حالت پرواز در تلفن همراه چه کاربردی دارد؟ (زیرنویس فارسی)
یکی از ویژگیهایی که سالهاست انواع گوشی هوشمند از آن بهره میبرند، حالت هواپیما (پرواز) است که باعث میشود ارتباط شبکه با دستگاه قطعا شود و دستگاه در جستوجوی سیگنال نباشد.
تفاوتی ندارد که گوشی شما آیفون یا یک دستگاه اندرویدی است. هنگام پرواز با هواپیما اغلب توصیه میشود که تلفن همراه خود را خاموش کنید یا در حالت پرواز (Airplane Mode) قرار دهید. اما آیا تا کنون به این فکر کردهاید که این کار چه فایدهای دارد؟
یکی از مهمترین دلایلی که برای گذاشتن گوشی در حالت پرواز بیان میشود، جلوگیری از اختلال آن در سیستمهای هواپیماست. هرچند گزارش مستقیم از اثر سیگنالهای موبایل مسافران بر ایمنی پرواز زیاد نیست اما چنین مواردی هم وجود دارد و در مجموع نمیتوان امکان اثرگذاری آنها را بر دستگاههای الکترونیکی هواپیما نادیده گرفت.
در حقیقت دستگاههای الکترونیکی هواپیما هم بخشی از مجموعه دستگاههایی هستند که در مسیر سیگنال دستگاه تلفن همراه قرار دارند و بنابراین میتوانند توسط آن دچار اختلال شوند.
اگر گوشی موبایل که در حالت پرواز قرار نداشته باشد، پیوسته به دنبال نزدیکترین آنتن شبکهی همراه میگردد تا با آن ارتباط برقرار کند. اما چون هواپیما با سرعت بسیار زیادی حرکت میکند دستگاه هنگام شناسایی آنتن و ارسال سیگنال به آن میتواند باعث شارش ناگهانی امواج رادیویی شود. موضوعی که مانند ارسالکنندههای پارازیت رادیویی میتواند باعث تداخل در ارتباطات رادیویی دستگاههای مختلف در مسیر، از جمله دستگاههای الکترونیکی هواپیما شود.
به طور کلی میتوان گفت که گذاشتن گوشی در حالت پرواز، یک اقدام احتیاطی است که برای جلوگیری از هر نوع خطر احتمالی انجام میشود. چنین کاری نه تنها میتواند به حفظ ایمنی هواپیما و مسافران کمک کند، بلکه از اختلال در دستگاههای رادیویی موجود در مسیر هم جلوگیری میکند.
علاوه بر این هنگامی که گوشی در جستوجوی سیگنال است، باتری بیشتری هم مصرف میکند، بنابراین حالت پرواز از کاهش شارژ باتری و قرارگیری کمتر بدن در معرض امواج رادیویی پرانرژی از نزدیک، جلوگیری میکند. این ویدیو از TED به بررسی دلیل قرار دادن هواپیما در حالت پرواز میپردازد.
Photo Credit: Jakub Porzycki/Nurphoto Via Getty Images