لحظه‌ی تماشایی دور شدن جیمز وب از پرتابگر و سیاره‌ی زمین را ببینید

این ویدیوی با زمان‌بندی واقعی، به‌خوبی لحظه‌ی تماشایی جدایش تلسکوپ فضایی جیمز وب از پرتابگر آریان ۵ و به دنبال آن استقرار آرایه‌ی خورشیدی و دور شدن از سیاره‌ی ما، زمین را نشان می‌دهد.

پرتاب وب سوار بر موشک «آریان ۵» (Ariane 5) توسط «آریان‌اسپیس» (Arianespace) و به نمایندگی از آژانس فضایی اروپا (ESA) سازماندهی شده بود. بدین ترتیب این ابزار علمی قدرتمند ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ (۴ دی ۱۴۰۰) در ساعت ۰۷:۲۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۵:۵۰ به وقت تهران) راهی فضا شد.

در ادامه، جدایش جیمز وب از پرتابگر آریان ۵ در ساعت ۰۷:۴۷:۱۴ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۶:۱۷:۱۴ به وقت تهران) انجام شد و آرایه‌های خورشیدی هم تنها ۶۹ ثانیه بعد مستقر شدند تا فضاپیما به‌خوبی مسیر طولانی خود را به سوی نقطه‌ی لاگرانژی ۲ خورشید-زمین پیش بگیرد.

به لطف مسیر پرتاب بسیار دقیق آریان ۵، آرایه‌ی خورشیدی وب توانست بلافاصله پس از جدایش مستقر شود و نور خورشید را برای تأمین انرژی رصدخانه جذب کند. این پرتاب دقیق همچنین باعث قرارگیری وب در جهت کاملا مناسب شد که درنتیجه تلسکوپ به مصرف سوخت کمتری برای اصلاح جهت و مسیر نیاز دارد.

در هنگام پرتاب دوربین روی پرتابگر آریان ۵ نمایی چشم‌نواز از فضاپیما و زمین را مخابره کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت. حالا این ویدیوی کیفیت بالا که امروز توسط آژانس فضایی اروپا منتشر شده است، نمایی یکسان را با کیفیت بسیار بهتر و توسط دوربین ساخته شده توسط شرکت ایرلندی «مهندسی سامانه‌های فضایی ریلترا» (Réaltra Space Systems Engineering) نشان می‌دهد.

با همکاری ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا، وب نسل بعدی رصدخانه‌های بزرگ علوم فضایی پس از هابل است که برای پاسخ به پرسش‌های بنیادین درباره‌ی کیهان و اکتشافات مهم در همه‌ی زمینه‌های نجوم طراحی شده است. این تلسکوپ دوردست‌ها را برای شناسایی منشأ ما نگاه خواهد کرد و از شکل‌گیری ستارگان و سیاره‌ها، تا تولید نخستین کهکشان‌ها در اوایل جهان را می‌کاود.

Credit: ESA/Arianespace ; Music: “Lonely Waltz” by Charlotte Hatherley

منابع: NASA, ESA



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۳ دیدگاه
  1. رضا

    سلام وقت به خیر
    من با یک فرد دانشگاهی که دکترای فیزیک اتمی از یک دانشگاه تراز اول ایران داره و همین طور محقق و مدرس و پژوهشگر هست مکاتبه کردم و ایشون هنوز نتونستند جواب سوآلات من را بدهند :
    یکی اینکه ثابت کنید که زمین داره با سرعت ۴۶۰ متر بر ثانیه به دور خودش می چرخه و ما هم با خیال راحت داریم زندگیمون را می گذرونیم ؟ جوابی که دادند این بود که من خودم دیتا گرفتم – من پرسیده بودم که می شه به من نوعی یه جوری این چرخش زمین به دور خودش را اونم با این سرعت وحشتناک نشون بدید من قبول کنم ؟ و هنوز هم نتونستند
    سوآل ساده تر از ایشون در مورد همین جیمز وب پرسیدم اینکه :
    شما لطفن فقط یک فریم تصویر از لحظه ی خروج جیمز وب از جو زمین به من نشون بدید ؟
    حتا در پورتال مرکزی خود ناسا کوچکترین تصویری وجود نداره و اصلی ترین فیلم پرتاب جیمز وب که در اینترنت هم هست به هیچ عنوان لحظه ی خروج را نداره و خیلی مسخره و کودکانه یک تصویر کامپیوتری نشون می ده که مثلن این ماهواره پرتاب شده و در فضا داره حرکت می کنه .
    بعضی فیلم های ناسا واقعن منو یاد مهد کودک می ندازه !
    من خودم اینترنت را شخم زدم که یک تصویر پیدا کنم تا این لحظه هیچ تصویری پیدا نکردم
    با این همه تجهیزات فوق پیشرفته ی تصویر برداری هنوز یک تصویر حقیقی ( تصویری که از عدسی ها تشکیل می شه ) از کره زمین وجود نداره و همه ی تصاویر CGI هستند .
    به اندازه ی کافی مطلب و فیلم و تصویر قابل تعقل در مورد دروغ های جیمز وب وجود داره کافیه که آدم کمی حقیقت طلب باشه .
    موفق باشید

  2. رضا

    سلام وقت به خیر-نکته ی اول اینکه برام جالبه که بدونم چرا دیجی کالا تو تو این ماجرا ورود کرده ؟
    نکته ی دوم اینکه من خودم با یک فرد دانشگاهی که دکترای فیزیک اتمی از یک دانشگاه تراز اول ایران داره و همین محقق و مدرس و پژوهشگر هست مکاتبه کردم و ایشون هنوز نتونستند جواب سوآلات من را بدهند :
    یکی اینکه ثابت کنید که زمین داره با سرعت ۴۶۰ متر بر ثانیه به دور خودش می چرخه و ما هم با خیال راحت داریم زندگیمون را می گذرونیم ؟ جوابی که دادند این بود که من خودم دیتا گرفتم
    من پرسیده بودم که می شه به من نوعی یه جوری این چرخش زمین به دور خودش را اونم با این سرعت وحشتناک نشون بدید من قبول کنم ؟ و هنوز هم نتونستند
    سوآل ساده تر از ایشون در مورد همین جیمز وب دسته گل جدید ناسا پرسیدم اینکه :
    شما لطفن فقط یک فریم تصویر از لحظه ی خروج جیمز وب از جو زمین به من نشون بدید ؟
    حتا در پورتال مرکزی خود ناسا کوچکترین تصویری وجود نداره و اصلی ترین فیلم پرتاب جیمز وب که در یوتیوب هم هست به هیچ عنوان لحظه ی خروج را نداره و خیلی مسخره و کودکانه یک تصویر کامپیوتری نشون می ده که مثلن این پرتاب شده و در فضا داره حرکت می کنه .
    بعضی فیلم های ناسا واقعن منو یاد مهد کودک می ندازه !
    من خودم اینترنت را شخم زدم که یک تصویر پیدا کنم تا این لحظه هیچ تصویری پیدا نکردم
    با این همه تجهیزات فوق پیشرفته ی تصویر برداری هنوز یک تصویر حقیقی ( تصویری که از عدسی ها تشکیل می شه ) از کره زمین وجود نداره و همه ی تصاویر CGI هستند .
    سوآل ساده : اگر زمین کره است چرا تو روز ماه گرفتگی دیده می شه ؟
    در مورد فرودهای اضطراری هواپیماها کتاب چاپ شده که می تونه ثابت کنه این تفکر درسته !
    موفق باشید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما