آیا تلسکوپ جیمز وب جهان دیگری را دیده است؟ (زیرنویس فارسی)

اگر تا کنون درباره‌ی وجود یک جهان با قوانین فیزیکی مشخص از جمله نسبیت اینشتین اطمینان داشته‌اید، حالا با کشف‌های فعلی و احتمالا آینده‌ی جیمز وب باید در این دیدگاه تجدید نظر کنید و به چندجهانی هم به عنوان یک احتمال واقعی فکر کنید.

چند جهانی به این مفهومی اشاره دارد که همان‌طور که سیاره‌ی ما یکی از میلیاردها سیاره و ستاره‌ی ما یکی از میلیاردها ستاره و کهکشان راه شیری یکی از میلیاردها کهکشان در جهان است، خود جهان ما هم می‌تواند یکی از جهان‌های زیادی باشد که یا به‌طور موازی با جهان ما و یا درون جهان ما وجود دارند.

تا کنون هیچ مدرک تجربی قطعی برای اثبات چند جهانی وجود ندارد، اما برخی از نظریه‌های فیزیکی این احتمال را مطرح می‌کنند و «تلسکوپ فضایی جیمز وب» (JWST) هم مشاهداتی از اوایل کیهان داشته است که با معیارهای پذیرفته شده در اخترفیزیک سازگاری ندارد و می‌تواند دریچه‌ای به جهان دیگر با قوانین فیزیکی متفاوت باشد. جیمز وب که قدرتمندترین رصدخانه‌ی فضایی فعلی در جهان است، چشم خود را به قدیمی‌ترین نورهای کیهان دوخته است تا اطلاعات ارزشمندی در مورد تاریخ و تکامل آن ارائه دهد.

حالا مشاهدات این تلسکوپ از کهکشان‌هایی احتمالی رونمایی کرده است که تنها چند صد میلیون سال پس از مه‌بانگ وجود داشته‌اند. این یافته بر خلاف دانسته‌های پذیرفته شده در اخترفیزیک است که برآورد می‌کند برای تشکیل کهکشان‌ها چند میلیارد سال زمان لازم است. علاوه بر این در برخی مشاهدات دو قرمزگرایی متفاوت برای یک کهکشان اولیه ثبت شده است که می‌تواند حاکی از این باشد که این کهکشان کهن به‌طور موازی در دو نقطه‌ی متفاوت و در دو زمان متفاوت وجود داشته است.

هرچند تأیید یا رد این مشاهدات وابسته به پژوهش‌های بسیار دقیق‌تر در آینده است اما شاهکارهای فعلی جیمز وب و دیگر تلسکوپ‌های شاخص فضایی نشان می‌دهند که کیهان بسیار بزرگ‌تر و پیچیده‌تر از چیزی است که فکر می‌کنیم. این ویدیو از Space News Unfold به بررسی مفهوم مشاهدات اخیر جیمز وب از کهکشان‌های اولیه می‌پردازد و پرسش‌های عمیقی را درباره‌ی چندجهانی مطرح می‌کند.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X