سیارههایی که از زمین برای زندگی بهترند! (زیرنویس فارسی)
شاید تصور کنید سیارهی زمین ویژگیهای خاصی دارد که آن را به بهترین سیاره برای زندگی در کیهان تبدیل کرده است؛ هرچند زمین یکی از زیستپذیرترین سیارات محسوب میشود، اما بهترین آنها نیست و در پهنهی گستردهی کیهان، سیارات دیگری هم هستند که برای حیات، شرایط بسیار بهتری نسبت به زمین دارند و بهعنوان اَبَرزیستپذیر شناخته میشوند.
دانشمندان سراسر جهان، بهویژه با کمک رصدخانههای فضایی مانند کپلر ناسا موفق شدهاند سیارههایی کشف کنند که به احتمال زیاد، شرایط بسیار بهتری برای پشتیبانی از حیات دارند. البته با فناوری فعلی، امکان سفر به این سیارهها وجود ندارد اما با توسعهی راههای سفر فضایی سریعتر، مانند ماشین وارپ، میتوان به دستیابی به این سیارههای فراخورشیدی در مدتی کوتاهتر امیدوار بود.
یکی از شرایطی که سیارات زیستپذیر باید داشته باشند، داشتن آب مایع روی سطح است و بنابراین سیاره باید از دمای مناسبی برخوردار باشد. بهعبارت دیگر میتوان گفت که سیاره باید در فاصلهی مشخصی از ستارهی مادر خود قرار داشته باشد. فاصلهای که با عنوان کمربند حیات شناخته میشود.
از سوی دیگر با توجه به پیشینهی پیدایش و تکامل حیات روی کرهی زمین که ۳.۵ میلیارد سال طول کشید، دانشمندان سیارههایی را بهعنوان زیستپذیر درنظر میگیرند که حیات روی آن فرصت تکامل داشته است و بنابراین سیاره باید بین ۵ تا ۸ میلیارد سال سن داشته باشد. حتی اگر سیاره ۱ میلیارد سال پیرتر از زمین باشد، شرایط برای زندگی روی آن بسیار مطلوبتر است و میتوان آن را بهعنوان اَبَرزیستپذیر درنظر گرفت.
ابعاد سیاره هم یک موضوع قابل توجه دیگر است که دانشمندان برای بررسی سیارههای زیستپذیر و ابرزیستپذیر به آن توجه دارند. برای اینکه شرایط حیات در سیارهای بسیار بهتر از زمین باشد، باید جرمی حدود ۱.۵ برابر و ابعادی حدود ۱۰ درصد بزرگتر از سیارهی ما داشته باشند. هرچه سیاره بزرگتر باشد، شرایط بهتری برای حفظ گرما دارد و میتواند تنوع زیستی غنیتری در مقایسه با زمین داشته باشد.
از سیارهی فراخورشیدی KOI 5715.01 با فاصلهی ۳ هزار سال نوری گرفته تا سیارهی سبز کپلر 69c و یا حتی اسپکولوس 2c که تنها در فاصلهی ۱۰۶ سال نوری قرار گرفته، از مواردی هستند که در این ویدیوی What If بررسی شدهاند و شرایطی بهتر از زمین برای حیات دارند.
با سلام و عرض ادب
دانشمندان نجوم بیش از بیلیون بیلیون ستاره تا به امروز کشف کرده اند و از جایی که هر ستاره چندین سیاره در اطافش دارد میشه گفت تعداد سیارات چندین برابر ستاره هاست . بدلیل اینکه سیارات از خود نوری ندارند کشف انها بسیار سخت است و دانشمندان تا به امروز توانسته اندکمتر از ۲هزار ستاره را کشف کرده اند و در همین تعداد محدود چندین سیاره زیست پذیر و ابرزیست پذیر کشف شده که نشون میده زمین انچنان هم منحصربفرد نیست و بیشمار سیارات با شرایط یکسان و حتی بهتر از زمین وجود داره و بطبع آن میشه گفت امکان وجود حیات هوشمند و غیر هوشمند هم بسیار بسیار زیاده.
ضمن عرض ادب و تبریک سال نو به آحاد مستمعین گرامی.
بقول قدیمی ها بزک نمیر بهار میاد کمپزه با خیار میاد با این عمر کوتاه که بشر داره حتی اگر سیاره ای با مسافت یکسال نوری هم پیدا کنه عمرش کفاف نمیده نور هر ثانیه حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر سرعت داره حالا سال تبدیل به ساعت دقیقه ثانیه کنید متوجه میشد فقط یک راه حل داره بشر در مریخ یا سیاره دیگری سفینه عظیمی چون شهر بسازه که زندگی منظم وکنترل شده ای توش جریان داشته باشه همینطور زاد و ولد کنن تا برسندو علم چنان بسط دهند که سفینه ای بسازند حداقل بتونه ثانیه ای ۱۰۰ هزار کیلومتر سرعت بگیره و ژن پیری نابود کنن تا عمر بشر چندده برابر بشود آنوقت میشه گفت که نسل بشر میتونه بر جهان هستی حاکم بشود و نتیجه نهایی اینطور میشود که انسان تمام سیارات به تسخیر خودش در میاره بعدش یکی یکی سیاره ها را نابود میکنه تا جاییکه میرند نیمه پنهان جهان هستی را پیدا میکنن سیاره های آنجا را هم نابود میکنن بسلامتی تا دوسه هزار سال دیگر کل جهان هستی یکجا به فنا میره شک نکنید
آفرین ، دمت گرم خخخ 😂 درسته کاملا
چ مطلبه متحیر کننده ای
دستتون درد نکنه
ولی احتمال میدم اینا تئوری باشن
چون چیزی از ناسا در مورد اینا نخوندم و نشنیدم
نه هنوز زوده نرو اگه بری ازت به انوان کارگر ساختمانی استفاده میکنن
خب حالا کی میریم من خیلی عجله دارم بریم اون سیارات ضمنا توروخدا راستشو بگید تو اون سیارا ات هم کشور ایران.و جود داردوما اونجا هم ایرانی میشیم توروخدا اونجا دیگه من اهل کشوری باشم که اینقدر مسولین غارت و دزدی نکنن که کشور تموم بشهشروع کنن دریاهای کشورو بفروشند
فرهاد خیلی نوبی