۳۸۳۱
۳DMark (offscreen) Wild Life Extreme (2160p) ۱۰۲۴
AnTuTu 10 ۷۲۶۱۵۸
پایداری پردازنده ٪۸۹ به صورت تقریبا یکنواخت در تمام طول ۱ ساعت تست
پایداری پردازنده گرافیکی ٪۹۹.۴ بدون نوسان شدید
افت باتری از ۹۹ به ۹۳٪
افزایش دما از ۲۵ تا ۳۳ درجه
نرخ فریم بین ۴ تا ۹ فریم

نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ؛ سخن پایانی


به صورت کلی به عنوان بهترین میان‌رده‌ی سامسونگ، گلکسی A55 به کسانی که به خرید گوشی از برند سامسونگ علاقه‌مند هستند کاملا توصیه می‌شود. از ظاهر زیبا و چشم‌نواز گرفته تا کیفیت ساخت استثنائی، قدرت پردازشی و گرافیکی بالا، امکانات نرم‌افزاری جذاب و نمایشگر فوق‌العاده باکیفیت، این گوشی به راحتی می‌تواند نیاز افراد را در سطوح نیمه حرفه‌ای برطرف کند. بماند که عملکرد دوربین و باتری آن هم در سطح قابل قبولی قرار دارند.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A55 دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 8 گیگابایت
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A55 دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 8 گیگابایت - ویتنام
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A55 دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 8 گیگابایت - ویتنام
نقد و بررسی کلاسیک، یکی از نوستالژیک‌ترین برنامه‌های ویدیویی دیجی‌کالا مگ، یک بار دیگر بازگشته است؛ با شکل و شمایلی جدید، اما در عین حال با حفظ المان‌هایی که شما همراهان همیشگی دیجی‌کالا مگ طی این سال‌ها دوست داشته‌اید.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجی‌کالا مگ به نویسندگی «فرهنگ حشمتی»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجت‌های خاص دنیای فناوری می‌پردازد؛ گجت‌هایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آن‌ها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.

منبع: Dxomark ,GSMArena

سوالات متداول درباره گلکسی A55
آیا گلکسی A55 برای گیم مناسب است؟
بله. این گوشی به راحتی می‌تواند از پس بازی‌های روز برآید.
آیا گلکسی A55 ضد آب است؟
بله. این گوشی کاملا ضد آب است.
آیا گلکسی A55 با شارژر عرضه می‌شود؟
خیر. این گوشی از شارژر درون بسته‌بندی بهره نمی‌برد و باید به صورت جداگانه برایش شارژر تهیه کنید.
جنس بدنه گلکسی A55 چیست؟
این گوشی از فلز و شیشه ساخته شده است.
آیا گوشی گلکسی A55 از ۱۲ گیگابایت رم بهره می‌برد؟
بله. این گوشی در یکی از مدل‌های خود ۱۲ گیگابایت رم دارد.
آیا گوشی A55 داغ می‌کند؟
به خاطر فلز و شیشه بودن جنس بدنه، اگرچه گوشی خیلی داغ نمی‌شود اما گرمای نسبتا زیادی را زیر فشار سنگین حس خواهید کرد. هرچند این گرما اصلا آزاردهنده نخواهد بود.
راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما