نورالینک ایلان ماسک چگونه مغز بشر را تغییر میدهد؟ [زیرنویس فارسی]
ایلان ماسک با پروژهی «نورالینک» (Neuralink) خود قصد دارد فعالیت مغز بشر را به سطحی متفاوت ارتقا دهد که در آن تعامل ذهن با رایانه دیگر یک رؤیا نخواهد بود.
این شرکت همانطور که نام آن به معنای «پیوند عصبی» اشاره دارد، در حقیقت مشغول ساخت ابزارهایی برای ارتباط مستقیم با مغز است. به همین دلیل هم شماری از خبرهترین افراد را گرد هم آورده تا رابطهای مغز-کامپیوتر را طراحی و تولید کنند.
نسخهی آزمایشی محصول نورالینک که با نام «لینک» شناخته میشود، تا کنون در چند پیشنمایش کارایی خود را نشان داده و هر بار شگفتی بیشتری نسبت به قبل ایجاد کرده است. از کاشت روی مغز خوک بدون آسیب به آن گرفته تا پیشبینی رایانهای و دقیق رفتار میمون بخشی از این فعالیتها بودهاند.
نورالینک با استفاده از تراشهی لینک N1 که در جمجمه کاشته میشود، با مغز ارتباط برقرار میکند. سیمهایی چندین بار نازکتر از موی انسان به این تراشه متصل هستند که به داخل مغز پیوند میخورند. این سیمها نزدیک به قسمتهای مهم مغز قرار گرفته و میتوانند پیامهایی را که میان نورونها (یاختههای عصبی) منتقل میشوند، ضبط کنند.
N1 قادر است با ۱۰۰۰ سلول مغزی مختلف ارتباط برقرار کند و یک بیمار این امکان را دارد که همزمان تا ۱۰ تراشهی N1 داشته باشد. این تراشهها به صورت بیسیم به یک دستگاه پوشیدنی سمعک-مانند که شامل بلوتوث و باتری است و روی گوش کاربر قرار میگیرد، متصل میشوند.
به گفتهی «ایلان ماسک» (Elon Musk) این دستگاه میتواند به افراد دچار معلولیت کمک کند و حتی در آینده تواناییهای ما، جامعه و دنیای ما را گسترش دهد. چیزهایی مانند ذخیره کردن خاطرات، تلهپاتی و حتی در اختیار گرفتن علوم مختلف بدون نیاز به سالها تمرین، میتواند از جمله نتایج چنین فناوریهایی باشند.
CNet در این ویدیو به بررسی نزدیک این گجت آیندهنگرانه میپردازد و کاربردهای آن را از جهات گوناگون بررسی میکند.