ناسا جزئیات مأموریت به عمق ابرهای ناهید را با یک ویدیوی امیدبخش نشان داد

ناسا یک ویدیوی امیدبخش از مأموریت آینده با نام داوینچی به سیاره‌ی ناهید منتشر کرده که قرار است با کاوش در عمق ابرها و رسیدن به سطح، یک رنسانس علمی در آگاهی بشر از این سیاره ایجاد کند.

بهار امسال بود که ناسا اعلام کرد در اوایل دهه‌ی ۲۰۳۰ میلادی، دو مأموریت را برای کاوش سیاره‌ی ناهید اعزام خواهد کرد. یکی از آن‌ها که «قابلیت انتشار، علوم رادیویی، اینسار (تداخل‌سنجی رادار دهانه مصنوعی)، توپوگرافی و طیف‌سنجی ناهید» (Venus Emissivity, Radio science, InSAR, Topography And Spectroscopy) یا به اختصار «وریتاس» (VERITAS) نامیده می‌شود، طبق برنامه‌ریزی قرار است پیرامون سیاره بچرخد و از میان ابرهای ضخیم آن ساختار جوی را بررسی کند.

دیگری با نام«بررسی جو عمیق ناهید برای گازهای نجیب، شیمی و تصویربرداری» (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble Gases, Chemistry, and Imaging) یا «داوینچی+» (+DAVINCI) یک گام بیشتر برمی‌دارد و قرار است یک کاوشگر با فناوری پیشرفته را در جو زهره رها کند جو جهنمی سیاره را بررسی کند. اکنون ویدیوی جدید ناسا کاوش‌های علمی که این فضاپیمای دوگانه در سیاره‌ی دوقلوی زمین انجام خواهد داد، به نمایش گذاشته شده است.

«جادا آرنی» (Giada Arney) سیاره‌شناس مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا در مریلند، در این ویدیو توضیح می‌دهد: «زهره منتظر همه‌ی ماست و داوینچی آماده است تا ما را به آنجا ببرد و رنسانس تازه‌ای را در کاوش این سیاره رقم بزند.»

طبق توضیحات این ویدیو، مأموریت داوینچی که برای پرتاب در سال ۲۰۲۹ میلادی (۱۴۰۸ خورشیدی) برنامه‌ریزی شده است، دو بخش اصلی دارد. نخست، فضاپیمای اصلی که دو پرواز نزدیک را از کنار سیاره انجام خواهد داد تا جو آن و همچنین سطح را در سمت شب بررسی کند. جوی که سال گذشته دانشمندان نشانه‌هایی از وجود فسفین در جو آن یافتند.

فعالیت جوی فضاپیما بر مشاهده‌ی چگونگی تغییر ابرها با زمان و تلاش برای شناسایی یک ماده‌ی شیمیایی مرموز که به‌طرز عجیبی پرتو فرابنفش را جذب می‌کند، متمرکز خواهد بود. در همین حال، کار در بخش شب زهره، سطح را در طیف فروسرخ نقشه‌برداری خواهد کرد، زیرا سنگ‌های سیاره در طول شب طولانی آن، گرمای جذب شده را از خود آزاد می‌کنند. دانشمندان امیدوارند که داده‌ها به آن‌ها در درک چگونگی شکل‌گیری ارتفاعات عجیب این سیاره کمک کند.

طرحی گرافیکی از سقوط کاوشگر داوینچی پلاس در جو سیاره‌ی ناهید

طرحی گرافیکی از سقوط کاوشگر داوینچی پلاس در جو سیاره‌ی ناهید
Credit: NASA’s Goddard Space Flight Center

هفت ماه پس از این دو ملاقات نزدیک، کاوشگر فرآیند یک ساعته‌ی کاهش ارتفاع (تقرب) را از میان ابرها انجام می‌دهد و در تمام مسیر داده‌های ارزشمندی را ارسال می‌کند. در حالی که فضاپیمای اصلی از مدار نظاره‌گر مأموریت است، کاوشگر کوچک‌تر ترکیب دما، فشار و بادهای موجود در هر لایه از جو سیاره‌ی ناهید را تشخیص می‌دهد.

دانشمندان امیدوارند که همه‌ی این داده‌ها به آن‌ها کمک کند تا نه تنها وضعیت امروزی سیاره را بهتر درک کنند، بلکه قطعات تاریخچه‌ی آن را هم کنار هم بگذارند و به‌ویژه دریابند که آیا این دنیای سوزان، زمانی آب داشته است یا خیر؟

هنگامی که پس از گذر از ابرهای غلیط، سطح سیاره نمایان شد، کاوشگر تصاویری با وضوح بالا از منطقه‌ای به نام «آلفا رجیو تسیرا» (Alpha Regio Tesserae) تهیه می‌کند. سطح زهره شامل تکه‌های زیادی تسرا است و سنگ‌ها در آن بارها شکسته و چین خورده‌اند؛ پدیده‌ای که در سیاره‌ی زمین فقط در اعماق پوسته اتفاق می‌افتد. دانشمندان امیدوارند که با درک تسراها (قطعات ریز کاشی‌مانند) و چگونگی کاهش آن‌ها با رسیدن به سطح، بتوانند تاریخچه‌ی ناهید را بهتر ترسیم کنند.

آرنی گفت: «در مجموع، این کاوشگر به انسان‌ها نشان می‌دهد که ایستادن روی سطح زهره چگونه خواهد بود. اکتشافاتی که از این مجموعه داده‌ها متنوع به‌دست می‌آید همچنین به ما می‌گوید که آیا زهره زمانی واقعا قابل سکونت بوده است یا خیر؟»

عکس و ویدیو: طرحی گرافیکی از نگاه نزدیک ناسا به جو، ابرها و سطح ناهید توسط مأموریت داوینچی
Credit: NASA’s Goddard Space Flight Center

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. امیر شریفی

    به زودی شاهد تعغیرات بنیادی در این سیاره خواهیم بود ، این سیاره ویژگی‌های بنیادی خودش رو تعغیر خواهد داد

  2. اصفهانی

    فاسدان ادا ری بستر ساز فسادهای اداری و غیر اداری هستندولاغیر.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X