نقد و بررسی کلاسیک گوشی ریلمی ۱۰
چین سالها به عنوان منبع محصولات کپی شناخته میشد و برای مدتها انواع و اقسام مدلهای کپی را راهی بازار میکرد. در این میان، سالها قبل شرکت شیائومی از برند ردمی رونمایی کرد که تمرکز آن معطوف به ساخت گوشیهای اقتصادی است. اوپو هم که یکی از بزرگترین شرکتهای چینی فعال در بازار موبایل محسوب میشود، تصمیم گرفت با بهرهگیری از همین استراتژی، برند ریلمی را راهاندازی کند. در این ویدیو قصد داریم به گوشی ریلمی ۱۰ نگاهی بیندازیم که به تازگی راهی بازار شده و باید ببینیم آیا نسبت به رقبا، گزینهی جذابی به حساب میآید یا نه.
فریم و پنل پشتی این گوشی از پلاستیک ساخته شده که البته پلاستیک بیکیفیتی محسوب نمیشود. حسگر اثر انگشت این گوشی در دکمهی پاور تعبیه شده و با سرعت خیلی خوبی انجام وظیفه میکند. در درگاه سیمکارت، در کنار قرارگیری دو سیمکارت میتوانید یک کارت حافظه هم قرار دهید. در لبهی پایینی بدنه، جک هدفون دیده میشود که به یکی از ویژگیهای نادر در گوشیهای هوشمند تبدیل شده است.
کیفیت اسپیکر اصلا خوب نیست و به نظر میرسد ارزانترین اسپیکر موجود در بازار برای این گوشی مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین این اسپیکر نه از نظر حجم و نه از نظر کیفیت صدا، حرف خاصی برای گفتن ندارد. تقریبا ۸۵ درصد از پنل جلویی، به نمایشگر اختصاص یافته که مبتنی بر پنل AMOLED است و رفرشریت ۹۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت ارائه میدهد. ابعاد این نمایشگر به ۶.۴ اینچ میرسد و بر روی آن، شیشهی محافظ گوریلا گلس ۵ وظیفهی محافظت از آن را بر عهده دارد. برخلاف اسپیکر، نمایشگر ریلمی ۱۰ کیفیت قابل قبولی دارد. زیر نور مستقیم خورشید هم به لطف روشنایی مناسب، برای استفاده از آن با مشکل خاصی روبرو نمیشوید. با وجود اینکه برخی کاربران بدون شک نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی را ترجیح میدهند، اما رفرشریت ۹۰ هرتز هم برای انجام کارهای مختلف به اندازهی کافی روان است.
ریلمی برای پردازشهای این گوشی، از چیپست هلیو G99 استفاده کرده است. بسیاری از گیمرها دل خوشی از چیپستهای مدیاتک ندارند زیرا بر این باور هستند که بسیاری از تراشههای ساخت این شرکت، در زمینهی گیمینگ عملکرد ضعیفتری نسبت به همردههای ساخت کوالکام ارائه میدهند. اما عملکرد این چیپست هم برای مصرف انرژی و هم برای پردازش عالی است. از نظر پردازشی، این چیپست تا حدی ضعیفتر از اسنپدراگون ۶۹۵ محسوب میشود. اما برای اجرای بازیهای سنگین، با مشکلی روبرو نمیشوید. مثلا در بازی Call Of Duty، میتوانید این بازی را با گرافیک Medium با فریمریت ۶۰ فریم در ثانیه اجرا کنید. ریلمی ۱۰ از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده میکند ولی به لطف استفاده از چیپست کممصرف، حتی در صورت استفاده سنگین هم میتوانید دو روز کامل از آن استفاده کنید. ضمنا همراه با گوشی، شارژر ۳۳ وات هم در اختیار شما قرار میگیرد و لازم نیست شارژر را جداگانه خریداری کنید.
اما اگر کیفیت دوربینها اهمیت زیادی برای شما دارد، پس احتمالا ریلمی ۱۰ مناسب شما نخواهد بود. دوربین اصلی این گوشی مبتنی بر سنسور ۵۰ مگاپیکسلی است و دوربین دوم آن مبتنی بر سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی است که عملا کار خاصی انجام نمیدهد. دوربین ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی کیفیت بالایی ندارد و خبری از لرزشگیر اپتیکال هم نیست. در طول روز عکسها چندان شفاف نیستند و رنگها و جزئیات هم حرف زیادی برای گفتن ندارند. در محیطهای کمنور هم نویز شدیدی در عکسها دیده میشود.
در نهایت باید به این سوال پاسخ بدهیم که آیا ریلمی ۱۰ ارزش خرید بالایی دارد؟ در این زمینه جواب زمانی مثبت است که کیفیت عکسها اهمیت زیادی برای شما نداشته باشند. این یک گوشی خوشدست و اقتصادی برای کاربرانی است که بهدنبال بهرهگیری از ویژگیهایی مانند عمر باتری بالا و چیپست مناسب هستند و در این صورت، ریلمی ۱۰ میتواند گزینهی مناسبی برای خرید باشد.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجیکالا مگ به نویسندگی «محمد یوسفیزاده»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجتهای خاص دنیای فناوری میپردازد؛ گجتهایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آنها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.