نقد و بررسی کلاسیک گوشی گلکسی A14
بدون اغراق باید بگوییم که بازار گوشیهای اقتصادی در ایران، تا حد زیادی بر دوش دو شرکت سامسونگ و شیائومی قرار دارد. برخی گوشیهای این دو شرکت با وجود قیمت بسیار مناسب، امکانات بسیاری جذابی دارند و در نتیجه مورد توجه قرار گرفتهاند. گلکسی A14 یکی از همین گوشیهای اقتصادی پرطرفدار است که بعد از راهیابی به بازار ایران، با استقبال گسترده از طرف کاربران روبرو شده. در این ویدیو از زوایای مختلف به بررسی این گوشی میپردازیم تا ببینیم چرا در بازار ایران محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
قبل از اینکه بررسی را آغاز کنیم، باید بگوییم که این گوشی مانند نسل قبلی در دو مدل ۴G و ۵G راهی بازار شده که در این ویدیو مدل اقتصادیتر یعنی نسخهی ۴G را مورد بررسی قرار میدهیم. این مدل در مقایسه با مدل ۵G، از نمایشگر، پردازنده و دوربینهای متفاوتی بهره میبرد. اما همین تفاوتها باعث شده قیمت این مدل به مراتب کمتر از نسخهی ۵G باشد.
نمایشگر گلکسی A14
سامسونگ برای این گوشی، از نمایشگر بزرگی استفاده کرده که ابعاد آن به ۶.۶ اینچ میرسد. خوشبختانه اطراف نمایشگر حاشیههای خیلی ضخیمی قرار ندارد و در نتیجه حدود ۸۰ درصد از پنل جلویی، به نمایشگر اختصاص یافته است. رزولوشن این نمایشگر ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ است و در هر اینچ آن، ۴۰۰ پیکسل قرار دارد. بنابراین از نظر واضح بودن و تراکم پیکسلی، هیچ ضعف مهمی ندارد. بنابراین در زمینهی نمایشگر، تفاوت خاصی با نسل قبلی خود ندارد و همچنان خبری از رفرشریت بالا نیست.
در حقیقت اگر ۹۰ هرتزی بودن نمایشگر برای شما اهمیت زیادی دارد، پس باید به سراغ مدل ۵G این گوشی بروید. حداکثر روشنایی این نمایشگر مناسب است و برای استفاده در محیط بیرون، با مشکل خاصی روبرو نخواهید شد. بنابراین روی هم رفته با توجه به قیمتی که برای خرید این گوشی میپردازید، نمایشگر آن شما را ناامید نخواهد کرد.
طراحی
یکی از مزایای این گوشی نسبت به نسل قبلی، طراحی جدید آن است. برای گلکسی A14 از زبان طراحی جدید گوشیهای سامسونگ استفاده شده که این طراحی مبتنی بر پرچمداران سری S است. در نتیجه، A14 ظاهر حرفهایتر و مدرنتری نسبت به نسل قبلی خود دارد و دیگر حس استفاده از یک گوشی ارزانقیمت را منتقل نمیکند.
با توجه به قیمت این گوشی، طبیعتا با یک بدنهی مبتنی بر فریم و پنل پشتی پلاستیکی روبرو هستیم. اگر کمی سختگیری داشته باشیم، باید بگوییم که ای کاش سامسونگ بدنهی این گوشی را حداقل تا حدی در برابر نفوذ آب مقاوم میکرد. از سوی دیگر با توجه به اینکه سامسونگ اشارهای به شیشهی محافظ نمایشگر این گوشی نکرده، بنابراین به احتمال زیاد خبری از قرارگیری شیشهی محافظ گوریلا گلس بر روی نمایشگر نیست. پس توصیه میکنیم در کنار این گوشی، یک گلس هم خریداری کنید.
چیپست و عملکرد گلکسی A14
درون این گوشی، چیپست ۱۲ نانومتری G80 تعبیه شده است. این تراشه برای کارهای روزمره عملکرد خوبی دارد و بعید است در این زمینه با کمبود سرعت روبرو شوید. طبیعتا این تراشه برای بازیهای سنگین طراحی نشده و بنابراین قرار نیست این بازیها با گرافیک و فریمریت خیلی خوبی اجرا شوند.
باتری و سرعت شارژ
انرژی گوشی از طرف باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی تامین میشود که از سرعت شارژ ۱۵ وات پشتیبانی میکند. در صورت استفادهی معمولی از گوشی، این باتری میتواند ۱.۵ روز شما را همراهی کند. با وجود اقتصادی بودن گلکسی A14، اما سامسونگ ترجیح داده این گوشی را هم بدون شارژر راهی بازار کند و بنابراین باید شارژر موردنظر را جداگانه خریداری کنید. در جعبه، یک کابل دو سر USB-C قرار دارد و بنابراین هنگام خرید شارژر، باید شارژر مجهز به پورت USB-C خریداری کنید.
دوربینهای گلکسی A14
دوربین اصلی این گوشی، از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی استفاده میکند. این دوربین در طول روز، میتواند عکسهای کموبیش خوبی را ثبت کند. طبیعتا با توجه به قیمت گوشی، قرار نیست در شب هم عکسهای خیلی خوبی در اختیار شما قرار دهد. پایین دوربین اصلی، با اولترا واید ۵ مگاپیکسلی روبرو هستیم و در ضمن نباید ماکرو ۲ مگاپیکسلی را هم از قلم بیندازیم.
وضعیت این دو دوربین هم مانند دوربین اصلی است. این یعنی اگر نور محیط کافی باشد، عکسهای نسبتا خوبی را در اختیار شما قرار میدهند.
نرمافزار و رابط کاربری
این گوشی با اندروید ۱۳ راهی بازار شده و سامسونگ وعده داده که تا ۲-۳ سال آینده، پشتیبانی نرمافزاری از این گوشی ادامه پیدا میکند. بنابراین کاربران بعد از خرید این گوشی، نگرانی زیادی بابت این موضوع نخواهند داشت.
گلکسی A14 در برابر ردمی ۱۲C
در این محدودهی قیمتی، مهمترین رقیب این گوشی، ردمی ۱۲C است ولی در نهایت باید A14 را به عنوان گوشی بهتری در نظر بگیریم. زیرا گوشی سامسونگ هم نمایشگر بهتری دارد، هم نرمافزار بهروزتری ارائه میدهد و هم اینکه از دوربینهای بیشتری بهره میبرد. در نهایت باید بگوییم که اگر دنبال عکاسی حرفهای یا بازی با گوشی خود نیستید، گلکسی A14 از پس انجام بیشتر وظایف محول شده به گوشی هوشمند برمیآید.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجیکالا مگ به نویسندگی «محمد یوسفیزاده»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجتهای خاص دنیای فناوری میپردازد؛ گجتهایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آنها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.