ویدیوی شگفت‌آور پرواز کاوشگر پارکر در چشم طوفان خورشیدی را ببینید

کاوشگر خورشیدی پارکر حالا نخستین ساخته‌ی بشر لقب گرفته که به دل پرحرارت منظومه‌ی شمسی زده است و نه تنها داده‌هایی بی‌نظیر ثبت کرده بلکه ویدیویی ترسناک و شگفت‌آور از پرواز در جو بالایی خورشید به زمین مخابره کرده است.

داده‌های رسیده به زمین نشان داد این کاوشگر کوچک که پرسرعت‌ترین ساخته‌ی بشر هم هست، به درون جو فوقانی خورشید رسید و اطلاعات مهمی از آن ثبت کرده است. پارکر حتی زمان گذاشت و چندین عکس هم در طول این گذر خطرناک تهیه کرد. عکس‌هایی که حالا دانشمندان با یکپارچه‌سازی آن‌ها ویدیویی باورنکردنی از نزدیکی پارکر به خورشید منتشر کرده‌اند.

این ویدیو نگاهی بی‌سابقه را به ستاره‌ی ما ارائه می‌دهد که در آن کهکشان راه شیری در پس‌زمینه به چشم می‌آید اما جریانی از ذرات پرانرژی خورشید دیدن آن را مختل می‌کنند. جریانی که مانند زدن به دل طوفان است.

تجربه‌ی کسب شده توسط «کاوشگر خورشیدی پارکر» (Parker Solar Probe) در این گذر بسیار ارزشمند است زیرا مسیر آن از میان شبه‌جریان‌های خورشید می‌گذشت. این پدیده‌ها ساختارهای نوارمانند عظیمی هستند که هنگام خورشیدگرفتگی قابل مشاهده‌اند.

ناسا درباره‌ی این گذر گفت: «گذر از شبه‌جریان مانند پرواز در چشم طوفان بود. درون شبه‌جریان شرایط آرام شد، ذرات پرانرژی و همچنین تعداد جریان‌های بازگشتی کاهش یافت. یک تغییر شگرف نسبت به رگبار انبوهی از ذرات که فضاپیما معمولا در باد خورشیدی با آن مواجه می‌شود.»

جریان‌های بازگشتی یا سوییچ‌بک‌ها ساختارهای مغناطیسی زیگ‌زاگ مانندی هستند که در نتیجه‌ی انفجارهای مغناطیسی عظیم در جو خورشید ایجاد می‌شوند. کاوشگر خورشیدی پارکر به‌تازگی دریافت که آن‌ها یک ویژگی مشترک باد خورشیدی هستند و تقریبا آن‌طور که پیش از این تصور می‌شد، نادر نیستند.

این ویدیو به ویژه از این نظر شگفت‌انگیز است که کاوشگر پارکر در جو خورشید با سرعت بیش از ۱۴۲ کیلومتر بر ثانیه حرکت می‌کند و چیزی را کشف کرد که می‌تواند درک ما را از خورشید برای همیشه تغییر دهد.

کاوشگر خورشیدی پارکی که برای تحمل برخی از شدیدترین شرایط در منظومه‌ی شمسی تقویت شده است، در سال ۲۰۱۸ پرتاب شد تا اسرار خورشید را با نزدیک‌تر شدن به آن نسبت به هر فضاپیمای دیگری کشف کند.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از پرواز فضاپیمای پارکر در دل طوفان خورشیدی
Credit: NASA

Video Credit: NASA/Johns Hopkins APL/Ben Smith

منبع: Futirism



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X