تصویب شد؛ USB-C از سال ۲۰۲۴ برای تمام گوشیهای هوشمند اجباری میشود
اتحادیهی اروپا امروز قانون اجباری شدن استاندارد USB-C برای تمام گوشیهای هوشمند را تصویب کرد تا حرف و حدیث پیرامون این موضوع به اتمام برسد.
همانطور که میدانید، اتحادیهی اروپا مدتهاست که به دنبال اجباری کردن استفاده از پورت USB-C برای تمام گجتهای هوشمند است. تنها مخالف این سازمان هم اپل بود که گوشیهای خود را با پورت لایتنینگ راهی بازار میکرد. اما اتحادیهی اروپا تصمیم گرفت با اعمال قانونی سفت و سخت، نظر اپل را تغییر دهد.
قانون اجباری شدن پورت USB-C برای گوشیهای هوشمند، تبلتها، دوربینها و… که در بازار اروپا به فروش میرسند مدتها بود که به تصویب نرسیده بود اما امروز بالاخره شاهد تصویب شدن آن بودیم تا حرف و حدیثی در این باره باقی نماند. اکنون فقط کافی است یک شارژر با پشتیبانی از پورت USB-C خریداری کنید تا بتوانید با آن، تمام محصولات خود را شارژ کنید. البته این قانون جدید از سال ۲۰۲۴ اعمال خواهد شد و این یعنی تا دو سال دیگر همچنان شرکتها اجازه دارند محصولات خود را با هر پورتی که میخواهند راهی بازار کنند.
توجه داشته باشید که این قانون فقط گوشیها یا محصولاتی را در بر میگیرد که به صورت سیمی شارژ میشوند و نه بیسیم. مثلا اگر یک ساعت هوشمند فقط به صورت بیسیم شارژ میشود، دیگر قرار نیست به پورت USB-C مجهز شود و میتواند با همان فناوری شارژ بیسیم در دسترس قرار بگیرد.
این قانون جدید طبق اطلاعات رسمی که در اختیار داریم شامل لپتاپ، کتابخوان الکترونیکی، ایربادز، صفحهکلید، میکروفون کامپیوتر، گجتهای مسیریابی قابل حمل، گوشیهای هوشمند، تبلتها، دوربینهای دیجیتال، هدفون، هدست، کنسولهای دستی بازی و بلندگوهای قابل حمل میشود.
طبق قانون جدید اتحادیهی اروپا، کاربران نه تنها باید بدانند که محصول مورد نظر چگونه شارژ میشود، بلکه باید حق انتخاب داشته باشند که یک گوشی را با شارژر یا بدون شارژر خریداری کنند. حال نمیدانیم این بدان معناست که شرکتها باید برای بازار اروپا، دو نوع بستهبندی را در نظر بگیرند یا خیر. مثل کاری که شیائومی انجام داد و گوشیهای خود در دو مدل با و بدون شارژر راهی بازار چین کرد.
به موجب این قانون، کاربران نه تنها دور ریز الکترونیکی زیادی در نتیجهی خرید شارژرهای گوناگون نخواهند داشت بلکه میتوانند در سال ۲۵۰ میلیون یورو در مصرف پول شارژر صرفهجویی کنند (همهی کاربران). این حجم از شارژرهایی که برای شارژ لوازم گوناگون استفاده میشود، سالانه ۱۱ هزار تن دور ریز الکترونیکی ایجاد میکنند که اصلا میزان کمی نیست. حال همین شرکتها با حذف شارژر از درون جعبه میخواهند به محیط زیست کمک کنند. چه بهتر است ابتدا دست از مقاومت برداشته و گوشی خود را با استانداردهای جهانی راهی بازار کنند تا مجبور نباشند هم جیب کاربران را خالی کنند و هم به محیط زیست آسیب برسانند.
لازم به ذکر است قانون جدید اتحادیهی اروپا مبنی بر اجباری شدن پورت USB-C برای گوشیهای هوشمند و سایر لوازم یادشده، شامل محصولاتی که اکنون در بازار هستند نمیشود و فقط از سال ۲۰۲۴ اعمال خواهد شد.
منبع: Android Authority