استیم بازیهای حاوی محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی را ممنوع کرد
طبق جدیدترین گزارشهای منتشر شده، کمپانی ولو (Valve) به تازگی شروع به ممنوع کردن بازیهایی کرده که حاوی محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی هستند. این بازیها تنها در صورتی میتوانند به استیم راه پیدا کنند که توسعهدهندگانش بتوانند ثابت کنند که حقوق محتویات مورد استفاده برای آموزش الگوریتمهای استفاده شده را دارند.
در یک پست ردیت که توسط سایمون کارلس (Simon Carless) به عنوان یکی از کهنهکاران صنعت بازیها مشاهده شده، ماجرای یک توسعهدهنده از ارسال نسخهی اولیهی یک بازی به استیم با محتویاتی که به طور واضحی توسط هوش مصنوعی تولید میشود را بازگو کرده که به گفتهی سازندگان، آنها قصد دارند در نسخهی بعدی آن را به صورت دستی بهبود بخشند. در واقع در پاسخ به آنها گفته شده که بازی نمیتواند تایید شود مگر اینکه سازنده بتواند به ولو ثابت کند که تمام حقوق لازم را دارد. در ادامه بیانیهی ولو آمده است:
پس از بررسی، ما مالکیت معنوی بازی را شناسایی کردیم که به نظر میرسد متعلق به یک یا چند استودیو است. به طور خاص بازی دارای داراییهای هنری تولید شده توسط هوش مصنوعی است که به نظر میرسد متکی به محتویاتی است که متعلق به استودیوهای دیگر است. از آنجایی که مالکیت قانونی چنین هنرهای تولید شده با هوش مصنوعی نامشخص است، ما نمیتوانیم بازی را در حالی که دارای این داراییها است تایید کنیم، مگر اینکه بتوانید تایید کنید که حقوق محتویات مورد استفاده برای آموزش الگوریتمهای هوش مصنوعی استفاده شده را دارید.
ولو بیان کرده که به توسعهدهنده یک فرصت دیگر داده تا تا قبل از ارسال مجدد بازی، تمام محتوایی را که حقوق مربوط به آن را ندارد، حذف کند. توسعهدهنده اعلام کرده که آنها داراییهای مورد نظر را به صورت دستی بهبود دادهاند، بنابراین هیچ نشانهی آشکاری از هوش مصنوعی وجود نداشته اما پس از ارسال نسخهای جدید از بازی، دوباره رد شده است. ولو گفته است:
ما نمیتوانیم بازیهایی را تایید کنیم که توسعهدهندهاش همهی حقوق لازم آن را ندارد. در حال حاضر، ما از توزیع بازی امتناع میکنیم، زیرا مشخص نیست که فناوری هوش مصنوعی مورد استفاده برای ایجاد داراییها دارای حقوق کافی است یا خیر.
گفتنی است که مانند دیگر هنرمندان در سایر زمینههای هنری، تعداد فزایندهای از توسعهدهندگان از هوش مصنوعی برای کمک به ساخت بازیهای خود استفاده میکنند اما استفاده از ابزارهای مولد هوش مصنوعی آموزش دیده روی هنرهای ساخت بشر، مسائلی حقوقی را ایجاد میکند که در گذشته وجود نداشت. از این رو بسیاری از کشورها و سازمانها در حال پیدا کردن راه حل مناسب هستند. به عنوان مثال ژاپن اخیرا اعلام کرده که استفاده از مجموعه دادهها برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی، قانون کپیرایت را نقض نمیکند. این تصمیم به این معنی است که افراد میتوانند از دادههای در دسترس عموم بدون نیاز به مجوز استفاده کنند.
در نهایت توسعهدهندهی بازی ذکر شده اعلام کرده که از تصمیم ولو برای رد کردن بازیشان گیج شدهاند، آن هم با توجه به اینکه بازیهای مختلفی در بازار رایانههای شخصی وجود دارد که به وضوح از محتویات تولید شده توسط هوش مصنوعی استفاده میکنند. او گفت:
به نظر میرسد که ولو هنوز رویکرد استانداردی برای بازیهای تولید شده با هوش مصنوعی ندارد و من چندین بازی را دیدهام که حتی به صراحت به استفاده از هوش مصنوعی اشاره کردهاند.
منبع: VGC