ناداستانهای جذاب برای خواندن با آرش صادق بیگی (کتاب هاوس – قسمت ۲)
به تازگی گونهای از قالبهای ادبی در میان ناشران و مخاطبان رواج پیدا کرده به نام ناداستان. ناداستان به نوشتههایی گفته میشود که خیال در آنها نقش ندارد و زاویه دید نویسنده را مستقیم به مخاطب منتقل میکند. جستارها، زندگینامهها، نامهها، خاطرات و… زیرمجموعههایی از ناداستانها هستند. ناداستانها در حقیقت نوعی مستندنگاری هستند.
ناداستانهای و جستارها در سالهای اخیر طرفداران زیادی میان کتابخوانها پیدا کردهاند در حدی که یک مجله هم به همین نام منتشر میشود.
آرش صادقبیگی، مدیرمسئول مجله ناداستان، میهمان این برنامه کتابهاوس هستند تا مخاطبان این برنامه را با قالب ادبی ناداستان آشناتر کنند. آرش صادق بیگی در دانشگاه پتروشیمی میخوانده اما علاقه به ادبیات باعث شده این رشته را رها کند و زندگی خود را وقف ادبیات کند. او فعالیتهای زیادی در حوزه ادبیات انجام داده، داستان و فیلمنامه نوشته و در نشریههای ادبی هم فعالیت چشمگیری داشته است.
به گفتهی آرش صادقبیگی ناداستان چیزی است که دروغ و تخیل نویسنده در آن موجود نیست و یک قالب ادبی به شمار میرود. متنی که براساس تمام تکنیکهای داستاننویسی مثل تعلیق و ریتم و غیره نوشته میشود ولی تخیل در آن وجود ندارد.
در این قسمت سری هم به کتابهای شاهرخ مسکوب زدهایم که جستارنویس درجه یکی بوده است و جستارهای او را میتوان در حیطهی ناداستان طبقهبندی کرد. نثر ساده و شیرین و پاکیزهی مسکوب برای آنهایی که میخواهند شیرینی زبان فارسی را درک کنند بهترین راهنماست.
برنامه کتابهاوس همزمان با هفتمین نمایشگاه کتاب دیجیکالا از ۲۵ اردیبهشت تا ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ در رسانههای دیجیکالا پخش شد. این برنامه با هدف آشنایی عمیقتر مخاطبان با موضوع کتاب توسط محمد نادری اجرا شد. این برنامه در دو بخش نمایشی و مصاحبه مخاطبان را با حوزههای مختلف مرتبط با کتاب آشنا کرد. در این برنامه به موضوعاتی همچون کتاب و صلح، ادبیات آمریکای لاتین، ادبیات ژاپن، رمانهای تاریخی، شعر و… پرداخته شد و میزبان اساتید و صاحبنظرانی مانند استاد اسدالله امرایی، استاد مهدی غبرایی، عالیه عطایی و… بود.