منظرهی باشکوه تاج شفق قطبی را در ویدیوی چشمنواز بابک تفرشی ببینید
بابک تفرشی منجم ایرانی و عکاس رسمی نشنال جئوگرافیک، ویدیویی چشمنواز از اوج نورهای شمالگان منتشر کرده است که منظرهی تاج شفق قطبی را به تصویر میکشد.
اینطور که بابک امین تفرشی توضیح میدهد، او در ماه سپتامبر (اوایل مهر) برای برگزاری کارگاه عکاسی سالانهی خود در ایسلند بهسر میبرده و این حضور با دوران اوج فعالیت خورشیدی هم همراه شده است.
با اوج فعالیت خورشیدی یک طوفان ژئومغناطیسی باعث تشکیل چند تاج شفق قطبی شد، که پویاترین حالت نورهای قطبی است و مانند فوران ستارهای با رنگهای متغیر و شکلهای گوناگون بهنظر میرسد. به گفتهی او تاج شفق قطبی زمانی اتفاق میافتد که ذرات باردار خورشیدی، دقیقا بالای سر ناظر (سرسو) بر روی جو میبارند.
او دربارهی این رقص تماشایی نورهای آسمانی نوشت: «امیدوارم این ویدیو با سرعت واقعی و کیفیت بالا بخشی از احساس حضور در آن لحظه را با مخاطبان بهاشتراک بگذارد. ویدیو با ایزو ۵۱۲۰۰ و لنز ۲۰ میلیمتری f/1.4 که بر روی دوربین سیگما افپیال (Sigma FPL) سوار شده و تحت فرمت RAW ضبط شده است.»
طبق اشارهی «بابک تفرشی» (Babak Tafreshi) در ابتدا صدای او در ویدیو شنیده میشود و سپس تصاویر خیالانگیز شفقهای قطبی با موسیقی باربد بیات همراه میشوند. موسیقی متن این تصاویر در حقیقت بخشی از یک پروژهی بزرگتر برای ساخت موسیقیهای اصلی برای فیلمهای مناظر آسمان شب است.
فعالیت خورشید در هفتههای اخیر اوج گرفته است و این بخشی از دورهی آبوهوایی تازهی آن محسوب میشود. بدین ترتیب، ستارهی مرکزی منظومهی شمسی شرارههای عظیمی به فضا پرتاب میکند که باعث میشود بخشی از ذرات باردار خورشیدی به زمین رسیده و باعث ایجاد شققهای قطبی درخشان و مناظر تماشایی شوند.
گفتنی است هفتهی گذشته هم فضانوردان مأموریت کرو-۲ در آخرین روزهای حضور در ایستگاه فضایی بینالمللی، منظرهی حلقهی شفق قطبی را بر فراز آمریکا و کانادا ثبت کرده بودند.
عکس و ویدیو: منظرهی تاج شفق قطبی در ایسلند
Credit: Babak Tafreshi
منبع: Babak Tafreshi Youtube
درود بر بابک تفرشی گران سنگ از بهترین عکاس های افتخار آفرین ایرانی
تشکر. انتخاب خوبی بود برای اهالی آسمان شب!