خوشحال با کتاب؛ چطور با شناخت رنجهایمان شاد شویم؟
قسمت ششم برنامهی منصور ضابطیان برای کمپین خوشحال با کتاب فیدیبو با ستایش چای ایرانی آغاز میشود. بیشتر ما چای را فراتر از یک نوشیدنی ساده در سبک زندگیمان داریم. بیشترمان مادر و مادربزرگهایی داشتیم که دوای نصف دردها را چای نبات میدانستند. چای ایرانی یکی از آن چیزهایی است که میتواند باعث خوشحالی و آسایش خیال شود. اما این قسمت دربارهی چای نیست بلکه دربارهی چند کتاب روانشناسی است. کتاب انسان در جستجوی معنا نوشتهی دکتر فرانکل یکی از این کتابهاست.
گاهی خواندن کتابهایی که به ما کمک میکنند از رنجها و دردهایمان بیشتر و بهتر باخبر شویم و سعی کنیم در رفع آنها بکوشیم باعث خوشحالیمان میشوند. دکتر فرانکل روانکاو و روانشناس اتریشی خودش زندگی جالبی داشته. فرانکل در طول جنگ جهانی دوم جزو کسانی بوده که در اردوگاه آشویتس به کار اجباری گماشته شده بود. دکتر فرانکل شانس آورد و جان سالم از آشویتس به در برد و در کتابش دربارهی رنجها و ناراحتیهای زندانیان معمولی در آشویتس نوشته است.
در سینما هم روایتهایی از رنجهای آدمها به تصویر کشیده شده. این فیلمها اتفاقا بیشترشان آثاری امیدبخش و الهامبخش هستند و به مخاطبانشان یادآوری میکنند که زندگی علیرغم همهی اتفاقات بد تجربهی ارزشمندی است که در اختیار انسان قرار گرفته. در این قسمت از برنامهی «خوشحال با کتاب» فیلم «گرین بوک» (کتاب مرجع یا کتاب سبز) ساختهی پیتر فارلی معرفی شده است. فیلمی دربارهی همراهی یک پیانیست سیاهپوست به نام دکتر شرلی که در زمانهی تعصبات نژادپرستی یک رانندهی سفیدپوست برای تور جنوب کشورش استخدام میکند.
کتاب «چهار میثاق» دون میگوئل روئیز هم یکی دیگر از کتابهای الهامبخشی است که در این قسمت معرفی شدهاند.
آلبوم موسیقی حالخوبکن این قسمت «ریرا» با صدای سهیل نفیسی است که در آن اشعاری از نیما یوشیج و شاملو خوانده است.