کاشتن رویا در مغز انسان؛ فیلم اینسپشن در دنیای واقعی
اگر در حال تماشای این ویدیو یا خواندن این مطلب هستید، احتمالا فیلم اینسپشن (Inception) را دیدهاید. در این فیلم گروهی از افراد به دنبال کاشتن رویا در مغز دیگران هستند. با این کار یک ایده در پس ذهن فرد قرار میگرفت و چنین ایدهای در ادامه اهمیت بیشتری برای نفر موردنظر پیدا میکرد.
این ایده شاید کاملا تخیلی به نظر برسد، اما در حقیقت پشتوانهی علمی دارد. شرکتهای تکنولوژی هم معمولا به این ایدههای دیوانهوار علاقهی زیادی دارند و به دنبال ارائهی تبلیغ محصولات و سرویسهای خود هنگام خوابیدن افراد هستند.
برای درک بهتر این موضوع باید به فرایند خوابیدن بپردازیم که از چندین مرحله تشکیل شده است. در هرکدام از این مراحل هم مغز و عضلات بدن شرایط خاصی دارند. در این میان دانشمندان یک تکنیک موسوم به TDI یا «پرورش هدفمند رویا» معرفی کردهاند. در این روش زمانی که یک فرد در مرحلهی ابتدایی خواب یا همان خواب سبک قرار دارد، جملهای را برای او تکرار میکنند. مغز هم به صورت خودکار چنین کلماتی را به تصویر تبدیل میکند.
دانشمندان دانشگاه MIT بر این باور هستند که چنین روشی میتواند برای برطرف کردن برخی اختلالات مغزی مورد استفاده قرار بگیرد. اگرچه این تکنیک و تکنولوژی هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما شرکتها هم نمیخواهند این فرصت را از دست بدهند. در حال حاضر ساعتها و مچبندهای هوشمند در زمینهی پایش خواب از امکانات زیادی بهره میبرند. اما در آینده ممکن است بتوانند به قابلیتهای بیشتری برای کنترل خواب دسترسی پیدا کنند. از سوی دیگر با توجه به دادههای عظیمی که شرکتها از کاربران در اختیار دارند، این شرکتها میتوانند بهترین روش و زمان را برای کاشتن رویا در مغز افراد مختلف پیدا کنند.
در نهایت بار دیگر باید بگوییم که این تکنولوژی همچنان در مراحل اولیه قرار دارد و شاید چندین سال دیگر به یک اتفاق صنعتی و تجاری تبدیل شود. اما همین که ۷۷ درصد از شرکتهای آمریکایی برای تبلیغ مبتنی بر این روش ابراز تمایل کردهاند، باید خیلی جدیتر و عمیقتر این موضوع و پیامدهای آن را در نظر بگیریم.
اگر دوست دارید در مورد جزئیات این موضوع بیشتر بدانید، شما را به تماشای این ویدیو دعوت میکنیم. ضمنا به نظر شما چند سال دیگر کاشتن رویا در مغز به مرحلهی تجاری میرسد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
افراد حاضر در پروژهی تَلِنت، با ساختن ویدیو برای دیجیکالا، به طور مستقیم از دیجیکالا کسب درآمد میکنند. دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید مهارت، امکانات، انگیزه و زمان ساختن انبوه ویدیوهای حرفهای را برای انواع کالاهای موجود در دیجیکالا دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.
مهم زمان دسترسی به این فناوری نیست
مهم حفاظت از بشر در برابر استفاده نابجاست