نقد و بررسی کلاسیک اپل واچ سری ۹
وقتی که صحبت از ساعتهای هوشمند میشود، طبیعتا اولین نامی که به ذهن میرسد اپل واچ است. اپل حدود ۸ سال قبل وارد بازار ساعتهای هوشمند شد و خیلی زود توانست به برند شماره یک در این بازار تبدیل شود. باید خاطرنشان کنیم از هر ۴ ساعت هوشمند فروخته شده در جهان، یکی از آنها اپل واچ است. اپل در کنار سری آیفون ۱۵، از اپل واچ سری ۹ و اپل واچ اولترا ۲ رونمایی کرد. در این ویدیو به سراغ اپل واچ سری ۹ رفتهایم تا شما را با مزایا و معایب این ساعت آشنا کنیم.
طراحی اپل واچ سری ۹
اولین باری که با اپل واچ سری ۹ روبرو میشوید، احتمالا فکر میکنید این همان نسل ۸ است. واقعیت این است که این ساعت از نظر ظاهری هیچ تفاوتی با نسل قبلی خود ندارد. البته همان نسل ۸ هم تفاوتی با سری ۶ و ۷ نداشت. به طور کلی اپل علاقهای به تغییر طراحی اپل واچ نشان نمیدهد و در مورد اپل واچ سری ۹ باید بگوییم که تمام تغییرات در داخل آن عملی شده است.
چیپست اپل واچ سری ۹
مهمترین ویژگی این ساعت، بهرهگیری آن از چیپست جدید S9 است. این تراشه قدرت پردازشی بسیار بالایی ارائه میدهد و بنابراین حتی اگر تعداد زیادی از اپها را اجرا کنید، با کند شدن ساعت روبرو نمیشوید. اما مزیت مهم این تراشه، سرعت بالای آن نیست؛ بلکه پایین آمدن مصرف انرژی آن است. بهینه بودن تراشه برای ساعتهای هوشمند اهمیت بسیار بیشتری نسبت به گوشیهای هوشمند ندارد زیرا به دلیل کوچک بودن بدنه، باتری تعبیه شده هم طبیعتا بسیار کوچک است.
عمر باتری
اپل اعلام کرده که با هر بار شارژ، میتوانید ۱۸ ساعت از این ساعت هوشمند استفاده کنید که این عدد تفاوتی با نسل قبلی ندارد. پس چرا میگوییم مصرف باتری تراشه کمتر شده است؟ روشنایی نمایشگر نسل قبلی به حدود ۱۰۰۰ نیت میرسد ولی در نسل جدید، روشنایی نمایشگر به حداکثر ۲۰۰۰ نیت میرسد. در حقیقت اپل افزایش روشنایی را به افزایش عمر باتری ترجیح داده است تا کاربران برای استفاده زیر نور خورشید، با تجربه کاربری بسیار بهتری روبرو شوند. بنابراین در نهایت برای این ساعت هم چارهای جز شارژ هر روزهی آن ندارید.
قابلیت Double Tap اپل واچ سری ۹
یکی دیگر از قابلیتهای جدید و جذاب اپل واچ سری ۹، ویژگی Double Tap است. این ویژگی به زبان ساده به شما اجازه میدهد که بدون لمس کردن نمایشگر، از این ساعت برای انجام کارهای مختلف استفاده کنید. بنابراین بدون اینکه نیازی به لمس نمایشگر داشته باشید، میتوانید به تماسها پاسخ دهید، با دوربین گوشی عکس بگیرید و موسیقی را عوض کنید. البته این قابلیت از همان ابتدا که ساعت را از جعبه درمیآورید قابل استفاده نیست و باید آپدیت نرمافزاری را نصب کنید.
تراشه UWB
از دیگر ویژگیهای این ساعت هوشمند، باید به تراشه UWB اشاره کنیم. این تراشه به شما کمک میکند که خیلی دقیق محل آیفون را پیدا کنید. بنابراین به جای اینکه صدای گوشخراشی برای پیدا کردن گوشی دنبال کنید، با این مشخصه میتوانید به راحتی و به سرعت به سمت آیفون گمشده بروید.
بهبود دستیار صوتی سیری
چیپ پردازش عصبی این ساعت بهبود قابل توجهی پیدا کرده و به همین خاطر میتواند فرمانهای صوتی برای سیری را با دو برابر سرعت بیشتری انجام دهد. در ضمن برخی از دستورات هم بدون نیاز به اینترنت، اجرا میشوند. به عنوان مثال اگر به سیری یک ساعت مشخص برای بیدار شدن اعلام کنید، این کار را خیلی سریع و بدون بهرهگیری از اینترنت انجام میدهد. اما وقتی مثلا از آن میپرسید پایتخت ایران کجاست، طبیعتا باید به اینترنت وصل شود و در نتیجه دریافت پاسخ کمی زمانبر میشود.
سخن پایانی
در نهایت باید بگوییم که اپل واچ سری ۹ یک ارتقای جزئی برای نسل قبلی محسوب میشود. در نتیجه خرید این ساعت برای افرادی که اپل واچ ندارند یا از نسل ۳ یا ۴ استفاده میکنند، منطقی خواهد بود و در غیر این صورت، قرار نیست با تفاوتهای شگفتانگیزی روبرو شوید.
سری جدید نقد و بررسی کلاسیک دیجیکالا مگ به نویسندگی «فرهنگ حشمتی»، فیلمبرداری و تدوین «فرزان دلدار» و روایت گرم و آشنای «شاهین شرافتی» هر هفته به نقد و بررسی گجتهای خاص دنیای فناوری میپردازد؛ گجتهایی که شاید بسیاری از شما دوست داشته باشید آنها را خریداری کنید اما نیاز به یک راهنمای دقیق و تخصصی برای این کار دارید.