بررسی و تست صدای طبل دمام D41؛ نوای آشنای موسیقی جنوب
حتما صدای ساز و آواز جنوبیها در مراسم مختلف به گوشتان رسیده است. یکی از سازهای پرکاربرد در موسیقی سنتی جنوب دمام است؛ سازی کوبهای و خوشطنین که در این برنامه به بررسی یکی از مدلهای آن به نام طبل دمام D41 میپردازیم.
این ساز در ایران بیشتر در شهرهای بوشهر، بندر گناوه، آبادان نواخته میشود و در مراسم آیینی مختلفی کاربرد دارد. مراسمی مانند سنج و دمام، زار، دمدم سحری و سبالو از جمله مراسمی هستند که در جنوب ایران برگزار میشوند و دمام نوازی در آنها نقش پررنگی دارد. قدمت دمام به حدود ۴۰۰۰ سال پیش میرسد و از طریق دریا از مصر به جنوب ایران رسیده است.
این ساز ظاهری استوانهای شبیه به طبل دارد و از ۲ طرف نواخته میشود. بدنهی آن پیپ نام دارد و از چوب یا فلز ساخته میشود. حلقهای به نام چمبره دور لبههای این ساز طراحی شده است که وظیفهی نگهداری پوست را به عهده دارد و آن هم از چوب یا فلر ساخته میشود. پوست با گیرههای فلزی روی چمبره ثابت میشود و سپس با طنابهای روی بدنه محکم میشود.
برای آشنایی بیشتر و شنیدن صدای طبل دمام D41 شما را به تماشای ویدیوی بالا دعوت میکنیم.
دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.
لطفا کیبورد هم انباکس کنید