رژیم غذایی مفید برای درمان پروستات؛ از سبزیجات تا انواع ادویه
پروستات غدهایست به اندازه گردو که دقیقا زیر مثانه مردان قرار دارد؛ وظیفه این غده، تولید مایع منی است؛ مایعی که وظیفه تغذیه و انتقال اسپرم را به عهده دارد. التهاب و تورم پروستات که به آن پروستاتیت میگویند، ممکن است در هر سنی برای آقایان پیش بیاید. با اینحال مردانی که سنشان بالای ۵۰ سال است، با این مشکل بیشتر مواجه میشوند. هنوز دلایل اصلی ایجاد این بیماری مشخص نیست. گاهی عفونت باکتریایی میتواند عامل ایجاد این بیماری باشد که معمولا با آنتی بیوتیک درمان میشود.؛ گاهی هم ممکن است بدون هیچ درمانی این علائم فروکش کند. برخی از انواع پروستاتیت ممکن است ماهها طول بکشد و مدام عود کند که که به آن پروستاتیت مزمن میگویند. پروستاتیت معمولا با احساس درد یا سوزش هنگام ادرار خود را نشان میدهد و گاهی باعث تکرر ادرار، ایجاد خون در ادرار، درد در ناحیه شکم، کشاله ران یا کمر، درد در ناحیه بین کیسه بیضه و راستروده، درد در آلت تناسلی و بیضهها و انزال دردناک میشود. پروستاتیت اگر به علت عفونت باکتریایی باشد، ممکن است نشانههای آنفولانزا را داشته باشد. هرکدام از این علائم باید تحت نظر پزشک درمان شود چون ممکن است زمینهساز بروز سرطان پروستات باشد. اما در کنار درمان دارویی، باید نوع تغذیه هم اصلاح شود تا این علائم کاهش یابد. چون تحقیقات نشان میدهد که یک رژیم غذایی مناسب، داروهای گیاهی و استفاده از روشهای درمانی طب سنتی میتواند نقش بسیار موثری در کاهش التهاب پروستات داشته باشد. همراه این مطلب از دیجیکالا مگ باشید که میخواهیم بگوییم برای درمان پروستات چی بخوریم و چگونه رژیم غذایی خود را کنترل کنیم.
برای درمان سوزش ادرار چه کنیم؟
سبزیجات مفید برای پروستات
سبزیجات تازه از مواد غذایی مفید برای پروستات است؛ سعی کنید حتما این سبزیجات را در رژیم غذاییتان قرار دهید و همه آنها را مصرف کنید. سولفوران نوعی ماده شیمیایی گیاهی است که در خیلی از سبزیجات پیدا میشود. این ماده خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا حد زیادی کاهش میدهد و میتواند نقش محافظتی در پیشرفت تومورهای این نوع سرطان داشته باشد. برخی از این سبزیجات مفید برای درمان پروستات عبارتند از:
- بروکلی: زیرا حاوی موادی است که علائم مرتبط با التهاب پروستات را کاهش میدهد.
- کلم: چون دارای آنتیاکسیدانها و مواد ضد التهابی است.
- پیاز و سیر: این مواد خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارد.
- بامیه: این ماده غذایی سرشار از فیبر طبیعی و مواد مفیدی است که به حفظ سلامت غدد کمک میکند.
- هویج: سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدان است.
- قارچ: این ماده سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید برای سلامتی است.
- فلفل دلمهای: سرشار از ویتامین C است که نقش موثری در سلامت بدن دارد.
ادویههای مفید برای پروستات
برخی از ادویهها هم میتوانند به کاهش التهاب پروستات کمک کنند و برای این بیماری مفید باشند. برخی از این ادویهها عبارتند از:
- زردچوبه: زیرا دارای خواص ضدالتهابی است.
- پودر سیر: چون حاوی آنتیاکسیدان است و میتواند التهاب را کاهش دهد.
- فلفل قرمز: کپسایسین موجود در آن میتواند سرعت رشد سلولها را کاهش دهد.
- زنجبیل: این ادویه پرکاربرد نقش زیادی در کاهش التهاب دارد.
- دارچین: این ماده غذایی میتواند به کنترل انسولین کمک کند و نقش موثری در متوازن کردن هورمونها داشته باشد.
- هل: این ادویه نیز میتواند به تنظیم هورمونها کمک کند.
بیشتر بخوانید: ۱۸ روش خانگی مؤثر برای پیشگیری و درمان عفونت ادراری
بهترین دمنوشها برای پروستات
اگر میخواهید بدانید که برای پروستات چه چیزهایی خوب است، میتوانید دمنوشها را هم به لیستتان اضافه کنید. انواع دمنوشهای گیاهی میتواند نقش موثری در کاهش التهاب پروستات داشته باشد و در روند درمان، تاثیر مثبتی بگذارد. برخی از این دمنوشها عبارتند از:
- دمنوش گزنه
- دمنوش ریشه شیرینبیان
- دمنوش زنجبیل
- دمنوش جوز برزیلی
- دمنوش افسنطین شیرین
- دمنوش چای سبز
- دمنوش گل شبدر قرمز
- دمنوش گیاه دم اسب
- دمنوش تخم کتان
- دمنوش گیاه گل آذین
- دمنوش گرده علف چمنی
هر یک از این دمنوشها را میتوانید با مشورت پزشکتان مصرف کنید و در رژیم غذاییتان قرار دهید.
نتیجهگیری؛ رژیم غذایی سالم میتواند بهطور مستقیم کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد و سلامتیتان را تضمین کند. بنابراین بسیار مهم است که هر غذایی را در هر موقع از شبانهروز مصرف نکنیم و به فکر سلامتی خود باشیم. همانطور که دیدید، در این مطلب به شما گفتیم که برای درمان پروستات چی بخوریم و مصرف کدام مواد غذایی را کنترل کنیم. بهتر است برای اطمینان با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا با خیال راحت در این مسیر پیش بروید و خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا حد زیادی کاهش دهید.
سوالات متداول
۱- کدام میوهها برای درمان پروستات مفید است؟
برای درمان پروستات میتوانید از میوههایی مثل گوجهفرنگی، انگور، انار، توتفرنگی، توت سیاه، پاپایا، آووکادو و خرما کمک بگیرید.
۲- برای درمان خانگی پروستات چه کارهایی میتوان انجام داد؟
میتوان از روشهای زیر برای کاهش خطر ابتلا به پروستات کمک گرفت:
- انجام دادن ورزشهایی مثل یوگا و یا انجام مدیتیشن برای کاهش استرس
- ترک دخانیات
- تخلیه کامل مثانه در هنگام ادرار کردن
- تقویت عضلات منطقه لگن با انجام ورزشهای مخصوص
- قرار دادن کیسه آب گرم در ناحیه شکم برای کاهش علائم
- خودداری از نشستنهای طولانی و یا دوچرخهسواری
- افزایش مصرف مایعات برای کاهش احتمال عفونت و تسریع در دفع باکتریها
۳-آیا درخت نخل ارهای در درمان پروستات موثر است؟
برخی از مطالعات نشان دادهاند که عصاره نوعی گیاه به نام نخل ارهای تاثیر مثبتی بر اندازه پروستات و جریان ادرار دارد. برای مصرف این گیاه بهتر است با متخصصان طب سنتی مشورت کنید.
۴- آیا مصرف گیاه گزنه در درمان پروستات موثر است؟
گزنه حاوی آنتیاکسیدان است و خاصیت ضد التهابی دارد. میتوان از ترکیب ریشه گزنه با گیاه نخل ارهای برای درمان پروستات خوشخیم کمک گرفت. چون طعم گرمی دارد و تکرر ادرار را کاهش میدهد.
۵- کدام مواد غذایی برای پروستات مضر است؟
مواد غذایی مانند گوشت قرمز چرب، الکل، کافئین، شکر و مواد شیرینکننده، چربیهای ترانس موجود در غذاهای فرآوریشده و نمک میتواند برای سلامتی این غده مضر باشد و از عملکرد طبیعی آن جلوگیری کند.