برای خرید کیبورد گیمینگ به این ۵ ویژگی خاص توجه کنید!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
کیبورد گیمینگ

اگر به دنبال خرید کیبورد گیمینگ هستید، به احتمال زیاد می‌دانید دنبال چه ویژگی‌هایی بگردید. با این حال در کنار تفاوت‌های اصلی کیبورد گیمینگ و کیبورد معمولی، برخی قابلیت‌هایی وجود دارند که افراد کمتری به آن‌ها توجه نشان می‌دهند. در این مطلب به ۵ مورد از این ویژگی‌های خاص کیبورد‌های گیمینگ می‌پردازیم که قبل از خرید باید به آن‌ها توجه کنید.

 کیبورد گیمینگ ۶۰ درصدی یا TKL

کیبورد گیمینگ

همه افراد تمایل به داشتن یک کیبورد فول‌سایز روی میز خود ندارند. اگر اهل اجرای بازی‌های FPS هستید، پس برای سرعت عمل بهتر ماوس شما باید فضای زیادی داشته باشد. در نتیجه با خرید کیبورد گیمینگ ۶۰ درصدی یا TKL، فضای آزاد میز شما بیشتر می‌شود و برای بهره‌گیری از ماوس آزادی عمل بیشتری خواهید داشت.

کیبورد‌های TKL فاقد Numpad یا همان اعداد سمت راست کیبورد هستند و در نتیجه ابعاد کوچک‌تری دارند. از سوی دیگر کیبورد‌های ۶۰ درصدی بدون کلیدهای جهت‌ها و function به دست شما می‌رسند. با این حال، کلیدهای این کیبوردها دارای عملکردهای ثانویه‌ای هستند که روی آن‌ها چاپ شده است و می‌توانید با فشردن کلید Fn از آن‌ها استفاده کنید.

اگر تاکنون فقط از کیبورد با اندازه کامل استفاده کرده‌اید، به دلیل سهولت کاربری، به سراغ کیبورد TKL بروید. کیبوردهای ۶۰ درصد به دلیل نداشتن کلیدهای میانبر و جهت‌ها، منحنی یادگیری دشوارتری دارند. همچنین اگر فکر می‌کنید کلیدهای مربوط به جهت‌ها برای شما اهمیت بسیار زیادی دارند، می‌توانید سراغ مدل‌های ۶۵ یا ۷۵ درصدی بروید که البته تعداد آن‌ها در بازار زیاد نیست.

نرخ‌ نمونه‌برداری بالاتر

کیبورد گیمینگ

سال‌های سال، نرخ نمونه‌برداری ۱۰۰۰ هرتز، استاندارد رایج برای کیبوردها و ماوس‌های گیمینگ بوده است. اما به لطف محبوبیت بازی‌های رقابتی با مانیتورهای ۲۴۰ هرتز و ۳۶۰ هرتز، نرخ نمونه‌برداری بالاتر برای ماوس و کیبورد به جای یک ویژگی لوکس، به یک ضرورت تبدیل شده.

یک کیبورد با نرخ نمونه‌برداری ۱۰۰۰ هرتز می‌تواند ۱۰۰۰ بار در یک ثانیه (یا ۱ میلی‌ثانیه) داده‌های ورودی را گزارش کند. با این حال، یک کیبورد با نرخ نمونه‌برداری ۸۰۰۰ هرتز می‌تواند ۸۰۰۰ بار در یک ثانیه (۰.۱۲۵ میلی‌ثانیه) گزارش دهد. در بازی‌های ESports مانند Valorant، Apex Legends و Fortnite، که در آن‌ها هر میلی‌ثانیه اهمیت دارد، این تفاوت می‌تواند به معنای کشتن یا کشته شدن باشد.

اگر بیشتر بازی‌های داستانی را به صورت معمولی انجام می‌دهید، یک کیبورد ۱۰۰۰ هرتز برای شما کاملاً کافی خواهد بود. اما اگر در بازی‌های چندنفره رقابتی به دنبال برتری هستید، کیبوردی را انتخاب کنید که از نرخ نمونه‌برداری بالاتر پشتیبانی می‌کند. در نتیجه اگر گیمر حرفه‌ای هستید، قبل از انتخاب کیبورد گیمینگ باید حتما این مشخصه مهم را در نظر بگیرید.

تاخیر پایین کیبورد گیمینگ بی‌سیم

کیبورد گیمینگ

فناوری بی‌سیم، به اندازه‌ی ماوس‌های گیمینگ، در کیبوردهای گیمینگ محبوبیت ندارد، اما قطعاً راحتی کار را افزایش می‌دهد. زمانی که می‌خواهید روی مبل بشینید و بازی کنید، به سادگی می‌توانید کیبورد را از برق کشیده و به صورت بی‌سیم استفاده کنید. همچنین با حذف یک کابل از روی میز، چیدمان میز شما تمیزتر به نظر می‌رسد.

البته منظور ما کیبوردهای بلوتوثی نیست، زیرا آن‌ها تأخیر ورودی زیادی به همراه دارند. برای داشتن یک تجربه‌ی گیمینگ با تأخیر کم، به کیبوردی نیاز دارید که از حالت بی‌سیم ۲.۴ گیگاهرتز پشتیبانی کند. سازندگان لوازم جانبی اغلب نام‌های خاص خود را برای این فناوری دارند. برای مثال، لاجیتک آن را “Lightspeed” و ریزر آن را “HyperSpeed Wireless” می‌نامد.

این کیبوردها با یک دانگل عرضه می‌شوند که برای برقراری ارتباط بی‌سیم بین کیبورد و دانگل، آن را به کامپیوتر خود متصل می‌کنید. در نتیجه در صورتی که بی‌سیم بودن کیبورد گیمینگ برای شما اهمیت زیادی دارد، بدون شک باید مدلی بخرید که تاخیر بسیار پایینی داشته باشد.

سوئیچ‌های آنالوگ با تریگرهای پرسرعت

صفحه کلید

کیبورد‌های مکانیکی نیازی به معرفی ندارند و بیشتر کیبورد‌های گیمینگ باکیفیت از همین نوع هستند. سوئیچ‌های آنالوگ را می‌توان یک ارتقاء نسبت به سوئیچ‌های مکانیکی در نظر گرفت. آن‌ها کنترل بسیار بیشتری روی نقطه‌ی حرکت (actuation point) و مسافت کلید به شما می‌دهند. کیبوردهای آنالوگ می‌توانند از سوئیچ‌های مغناطیسی یا سوئیچ‌های اپتیکال استفاده کنند. هر دوی این سوئیچ‌ها با عملکرد متفاوت، مزایای مشابهی را ارائه می‌دهند.

برای مثال، سوئیچ‌های مغناطیسی دارای یک حسگر اثر هال و آهنربا در ساقه‌ی کلید هستند. هنگامی که کلیدی را فشار می‌دهید، آهنرباها حسگر اثر هال را برای فعال کردن سوئیچ تحریک می‌کنند. از طرف دیگر، سوئیچ‌های اپتیکال دارای حسگرهای مادون قرمز هستند. هنگامی که کلیدی را فشار می‌دهید، ساقه‌ی کلید پرتو مادون قرمز را مسدود می‌کند و حسگر این انسداد را برای ثبت فشار کلید تشخیص می‌دهد.

این کیبوردها در بازی‌هایی که باید کلید را با بیشترین سرعت فشار دهید، تفاوت قابل توجهی ایجاد می‌کنند. بر خلاف سوئیچ‌های مکانیکی سنتی، برای ثبت فشار کلید نیازی نیست کلید را کاملاً پایین یا تا نقطه‌ی حرکت سوئیچ فشار دهید. در بازی‌هایی که حرکت شما حیاتی است، مانند Valorant، Counter-Strike 2، Apex Legends و غیره، یک برتری محسوسی خواهید داشت.

کیبوردهای آنالوگ به طور معمول از ویژگی‌ای به نام «Rapid Trigger» پشتیبانی می‌کنند که با رها کردن کلید، آن را به طور لحظه‌ای غیرفعال می‌کند. همچنین، قبل از اینکه کلید را دوباره فشار دهید تا فشار دیگری ثبت شود، نیازی به انتظار برای بازگشت کامل کلید نیست. این ویژگی به شما امکان می‌دهد تا هر چقدر که می‌خواهید یک کلید را به طور مداوم فشار دهید. این کیبوردها همچنین به شما امکان می‌دهند حساسیت «Rapid Trigger» را تا ۰.۱ میلی‌متر تنظیم کنید.

نقطه حرکت و نیروی حرکت سوئیچ‌ها

صفحه کلید

یک نکته‌ی مهم دیگر که باید در نظر بگیرید، نقطه‌ی حرکت (actuation point) و نیروی لازم برای حرکت (actuation force) سوئیچ‌ها است. نقطه‌ی حرکت کمتر (یا مسافت کمتر) به معنی ثبت سریع‌تر فشار کلید است. از طرف دیگر، نیروی لازم برای حرکت کمتر به این معنی است که می‌توانید کلید را با فشار کمتری فشار دهید. با این حال، این همچنین به معنای افزایش احتمال تایپ اشتباه است.

اگر به دنبال خرید یک کیبورد آنالوگ هستید، نیازی نیست نگران نقطه‌ی حرکت باشید، زیرا تقریباً در همه‌ی آن‌ها می‌توانید آن را تا ۰.۱ یا ۰.۲ میلی‌متر کاهش دهید. با این حال، کیبوردهای مکانیکی استاندارد با سوئیچ‌های مختلفی با نقاط حرکت متفاوت عرضه می‌شوند.

برای مثال، سوئیچ‌های محبوب Cherry MX Red دارای ۲ میلی‌متر مسافت حرکت و ۴۵ گرم نیروی لازم برای حرکت هستند. در مقایسه، سوئیچ‌های Cherry MX Speed  که مخصوص گیمرها هستند، ۱.۲ میلی‌متر مسافت حرکت با ۴۵ گرم نیروی لازم برای حرکت دارند. کیبوردهایی که از سوئیچ‌های Cherry MX Speed استفاده می‌کنند شامل Corsair K70 RGB PRO، Taurus K320 TKL و GK61 60% v3 می‌شوند.

اگر به دنبال چیزی کمی سریع‌تر هستید، می‌توانید کیبورد Razer Huntsman Mini 60% را با سوئیچ‌های اپتیکال خطی (linear) انتخاب کنید. این سوئیچ‌ها ۱.۰ میلی‌متر مسافت حرکت و ۴۰ گرم نیروی لازم برای حرکت دارند.

علاوه بر تمام فاکتورهای مهمی که به آن‌ها اشاره کردیم، به شدت توصیه می‌کنم یک کیبورد با قابلیت تعویض سوئیچ تهیه کنید. دلیل این است که در صورت عدم رضایت از سوئیچ‌های پیش‌فرض کیبورد، می‌توانید آن‌ها را با سوئیچ‌های دلخواه خود جایگزین کنید. این کیبوردها همچنین نگهداری آسان‌تری دارند و می‌توانید برای شخصی‌سازی بیشتر، کی‌کپ‌های آن‌ها را نیز تعویض کنید.

منبع: MakeUseOf

سوالات متداول
آیا کیبورد‌های گیمینگ بی‌سیم کاربردی هستند؟
بله به شرط اینکه بلوتوثی نباشند زیرا در این صورت تاخیر بالایی دارند.
آیا تمام کیبورد‌های گیمینگ، مکانیکی هستند؟
خیر ولی بخش قابل توجهی از کیبوردهای گیمینگ باکیفیت از نوع مکانیکی هستند.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X