دولت آمریکا تحریمهای هواوی را کاهش میدهد
هواوی برای تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند در جهان تلاشهای زیادی کرد و قرار بود به این هدف طی یک دوره پنج ساله دست یابد. اما درست قبل از اینکه هواوی بتواند از سامسونگ و اپل در این حوزه پیشی بگیرد، ایالات متحده آمریکا وارد عمل شد و هواوی را در لیست سیاه خود داد. این امر مانع از دسترسی این شرکت به زنجیره تامین ایالات متحده آمریکا از جمله سرویسهای گوگل شد. اکنون اما ظاهراً دولت آمریکا تصمیم گرفته با هدف حفظ رهبری خود در تعیین استانداردهای بین المللی، محدودیتهای ارائه فناوریهای مهم به شرکتهای این لیست را کاهش دهد.
دقیقاً یک سال بعد از اعمال تحریم علیه این شرکت، وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا قوانین صادرات این کشور را تغییر داد تا بدین ترتیب هواوی نتواند از جدیدترین تراشههای روز دنیا بهره ببرد. در نتیجه، آخرین دو سری پرچمدار هواوی (سری P50 سال گذشته و سری میت ۵۰ که اخیراً رونمایی شده است) از نسخههای ۴G تراشههای پرچمدار اسنپدراگون کوالکام استفاده میکنند.
بر اساس گزارش جدید بلومبرگ، ادارهی صنعت و امنیت وزارت بازرگانی ایالات متحده، از وضع قانون جدیدی خبر داده است که طبق آن، زمانی که سازمانها دربارهی استانداردها بحث و تصمیمگیری میکنند، شرکتهای آمریکایی میتوانند برخی از فناوریهای سطح پایین را به شرکتهای تحریمشدهای نظیر هواوی ارائه دهند.
وزارت بازرگانی دولت آمریکا اعلام کرده که تحریم هواوی باعث شده تا مشارکت شرکتهای آمریکایی در فعالیتهای مربوط به تعیین استاندارد بسیار کمتر از گذشته شود. این موضوع در حقیقت به دولت چین که به عنوان یک تهدید علیه امنیت ملی آمریکا تلقی میشود، برتریهایی نسبت به شرکتهای آمریکایی میدهد.
«آلن استیوز» معاون وزیر بازرگانی آمریکا در بخش صنعت و امنیت در این رابطه توضیح میدهد: «سرمایهگذاران آمریکایی باید در سازمانهای بینالمللیِ تعیینکنندهی استانداردها مشارکت کنند؛ بهخصوص در زمان تعیین برخی از استانداردهایی که اهمیت زیادی برای امنیت ملی دارند.» اما برای اینکه این شرکتهای آمریکایی مجبور نباشند هر بار برای ارائهی برخی فناوری به شرکتهای تحریم شده در خواست مجوز کنند، وزارت بازرگانی محدودیتهای اشتراکگذاری فناوری با شرکتهای لیست سیاه مانند هواوی را کاهش میدهد.
دولت ایالات متحده آمریکا نمیخواهد جایگاه خود را در تعیین استانداردهای بینالمللی از دست بدهد و یکی از راههای اطمینان از عدم تحقق این امر این است که اجازه دهند شرکتهای تحریم شده به فناوریهای مورد نیاز دسترسی داشته باشند. وزارت بازرگانی این کشور هنوز فهرستی از فناوریهایی که به این شرکتها ارائه میشود، را منتشر نکرده است. آلن استیوز در ادامه بیان کرده که این قانون جدید جایگاه دولت آمریکا در تعیین استانداردهای بینالمللی حفظ خواهد کرد.
دولت آمریکا هواوی را وابسته به دولت چین می داند و از این شرکت به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی یاد میکند. اگرچه تحریمها ضررهای زیادی به هواوی زده، اما این شرکت ثابت کرده که توانایی دور زدن برخی محدودیتهای دولت ایالات متحده آمریکا را دارد. برای مثال این شرکت بدون توانایی استفاده از سرویسهای گوگل، سیستمعامل HarmonyOS خود را توسعه داده که اکنون نسل سوم آن به کاربران عرضه شده است. این شرکت همچنین مجبور به توسعه سرویسهای موبایلی هواوی (HMS) شد که اکنون بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر از آن استفاده میکنند.
باید دید این قانون جدید میتواند به هواوی برای رسیدن به اهدافش در آیندهی نزدیک کمک کند یا نه.
منبع: Phonearena