دولت آمریکا میلیاردها دلار مجوز فروش قطعات را برای هواوی و SMIC صادر کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
فروش قطعات به هواوی

این‌طور که به نظر می‌رسد، بسیاری از شرکت‌های آمریکایی با وجود تحریم‌ها علیه شرکت هواوی موفق شدند مجوز فروش قطعات و فناوری به این شرکت را دریافت کنند.

هواوی یکی از بزرگ‌ترین برندهای گوشی هوشمند و به صورت کلی گجت‌های هوشمند در جهان به حساب می‌آید که کاربران بسیار زیادی هم دارد. شاید این شرکت را بیشتر به خاطر گوشی‌هایی که تولید می‌کند بشناسید اما هواوی در واقع در بسیاری از زمینه‌ها از جمله شبکه‌ی اینترنت و مخابرات هم فعالیت گسترده‌ای دارد و حتی در تولید سخت‌افزار هم فعالیتش فقط به ساخت گوشی محدود نمی‌شود.

شرکت چینی کار خود را در ابتدا با گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی شروع کرد اما طولی نکشید تا موفق شد در سال ۲۰۲۰ سامسونگ را کنار زده و به صدر جدول برترین تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند در جهان برسد. اما هواوی دقیقا یک سال قبل از این اتفاق توسط گوگل تحریم شده بود. یعنی از سپتامبر ۲۰۱۹ به بعد، هیچ اپلیکیشن یا سرویسی از گوگل درون گوشی‌های این شرکت قابل استفاده نبود چرا که دولت آمریکا این شرکت را به همکاری با دولت کمونیست چین و در نتیجه سرقت اطلاعات کاربران متهم کرد. اتهاماتی که ثابت نشد اما هواوی را به دردسرهای بزرگی انداخت.

البته با وجود تحریم‌های نرم‌افزاری، هواوی باز هم توانست جایگاه خود را در بازار حفظ کند اما وقتی به دستور دولت آمریکا، تمام شرکت‌های تولیدکننده‌ی تراشه که از فناوری این کشور در تولید تراشه‌های خود استفاده می‌کردند مجبور شدند رابطه‌ی خود را با هواوی قطع کنند، این شرکت سیر نزولی شدیدی را در پیش گرفت و اکنون حتی در بین پنج شرکت برتر تولیدکننده‌ی گوشی هم تام آن دیده نمی‌شود.

همان‌طور که گفته شد، هواوی در مقطعی از سال ۲۰۲۰ توانست سامسونگ را به‌عنوان برترین تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند از پیش روی بردارد اما قبل از آن در سال ۲۰۱۸ با کنار زدن اپل به دومین شرکت برتر در این زمینه بدل شده بود.

فروش قطعات به هواوی

به گزارش پایگاه خبری رویترز، با وجود اینکه هنوز هم کارزارهای عظیم تبلیغاتی علیه هواوی وجود دارند و این شرکت همچنان تحت شدیدترین تحریم‌هاست، به نظر می‌رسد برخی از شرکت‌های تولیدکننده‌ی قطعه و فناوری توانستند از دولت آمریکا برای از سرگیری روابط خود با هواوی مجوز دریافت کنند. طبق اسنادی که از سوی کنگره‌ی آمریکا منتشر شده است، دولت ایالات متحده در بازه‌ی زمانی نوامبر ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ (آبان ۹۹ تا مهر ۱۴۰۰) برای فروش قطعات و فناوری به هواوی و شرکت چینی تولید تراشه‌ی SMIC، مجوزهایی به ارزش میلیاردها دلار صادر کرده است (به طور دقیق تعداد مجوز ارسال شده برای فروش قطعات به هواوی = ۱۱۳ به ارزش ۶۱ میلیارد دلار و تعداد مجوز برای فروش قطعه و فناوری به شرکت تولید تراشه‌ی SMIC = 188 به ارزش ۴۲ میلیارد دلار).

دلیل تحریم هواوی هرچه که بوده است به نظر می‌رسد به‌زودی به اتمام می‌رسد. حال این به‌زودی دقیقا به چه زمانی اشاره دارد اصلا مشخص نیست و باید منتظر بمانیم ببینیم چه پیش می‌آید. هواوی بارها به دولت آمریکا اعلام کرده که در صورت در اختیار داشتن مدرک یا سندی از تخلف این شرکت حتما آن را ارائه کند اما ظاهرا این اتفاق رخ نداده و از نگاه چین و شرکت هواوی، این تحریم‌ها کاملا بدون دلیل و بی‌پایه و اساس هستند. هرچند آمریکا این کار خود را به خاطر حفظ امنیت ملی انجام می‌دهد چرا که معتقد است هواوی مادامی که با دولت چین در ارتباط است خطری برای امنیت ملی محسوب می‌شود.

هنوز چیزی در رابطه با این موضوع که تحریم‌های سخت‌افزاری هواوی رفع شده‌اند خبر رسمی در اختیار نداریم. بنابراین فعلا این موضوع را به عنوان یک شایعه‌ی بسیار محتمل در نظر می‌گیریم تا ببینیم طی روزهای آتی چه خبرهای بیشتری پیرامون این موضوع منتشر خواهد شد. فعلا اگر این خبرها درست باشد می‌توانیم به علاقه‌مندان به محصولات هواوی این امیدواری را بدهیم که ظاهرا آینده‌ی خوبی پیش روی آن‌هاست. حال باید دید آیا این موضوع به حقیقت بدل خواهد شد یا خیر.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. حسین شهیدی

    اگر هواوی بدون تحریم گوگل برگرده هم با سیستم عامل خودش هم با اندروید میتونه خیلی پیشرفت کنه و همه برند ها رو کنار بزنه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما