شهر مدرن لاین عربستان چگونه پیش می‌رود؟ (زیرنویس فارسی)

عربستان سعودی در سال‌های اخیر روند آینده‌نگرانه‌ای را پیش گرفته است و تلاش می‌کند تا خود را با معیارهای جهان مدرن هماهنگ کند؛ در این میان پروژه‌ی «لاین» (Line) را شاید بتوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های شهرسازی معاصر دانست.

شهر لاین یکی از پروژه‌های ابرشهر فناورانه و جدید عربستان سعودی یعنی «نئوم» (NEOM) محسوب می‌شود که در منطقه‌ی شمال غربی این کشور، در نزدیکی مرز اردن واقع شده است.

این شهر خطی به طول حدود ۱۷۰ کیلومتر ساخته می‌شود و عرض آن ۲۰۰ متر خواهد بود. این شهر از یک سیستم حمل‌ونقل عمومی کامل از جمله قطار، اتوبوس و تراموا بهره می‌برد و بهره می‌برد و در مجموع بدون انتشار گازهای گلخانه‌ای خواهد بود.

لاین قرار است شامل مناطق گردشگری مانند موزه‌ها، پارک‌ها و باغ‌ها، مناطق تجاری شامل ساختمان‌های اداری، تجاری و خرده‌فروشی، مناطق مسکونی شامل خانه‌ها، آپارتمان‌ها و مدارس، مناطق صنعتی شامل کارخانه‌ها، صنایع و مراکز پژوهشی و مناطق سبز شامل فضای سبز، پارک‌های ملی و مناطق حفاظت‌شده باشد.

تکمیل فاز نخست این پروژه برای سال ۲۰۳۰ و تکمیل کل پروژه تا حدود سال ۲۰۵۰ برنامه‌ریزی شده است تا در نهایت حدود ۹ میلیون نفر را در خود جای دهد. این شهر به عنوان یک مدل پایدار و آینده‌نگرانه برای شهرهای آینده‌ی جهان معرفی شده است.

از جمله ویژگی‌های کلیدی لاین عربستان می‌توان به ساختار ماژولار و پویا، حمل‌ونقل عمومی بدون انتشار گازهای گلخانه‌ای، طراحی سازگار با محیط زیست، تمرکز بر زندگی و کار سالم و استفاده از فناوری‌های نو اشاره کرد.

در حقیقت لاین یکی از پروژه‌های بزرگ و جاه‌طلبانه عربستان سعودی در راستای مدرنیزاسیون و توسعه‌ی اقتصادی این کشور است و می‌تواند نقش مهمی در تبدیل این کشور به یک مقصد گردشگری، تجاری و صنعتی مهم در جهان ایفا کند. این ویدیو از Looking4 به بررسی پروژه‌ی لاین می‌پردازد.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. محمد بهادری

    ایده ی خوبیه ولی چند دهه فقط باید برای زیرساخت صرف بشه.
    مثلا چند صد کیلومتر شیشه شوخی نیست. زیرساختش کو؟ اروپا هم زیرساختش رو نداره که بتونه فراهم کنه
    صحبتی هم از زیرساخت جاده ای یا ریلی نشده که مهم ترین چیزه و چند صد کیلومتر رو پیاده نمیشه رفت. اگه هم باشه باید چند دهه فقط صرف اون کنند.
    نیروگاه، فرودگاه و…. هم خبری نبود. همش فروشگاه و مرکز خرید نشون داد که زیرساخت محسوب نمیشه.
    به نظر من اونی که پادشاه عربستان رو قانع کرده ملیت عربستانی نداشته چون سرمایه گذاری در ابر پروژه های صنعتی کشور رو از خاک بلند میکنه نه مال سازی و پاساژ.
    قطر میتونست الگوی خوبی برای عربستان باشه که یه سرمایه گذاری سنگین روی میدان های گازی مشترک انجام داد و نتیجه ی خوبی هم گرفت.

  2. رضا حبیبی

    برگام از این مدیریت و آینده نگری !

    افسوس که فقط باید بیننده باشیم!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما