نیایش چرنوبیل؛ تاریخ شفاهی یک فاجعه اتمی

فاجعه چرنوبیل زمانی پررنگ تر شد که امسال، شبکه اچ‌بی‌او، مینی سریالی با موضوع این فاجعه پخش کرد که به سرعت با استقبال مواجه شد و به رتبه اول از ۲۵۰ سریال برتر جهان در آی‌ام‌دی‌بی رسید. اما می‌دانید چه کسی فاجعه چرنوبیل رو به گوشمان رساند؟

از همان روزهای اول فاجعه اتمی بلاروس یک زن با حضور در منطقه چرنوبیل با افراد محلی آن منطقه از آتش نشان‌ها و دانشمندان هسته‌ای تا زنان خانه دار و کادر درمانی آن منطقه در مدت زمان ده سال مصاحبه می‌کند که نتیجه این مصاحبه‌ها می‌شود کتابی با عنوان «نیایش چرنوبیل». کتابی که مخاطب را با کوهی از تصاویر و قصه‌های تلخ و دردناک رو به رو می‌کند. این زن کسی نیست جز «سوتلانا الکسیویچ» نویسنده کتاب «نیایش چرنوبیل».

کتاب چرنوبیل یکی از مشهورترین آثار «سوتلانا الکسیویچ» است. برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ۲۰۱۵ در این کتاب، قصه‌ی آدم‌هایی را روایت می‌کند که انفجار هولناک نیروگاه اتمی چرنوبیل در بلاروس همه‌ی زندگی‌شان را تحت شعاع قرار داد. او با صدها نفر مصاحبه می‌کند. سبک الکسیویچ که در تلفیق این روایت‌ها ساخته می‌شود، ناگهان مخاطب را با کوهی از تصاویر و قصه‌ها روبه رو می‌کند که در بسیاری تکه‌ها نیز با هم در تناقض‌اند. بسیاری از مورخان انفجار رآکتور هسته‌ای چرنوبیل را از جمله دلایل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی می‌دانند و نویسنده نشان می‌دهد که این انفجار مخوف، چگونه روح انسانی را سوزاند و ناامید کرد. کتاب چرنوبیل یکی از درخشان ترین نمونه های مستند نگاری است. کتابی که گره خورده با غم، مرگ، شادی و البته تماشای تاریخی یک حقیقت تلخ.

کتاب چرنوبیل

تلخی ماجرا اینه که این فقط یک رمان نیست و همه‌چیز حقیقت دارد. همه‌چیز از زبان شاهدان عینی است و سریال کوتاه چرنوبیل براساس خاطرات مردم محلی آن منطقه ساخته شده است.

اگر میخواهید جزییات بیشتری درباره این فاجعه تاریخی بدانید نسخه الکترونیکی کتاب چرنوبیل را از لینک زیر دریافت کنید.

دانلود کتاب از فیدیبو
راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. حسین

    با سلام
    کتاب نیایش چرنوبیل نه در مورد واقعه چرنوبیل که در مورد مردم درگیر این واقعه است. از داستان‌های کلی و گزارشات مرسوم خبری نیست. تنها روایت مردم عادی است که می‌خوانیم و از دردی که این مردم کشیده‌اند مطلع می‌شویم.
    درد ترک خانه و کاشانه، درد غربت، درد از دست دادن عزیزان، درد بیماری، دردی که آدمی تا پیش از آن تجربه‌ای در موردش نداشت.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما