پاسخ به سوالات جذاب اهالی توییتر در مورد جراحی مغز (زیرنویس فارسی)
تاریخ پزشکی بهویژه حوزهی جراحی مغز از آن حوزههایی بوده و هست که همواره اتفاقات عجیبی برای پیشرفت آن رقم خورده است. از سوراخ کردن جمجمه برای خارج کردن ارواح خبیث از درون انسان گرفته تا قرار دادن بخشی از جمجمه در درون شکم بیمار برای استفادههای آتی! اما پس از گذر از تمام این فراز و نشیبها، پیشرفت عکسبرداری از مغز، همچون فرشتهی نجاتی بیماران و البته جراحان را در پناه خود گرفت.
داستان از آنجایی قوت گرفت که در اوایل دههی ۱۹۷۰ شرکت امی که در اصل شرکت ضبط موسیقی بود، از موفقیت چشمگیر گروه موسیقی بیتلها (محبوبترین گروه موسیقی جهان) به سود زیادی رسید. در همین راستا این شرکت تصمیم گرفت که روی یکی از مخاطرهآمیزترین و گرانترین پروژههای بخش الکترونیک خود یعنی تصاویربرداری سه بعدی با پرتوهای ایکس سرمایهگذاری کند و از آن زمان تا به امروز عمل جراحی مغز و اعصاب وارد عرصههای جدید و بسیار پیشرفتهای شده است.
این تودهی ژله مانند یک و نیم کیلویی، که در کف دستان جا میگیرد، میتواند به عظمت فضای بین ستارهای بیاندیشد. این توده میتواند به معنای بینهایت فکر کند و میتواند در مورد خودش که دارد به بینهایت فکر میکند، فکر کند. عجیب نیست؟
با توجه به همین جذابیتها هم در این ویدئو، جراح مغز و اعصاب دکتر برایان کوپل «Brian Kopell» به سوالات داغ اینترنت (یا همان اهالی توییتر) در مورد جراحی مغز پاسخ میدهد. کدام کار سختتر است، ساخت موشک یا جراحی مغز؟ آیا در هنگام جراحی مغز بیمار باید بیدار و هوشیار باشد؟ کدام قسمت از مغز مسئول تکرار یک آهنگ به عنوان کرم گوش است؟ برایان به همهی این سوالات و البته موارد بیشتر و عجیبتر پاسخ میدهد!