معرفی فیلم مری پاپینز؛ ما باید دوباره بچگی کنیم (فیلمهای نوروزی قسمت ۹)
این اولین فیلم سینمایی غیرانیمیشنی بود که کمپانی دیزنی ساخت. فیلم «مری پاپینز» محصول ۱۹۶۴ یک کمدی فانتزی خانوادگی است که رابرت استیونس آن را کارگردانی کرده و جولی اندروز هم نقش اول فیلم را بازی میکند. فیلم در تاریخ سینما و فرهنگ آمریکایی آنقدر اهمیت پیدا کرد که اسم مری پاپینز استعاره از آدمی شده که پروازکنان از آسمان میآید و رویاها را به حقیقت تبدیل میکند.
اگر فیلم را ندیدهاید شاید چند سال پیش فیلم تحسینشدهی «نجات آقای بنکس» را دیده باشید. در فیلم جان لی هنکاک (محصول ۲۰۱۳) شاهد تقابل والت دیزنی (با بازی تام هنکس) با پی.ال تراورس (با بازی اما تامپسون) هستیم که این نفر دوم درحقیقت خالق اصلی و نویسندهی مجموعه کتابهای «مری پاپینز» است. آن فیلم نشان میداد که چطور تلقی آمریکایی والت دیزنی از کار و زندگی و رویاپردازی در مقابل تلقی سفت و سخت انگلیسی نویسندهی کتاب، خانم تراورس قرار میگیرد.
از قصهی خودمان دور نیافتیم. «مری پاپینز» سالی که اکران شد عنوان پرفروشترین فیلم گیشهی سینماها را از آن خودش کرد. داستان فیلم در اوایل قرن بیستم در لندن دورهی ادوارد اتفاق میافتد. جورج بنکس که در بانک کار میکند وقتی به خانه میآید از همسرش میشنود که پرستار بچهها استعفا داده است. اتفاقی که چندمینبار است در آن خانه رخ میدهد. بچهها از پدرشان میخواهند با آنها وقت بگذراند اما سر آقای بنکس شلوغ است و میخواهد زودتر یک پرستار استخدام کند. بچهها نامهای مینویسند و تقاضای پرستاری مهربانتر میکنند اما آقای بنکس نامه را پاره کرده و در شومینه میاندازد.
باد تکههای نامه را به مری پاپینز زیبا و مهربان میرساند و مری پاپینز با چترش جلوی در خانهی بنکسها فرود میآید تا پرستار بچهها شود. بچهها با برت دوست مری آشنا میشوند و به همراه این دو نفر به آسمانها پرواز میکنند و حسابی خوش میگذرانند.
این فیلم خوش رنگ و لعاب با موسیقی مفرح و دلانگیز یادآور دوران کودکی است که بعضیها داشتهاند و دوست دارند تکرارش کنند و بعضیهای دیگر آرزویش را دارند. در هر دو صورت دیدن «مری پاپینز» را از دست ندهید. فیلمی که آنقدر در فرهنگ غرب اهمیت دارد که دو سال پیش هم نسخهی دیگری از آن را با بازی امیلی بلانت ساختند.