کاوشگر پارکر ناسا چگونه خورشید را لمس کرد؟ (زیرنویس فارسی)

«کاوشگر خورشیدی پارکر» ناسا حالا به نخستین ساخته‌ی بشر تبدیل شده است که جو خورشید را لمس کرده و قرار است همچنان به ستاره‌ی مرکزی منظومه‌ی شمسی نزدیک‌تر شود تا در آن بسوزد.

«کاوشگر خورشیدی پارکر» (Parker Solar Probe) یک فضاپیمای رباتیک است که برای بررسی تاج خورشیدی و جو بیرونی خورشید، طراحی شده است. این کاوشگر در ۱۲ آگوست ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و مأموریت آن برای ۷ سال برنامه‌ریزی شده است.

در طول این مدت فضاپیما ۲۴ بار به دور خورشید می‌چرخد و در فاصله‌های نزدیکی از آن می‌گذرد و  در آخرین گذر به نزدیک‌ترین فاصله نسبت به خورشید می‌رسد. این کاوشگر به چهار ابزار علمی اصلی مجهز است که برای اندازه‌گیری خواص تاج خورشیدی شامل پلاسما، ذرات، تابش و پلاسمای تاج طراحی شده‌اند.

این فضاپیما تا کنون هم با پشتوانه‌ی دانش و فناوری پیشرفته‌ای که در آن به کار رفته، به دستاوردهای قابل توجهی دست یافته است. از جمله‌ی اینکه تاج خورشیدی بسیار داغ‌تر و پرانرژی‌تر از چیزی است که پیش از این تصور می‌شد و همچنین شکل و ساختار آن پیوسته در حال تغییر است.

داده‌های کاوشگر خورشیدی پارکر به دانشمندان کمک می‌کنند تا درک بهتری از خورشید و تأثیر آن بر منظومه‌ی شمسی از جمله زمین داشته باشند. اما علاوه بر داده‌هایی که از خورشید ثبت می‌کند، با توجه به این‌که از سیاره‌ی ناهید به عنوان قلاب‌سنگ و برای حرکت بهتر به سمت خورشید بهره می‌برد، اطلاعات ارزشمندی هم از این سیاره در اختیار دانشمندان قرار داده است.

باید گفت پارکر یک مأموریت پیشگامانه است که قرار است نگاه بشر را به خورشید و محدوده‌ی اطراف آن تغییر دهد. این ویدیو از BBC به مأموریت پارکر می‌پردازد و آن را از جهات گوناگون بررسی می‌کند.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما