نقد و بررسی کلاسیک گوشی گلکسی A05s
با توجه به تلاطمهای بازار ارز در ایران و کاهش قدرت خرید کاربران، روز به روز افراد کمتری میتوانند سراغ گوشیهای پرچمدار و میانردههای قدرتمند بروند و به ناچار باید از بین گوشیهای ارزانقیمت دست به انتخاب بزنند. سری گلکسی A05 با دو مدل راهی بازار شده که در این ویدیو قصد داریم گلکسی A05s را بررسی کنیم تا ببینیم یک گوشی ارزانقیمت جذاب محسوب میشود یا نه.
طراحی
این گوشی مانند نسل قبلی، از بدنهی کاملا پلاستیکی بهره میبرد و طبیعتا یک گوشی ارزانقیمت قرار نیست با بدنهی شیشهای راهی بازار شود. البته پنل پشتی این گوشی حالا مات شده و بنابراین نگرانی کمتری بابت جذب اثر انگشت خواهید داشت. لبههای کناری هم یادآور فلز هستند ولی در حقیقت پلاستیکی محسوب میشوند. در کل از نظر طراحی، جذابیت زیادی دارد و خوشبختانه در بدنه شاهد قرارگیری جک هدفون هم هستیم که این روزها به مشخصهی کمیابی تبدیل شده است.
نمایشگر گلکسی A05s
اکثر گوشیهای جدید سامسونگ از نمایشگرهای بزرگ و باکیفیتی بهره میبرد و گلکسی A05s هم از این موضوع بینصیب نمانده است. در حقیقت این گوشی، یکی از ارزانترین مدلهای مجهز به نمایشگر Full HD محسوب میشود. این مشخصه باعث شده برخلاف نسل قبلی، دیگر مشکلی برای شفافیت متنها و تصاویر نداشته باشید. در ضمن نباید رفرشریت ۹۰ هرتزی آن را از قلم بیندازیم. با این قیمت قرار نیست از پنل OLED استفاده شود و سامسونگ از پنل LCD بهره برده است.
سختافزار
برای خرید این گوشی میتوانید بین دو حافظه ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی دست به انتخاب بزنید. همچنین به لطف پشتیبانی از کارت حافظه، میتوانید به راحتی چند صد گیگابایت حافظه داخلی را افزایش دهید. قلب تپنده گلکسی A05s، اسنپدراگون ۶۸۰ است که بیشتر از ۲ سال از عمر آن میگذرد. این تراشه توان پردازشی خیلی بالایی ندارد و بنابراین قرار نیست بتواند بازیهای سنگین را به خوبی اجرا کند. حتی حین گشت و گذار در منوها هم میتوانید کند بودن را تا حدی احساس کنید.
نرمافزار و رابط کاربری گلکسی A05s
گلکسی A05s با اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI راهی بازار شده است. البته با توجه به توان سختافزاری گوشی، از نسخه Core این رابط کاربری استفاده شده که نسخه سبکتر به حساب میآید. همانطور که گفتیم، رفرشریت نمایشگر به ۹۰ هرتز میرسد ولی متاسفانه راهی برای کاهش رفرشریت به منظور افزایش عمر باتری وجود ندارد.
باتری و سرعت شارژ
سامسونگ برای این گوشی از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده کرده که یک ظرفیت استاندارد محسوب میشود. البته حالا از شارژ سریع ۲۵ وات پشتیبانی میکند و در نتیجه لازم نیست زمان خیلی زیادی برای شارژ شدن باتری منتظر بمانید. البته در جعبه خبری از شارژر نیست و برای همین باید شارژر را جداگانه خریداری کنید. این باتری میتواند تقریبا یک روز کامل دوام بیاورد که این یعنی با عمر باتری استانداردی روبرو هستید.
دوربینهای گلکسی A05s
از نظر دوربینها، با تفاوت زیادی نسبت به نسل قبلی روبرو نیستیم. دوربین اصلی مبتنی بر سنسور ۵۰ مگاپیکسلی است ولی نباید فریب این عدد را بخورید. بنابراین مانند دیگر گوشیهای با قیمت مشابه، در شرایط نوری مناسب عکسهای رضایتبخشی ثبت میکند و در محیطهای کمنور هم با فعال کردن حالت شب میتواند کار راهانداز باشد. سنسور تشخیص عمق کیفیت خوبی ندارد و دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی هم میتواند برای برخی کاربران جذاب باشد. دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی در بریدگی قطرهای شکل نمایشگر تعبیه شده که نسبت به نسل قبلی به طور قابل توجهی بهتر شده است.
قیمت گلکسی A05s
گلکسی A05s در حال حاضر (دی ۱۴۰۲) با قیمت حدود ۶ میلیون تومان به فروش میرسد و در این محدودهی قیمتی رقبای زیادی دارد که میتوانیم به دو گوشی ردمی ۱۲ و موتو G22 اشاره کنیم.
سخن پایانی
سامسونگ با عرضهی این مدل، بسیاری از ایرادهای نسل قبلی را برطرف کرده که همچنان از نظر قدرت پردازشی حرف زیادی برای گفتن ندارد. بنابراین اگر این مشخصه برای شما اهمیت زیادی ندارد، میتوانید سراغ آن بروید.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجیکالا مگ به نویسندگی «فرهنگ حشمتی»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجتهای خاص دنیای فناوری میپردازد؛ گجتهایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آنها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.