نقد و بررسی کلاسیک گوشی گلکسی زد فولد ۴
با وجود اینکه اولین گوشی تاشو جهان توسط سامسونگ راهی بازار نشده، اما سامسونگ اولین شرکت مهمی بود که بودجهی هنگفتی را برای ساخت این نوع گوشیها اختصاص داد. به لطف همین سرمایهگذاری گسترده، حالا این شرکت در بازار گوشیهای تاشو با اختلاف زیادی حرف اول را میزند. جدیدترین گوشیهای تاشو این شرکت با نام گلکسی زد فولد ۴ و زد فلیپ ۴ راهی بازار شدهاند که مدل زد فولد ۴ جذابیت بیشتری دارد و البته بسیار گرانتر است. در این ویدیو به بررسی گلکسی زد فولد ۴ میپردازیم.
گلکسی زد فولد ۴ نسبت به نسل قبلی با بهبودهای نسبی روبرو شده و به همین خاطر تفاوت زیادی با زد فولد ۳ ندارد. با این حال، نمیتوانیم بهبودهای مهم در زمینههای مختلف را کتمان کنیم. به عنوان مثال باید بگوییم که به لطف تغییرات صورت گرفته در پنل نمایشگر، وزن این گوشی از ۲۷۱ گرم به ۲۶۳ گرم کاهش یافته است.
لولای استفاده شده هم بهبود پیدا کرده و در نتیجه نهتنها سبکتر است، بلکه استحکام بیشتری دارد. اگرچه نمایشگر داخلی و بیرونی مانند نسل قبلی همچنان ۷.۶ و ۶.۲ اینچ اندازه دارند، اما نسبت ابعاد نمایشگر بیرونی بهتر شده است. به طور مشخص به جای نسبت ابعاد ۲۵:۹، حالا کاربران میتوانند از نمایشگر بیرونی مبتنی بر نسبت ۲۳:۹ بهره ببرند. همین تغییر منجر به خوشدستتر شدن گوشی شده است.
قلب تپندهی این گوشی اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ است که نسبت به اسنپدراگون ۸۸۸ موجود در نسل قبلی، حدود ۲۰ درصد سرعت بیشتری ارائه میکند. دوربین اصلی هم دیگر ۱۲ مگاپیکسلی نیست و حالا از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی استفاده میکند. با وجود اینکه نمایشگرهای تاشو همچنان بسیار آسیبپذیر هستند، ولی این گوشی حداقل در حالت بسته مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.
نمایشگر اصلی این گوشی، یکی از بهترین پنلها در گوشیهای هوشمند است. رنگهای درخشان و عمیق ارائه میدهد و به لطف رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی، انواع محتوا را به صورت روان و جذاب به نمایش درمیآورد. از طرف دیگر به لطف قدرت بسیار بالای تراشه استفاده شده، برای انجام هیچ کاری با مشکل روبرو نمیشوید. این گوشی با رم ۱۲ گیگابایتی راهی بازار شده که چنین ظرفیتی بسیار بالاتر از حد نیاز کاربران است.
برخلاف بسیاری از گوشیهای پرچمدار که از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر بهره میبرند، حسگر اثر انگشت این گوشی در دکمهی پاور تعبیه شده که دقت و سرعت بسیار زیادی دارد. اسپیکرها هم صدای بلند و شفاف ارائه میکنند.
دوربین اصلی در شرایط نوری مختلف عملکرد بسیار خوبی از خون نشان میدهد. ثبت گستره دینامیکی فراتر از انتظار است و نویز در کمتری حالت و جزئیات در بیشترین حالت ثبت میشوند. دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تلهفوتو که زوم ۳ برابری اپتیکال به ارمغان میآورد و اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی هر دو عملکرد رضایتبخشی دارند.
به لطف استفاده از اندروید 12L که البته روی آن رابط کاربری One UI سامسونگ قرار دارد، مولتیتسکینگ بسیار جذابتر از گذشته شده است. البته در نهایت نسبت به ادعاهای مطرح شده از طرف سامسونگ، همچنان شاهد فاصلهی معناداری هستیم. به طور کلی نقاط ضعف نسل قبلی همچنان پابرجا هستند. چینخوردگی نمایشگر کماکان با همان شدت قبلی دیده میشود و در کل کمعمقتر نشده است. متاسفانه دوام باتری هم ناامیدکننده است.
باتری استفاده شده مانند نسل قبلی دارای ظرفیت ۴۴۰۰ میلیآمپر ساعتی است و در کل در صورت روشن ماندن نمایشگر، عمر باتری به حدود ۴-۵ ساعت میرسد. اگر هم اهل بازی کردن هستید در کل بهتر است همواره شارژر همراه خود داشته باشید.
به طور کلی میتوان گفت که سامسونگ به سندرم اپل دچار شده و عملا به جز دوربین، هیچکدام از نقطهضعفهای مهم برطرف نشدهاند. البته حتی در زمینهی دوربین هم ضعیفتر از S22 اولترا عمل میکند. گلکسی زد فولد ۴ هم در نهایت یک گوشی خاص است که فقط گروه محدودی از کاربران که مشکلی با قیمت بالای آن ندارند، این گوشی را میخرند. بنابراین هنوز این گوشی مناسب عموم کاربران نیست.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجیکالا مگ به نویسندگی «محمد یوسفیزاده»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجتهای خاص دنیای فناوری میپردازد؛ گجتهایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آنها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.
یه دنیا خاطره تو صداتون هست دیجیکالا خیلی بهتون بدهکاره بچه که بودم نقد و بررسی همه چیو با فیلمای شما میدیدم کاش دوباره یا اونروزا برگرده یا شما سرتون شلوغ تر شه دوستون داریم
بهترین صدا و فیلم مربوط ب شاهین شرافتی هستش
دیجیکالا نیمی از موفقیت هاش بخاطر شاهین شرافتی اتفاق افتاده ک با صداش ی جوری شد صدای دیجیکالا