رئیس سازمان فضایی روسیه زهره را یک سیارهی روسی دانست
به دنبال پژوهشهای تازهای که دربارهی نشانههای احتمالی حیات در سیارهی زهره انجام شده، رئیس سازمان فضایی فدرال روسیه (Roscosmos) از برنامههای گذشته و آیندهی روسیه در این سیاره سخن گفت.
پژوهش تازه دربارهی نشانههای احتمالی حیات در سیارهی زهره، که روز دوشنبه در نشریهی Nature Astronomy منتشر شد توسط دانشمندان انگلیسی، ژاپنی و آمریکایی انجام شده و با کشف فسفین در ابرهای این سیاره فرضیههای احتمالی را دربارهی منشأ آن ارائه میدهد.
«دیمیتری روگوزین» (Dmitry Rogozin) در سخنرانی خود طی نمایشگاه HeliRussia 2020 اشاره کرد که پژوهشهای قبلی دانشمندان روس نشان میدهد که محیط سخت سیارهی زهره پذیرای حیات نیست. از سویی طبق گفتهی روسیه، آنها مطالب گستردهای دارند که نشان میدهد برخی اجرام در سطح زهره جابهجا شدهاند یا میتوانند زنده باشند. اگرچه اینها فرضیههایی است که هنوز تأیید نشده است.
او افزود: «کشور ما نخستین و تنها کشوری است که با موفقیت روی سیارهی ناهید فرود آمد. فضاپیمای روس اطلاعاتی را دربارهی این سیاره جمعآوری کرد که نشان میداد محیط زهره مانند جهنم است.»
به نوشتهی خبرگزاری TASS، روسیه پروژهای ملی را برای دستیابی مجدد به زهره آغاز خواهد کرد. رئیس سازمان فضایی فدرال این کشور در اینباره به خبرنگاران گفت: «ما معتقدیم که زهره یک سیارهی روسی است.»
سازمان فضایی فدرال روسیه در این زمینه اعلام کرد: «فاصلهی زیاد بین اتحاد جماهیر شوروی و رقبای آن در بررسی زهره، به این حقیقت که ایالات متحدهی آمریکا، زهره را یک سیارهی شوروی بنامد، کمک کرده است.»
این سازمان از برنامهی خود برای پرتاب یک کاوشگر روسی مستقل به زهره و بدون کمکهای بینالمللی گسترده خبر داد. این برنامهی کاوش علاوه بر مأموریت برنامهریزیشدهی Venera-D است که با همکاری ناسا آمریکا انجام خواهد شد.
روسیه قصد دارد، خاک و جو زهره و همچنین فرآیندهای تکاملی این سیاره را که گویا یک فاجعهی آبوهوایی ناشی از گازهای گلخانهای را متحمل شده، مطالعه کند.
گفتنی است در کنار برنامههای دولتی روسیه، به دنبال انتشار خبر کشف نشانههای حیات در سیارهی زهره، یک برنامهی ابتکاری تأسیس شده توسط میلیاردر روس «یوری میلنر» (Yuri Milner) اعلام کرد که هزینهی مطالعهی «احتمال حیات ابتدایی» را در ابرهای سیارهی زهره به سرپرستی «سارا سیجر» (Sara Seager) از مؤسسهی فناوری ماساچوست (MIT) تأمین خواهد کرد.
عکس کاور: طرح گرافیکی حضور مأموریت ونرا-۱۳ (Venera-13) شوروی بر روی سیارهی زهره
Credit: Mark Garlick / Science Photo Library
منابع: The Moscow Times, Euronews