کتاب‌هایی که از صلح می‌گویند با عالیه عطایی (کتاب هاوس – قسمت ۳)

کتاب‌ها و داستان‌ها چه اثری بر روی آوردن مخاطبانشان به صلح دارند؟ آیا نویسندگان و کتاب‌خوان‌ها در گسترش صلح و دوری از جنگ نقشی داشته‌اند؟ این قسمت از برنامه کتاب‌هاوس با این سوالات آغاز می‌شود. محمد نادری در ابتدای این برنامه شعری از گروس عبدالملکیان می‌خواند و این قسمت از کتاب‌هاوس را به افرادی تقدیم می‌کند که در جنگ عزیزی را از دست داده‌اند یا دچار آسیبی شده‌اند. این قسمت از کتاب‌هاوس در شرایطی پخش می‌شود که در فلسطین جنگ خونینی در جریان است و چند روز پیش کودکان زیادی در اثر یک حمله تروریستی در افغانستان کشته شده‌اند.

میهمان این قسمت از کتاب‌هاوس عالیه عطایی است. عالیه نویسنده‌ای اصالتا افغانستانی است که در ایران بزرگ شده. او که جنگ و مهاجرت و مرزنشینی را تجربه کرده در این برنامه از تجربیات خود و اثری که این تجربیات بر نوشته‌هایش گذاشته حرف می‌زند. صحبت‌های عالیه عطایی در این قسمت از برنامه‌های بخش‌هایی از تجربه زیسته اوست و او سعی می‌کند با صحبت‌هایش زشتی‌های چهره جنگ را برای مخاطب نمایان کند.

حتی کتاب‌هایی که زشتی جنگ را به تصویر می‌کشند می‌توانند در راه رسیدن به صلح موثر باشند. کتاب‌هایی مثل «پسرانی از جنس روی» نوشته‌ی برنده‌ی نوبل سوتلانا الکسیویچ مخاطبان را به فکر فرو می‌برد و اصلا همین مسیری که این کتاب‌ها در مسیر صلح طی می‌کنند باعث می‌شود مورد توجه نوبل قرار بگیرند.

برنامه کتاب‌هاوس همزمان با هفتمین نمایشگاه کتاب دیجی‌کالا از ۲۵ اردیبهشت تا ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ در رسانه‌های دیجی‌کالا پخش شد. این برنامه با هدف آشنایی عمیق‌تر مخاطبان با موضوع کتاب توسط محمد نادری اجرا شد. این برنامه در دو بخش نمایشی و مصاحبه مخاطبان را با حوزه‌های مختلف مرتبط با کتاب آشنا کرد. در این برنامه به موضوعاتی همچون کتاب و صلح، ادبیات آمریکای لاتین، ادبیات ژاپن، رمان‌های تاریخی، شعر و… پرداخته شد و میزبان اساتید و صاحب‌نظرانی در حوزه‌ی کتاب بود.
راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما