نقد و بررسی کلاسیک لپتاپ مایکروسافت Surface Laptop GO-F
برای بسیاری از کاربران، لپتاپها مترادف با ویندوز هستند و در کل برای این دسته از افراد، تصور دل کندن از ویندوز بسیار سخت است. مایکروسافت سالها قبل وارد حوزهی تبلتها و لپتاپها شد و برای این کار از برند سرفیس رونمایی کرد. سری سرفیسها کار خود را با تبلتها آغاز کرد و سپس وارد دنیای لپتاپهای ۲ در ۱ شد. در نهایت شاهد عرضهی لپتاپهای مرسوم سرفیس بودیم. لپتاپهای اقتصادی سرفیس با برند Go راهی بازار شدهاند. در این ویدیو لپتاپ مایکروسافت Surface Laptop GO-F را بررسی میکنیم تا ببینیم آیا نسبت به رقبا و لپتاپهای اپل حرف زیادی برای گفتن دارد یا نه.
مایکروسافت برای این لپتاپ تلاش کرده از بهترین طراحی ممکن استفاده کند. باید هم اعتراف کنیم که در این مورد موفق ظاهر شده است. وزن لپتاپ مایکروسافت Surface Laptop GO-F به فقط ۱.۱ کیلوگرم میرسد که در نتیجه فوقالعاده سبک و خوشدست است. حتی این لپتاپ نسبت به مکبوک ایر ۲۰۲۰ هم اندکی سبکتر است. برخلاف بسیاری از شرکتها که در زمینهی لپتاپها تا حد زیادی کپیبرداری میکنند، مایکروسافت حتی برای بستهبندی هم خلاقیت به خرج داده است. بخش بالایی بدنه از آلومینیوم ساخته شده و در بخش پایینی شاهد استفاده از پلیکربنات هستیم. به لطف همین رویکرد، استحکام در کنار پایین بودن وزن بدنه امکانپذیر شده است.
پشت نمایشگر میتوانیم لوگوی جذاب مایکروسافت را ببینیم که چشمها را به خود خیره میکند. متاسفانه تنوع پورتها در این لپتاپ در یک کلام ناامیدکننده است. فقط شاهد یک پورت USB-A، یک پورت USB-C و یک جک هدفون ۳.۵ میلیمتری هستیم. در سمت مقابل بدنه، درگاه مغناطیسی برای شارژ لپتاپ قرار دارد. در این زمینه مشابه مکبوکهای جدید اپل است و فقط باید سری شارژر را به درگاه نزدیک کنید تا به سرعت سر جای خود قرار بگیرد. بعد از باز کردن لپتاپ، شاهد یک تفاوت مهم با بسیاری از لپتاپها هستیم.
لپتاپ مایکروسافت Surface Laptop GO-F از یک نمایشگر با نسبت ابعاد نهچندان مرسوم استفاده میکند. بسیاری از لپتاپها از نمایشگر مبتنی بر نسبت تصویر ۱۶:۹ استفاده میکنند. اما مایکروسافت برای این لپتاپ از نمایشگر مبتنی بر نسبت ابعاد ۳:۲ استفاده کرده است. بنابراین نمایشگر ۱۲.۴ اینچی آن بیشتر از اینکه مستطیل باشد، به مربع نزدیکتر است. حاشیههای اطراف نمایشگر بسیار باریک هستند و این پنل ۸۰ درصد از این بخش را پوشش میدهد. این نمایشگر از نوع لمسی است.
در ویندوز ۱۰ و ۱۱ حالت مربوط به تبلت هم وجود دارد و با فعالسازی این مشخصه، میتوانید راحتتر از نمایشگر لمسی بهره ببرید. البته باید بگوییم که این نمایشگر به صورت ۳۶۰ درجه نمیچرخد و از بدنهی اصلی هم جدا نمیشود. بنابراین برای بسیاری از کاربران، لمسی بودن آن چندان هم کاربردی نیست. کیبورد استفاده شده در لپتاپ مایکروسافت Surface Laptop GO-F، تجربه بسیار خوبی برای تایپ کردن در اختیار شما قرار میدهد. کلیدها نه خیلی خشک هستن و نه خیلی کمعمق. به همین خاطر میتوانید با دقت و سرعت بالایی تایپ کنید. نکتهی ناامیدکننده در مورد این کیبورد این است که مایکروسافت از نور پسزمینه استفاده نکرده.
در بخش فوقانی، در دکمهی پاور سنسور اثر انگشت تعبیه شده که سرعت خوبی را ارائه میدهد. البته بهتر بود این دکمه در گوشه قرار میگرفت ولی حالا دومین دکمه از سمت راست است. ترکپد هم با وجود اینکه اندازهی بسیار بزرگی ندارد، اما در کل دقت خوبی دارد و کار را راه میاندازد. در زمینهی اسپیکر، نسبت به مکبوک ایر ۲۰۲۰ حرف زیادی برای گفتن ندارد و کاملا شکست خورده است.
با توجه به قیمت این لپتاپ، فقدان پردازنده گرافیکی و بهرهگیری از پردازنده نسل ۱۰ اینتل، ویژگیهای ناامیدکنندهای هستند. اما در کل لپتاپ مایکروسافت Surface Laptop GO-F برای کارهای سنگین ساخته نشده و هدف از ساخت آن چیز دیگری است. مایکروسافت میگوید باتری این لپتاپ میتواند حدود ۱۳ ساعت دوام بیاورد. اما در واقعیت، میتوانید انتظار دوام ۸-۹ ساعته از باتری داشته باشید.
این لپتاپ برای گیمرها ساخته نشده و قرار هم نیست با لپتاپهای سنگینوزن شرکتهایی مانند ایسوس و لنوو رقابت کند. بنابراین اگر علاقهی چندانی به مکبوکها ندارید و میخواهید یک لپتاپ ویندوزی سبک و باریک خریداری کنید، لپتاپ مایکروسافت Surface Laptop GO-F بدون شک یکی از گزینههای مناسب محسوب میشود.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجیکالا مگ به نویسندگی «محمد یوسفیزاده»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجتهای خاص دنیای فناوری میپردازد؛ گجتهایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آنها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.