۱۵ عادت خطرناک برای قلب از نظر متخصصان

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
عادت‌های مضر که باعث بیماری قلبی می‌شوند

بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر است. بر اساس گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، هر ساله ۶۱۰ هزار نفر بر اثر بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دهند. این یعنی از هر ۴ مرگ، علت یکی از آن‌ها بیماری قلبی است. شاید خودتان هم خبر نداشته باشید، اما بعضی از کارهایی که هر روز انجام می‌دهید، برای قلب شما مضر هستند و باعث می‌شوند دچار بیماری قلبی شوید.

باید عادت‌های بد خود را شناسایی کرده و هر چه سریع‌تر آن‌ها را اصلاح کنید. تغییر این عادت‌های بد باعث می‌شود زندگی‌تان سالم‌تر و شادتر شود. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ قصد داریم به ۱۵ عادت و ویژگی بد که سلامت قلب شما را در معرض خطر قرار می‌دهند، اشاره کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

۱. به علائم بیماری قلبی توجهی نمی‌کنید

بیماری‌ قلبی را با بعضی از علائم می‌توان تشخیص داد. زمانی که این علائم در بدنتان بروز کردند، به هیچ وجه نباید آن‌ها را نادیده بگیرید؛ بلکه باید در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید و به فکر درمان بیماری خود باشید. دقت کنید که زمان در به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از بیماری قلبی یا سایر مشکلات قلبی و عروقی اهمیت بسیار زیادی دارد

هرچه سریع‌تر درمان را شروع کنید، آسیب‌های دائمی که بیماری به سلامتی‌تان وارد می‌کند کمتر می‌شود. با توجه به نوع بیماری‌ قلبی و عروقی که دچار آن می‌شوید، علائم فیزیکی مختلفی را تجربه می‌کنید. بعضی از این علائم فیزیکی عبارتند از:

  • درد در ناحیه‌ی قفسه‌ی سینه
  • تنگی نفس
  • درد، بی‌حسی، ضعف یا سردی پا و بازو
  • درد در ناحیه‌ی فک، گلو، کمر یا قسمت فوقانی شکم
  • گیجی
  • متورم شدن پا، دست، قوزک پا یا انگشتان پا
  • خستگی
  • راش (بثورات) پوستی یا لکه‌های پوستی
  • سرفه‌ی خشک که برطرف نمی‌شود

اگر به طور ناگهانی تنگی نفس، درد در ناحیه‌ی قفسه سینه یا غش کردن را تجربه کردید، فوراً به اورژانس مراجعه کنید. اگر هر کدام از سایر علائم بیماری قلبی را تجربه کردید، به پزشک مراجعه کنید و به دنبال دریافت درمان فوری باشید.

۲. به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابید

کمبود خواب و خواب نامنظم علت زیر زمینه‌ای بیماری‌ها و فرآیندهای بیولوژیکی مانند متابولیسم گلوکز، فشار خون و التهاب محسوب می‌شود.

داشتن خواب کافی و باکیفیت نه تنها برای حفظ سطح انرژی، تمرکز و تقویت سلامت ذهنی اهمیت دارد، بلکه به طور مستقیم به تقویت سلامت قلب هم کمک می‌کند. اگر برنامه‌ی خواب منظمی ندارید، بدنتان دچار استرس بی‌مورد می‌شود، که این موضوع می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سایر بیماری‌ها را افزایش دهد.

بر اساس گزارشات بنیاد ملی خواب، کمبود خواب و خواب نامنظم علت زیر زمینه‌ای بیماری‌ها و فرآیندهای بیولوژیکی مانند متابولیسم گلوکز، فشار خون و التهاب محسوب می‌شود.

تا الان به خوبی می‌دانید که فشار خون بالا و التهاب باعث می‌شوند که قلب بیشتر کار کند، که این موضوع در نهایت احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را بالا می‌برد. برای اینکه سلامت قلبتان را تقویت کنید، باید خواب منظم و کافی داشته باشید. افراد بزرگسال باید ۷ تا ۹ ساعت بخوابند.

۳. مشکلات مالی دارید

مشکلات مالی و نگرانی بیش از حد در این باره می‌تواند به طور مستقیم روی سلامت قلب تاثیر بگذارد. یک مطالعه به بررسی بیش از ۲ هزار خانم و آقای آفریقایی_آمریکایی پرداخت که از قبل دچار بیماری قلبی عروقی نبودند. محققان این افراد را طی چند سال بررسی کردند. نتایج نشان داد که استرس روانی ناشی از مسائل مالی با شروع مشکلات قلبی مانند حملات قلبی در ارتباط بود.

اگر مشکلات مالی علت اصلی استرس شما است، برای خودتان برنامه‌ریزی مالی کنید تا مدیریت بیشتری بر روی درآمد و خرج خود داشته باشید. همچنین همیشه مقداری پول برای مواقع ضروری پس‌انداز کنید.

۴. بیش از حد کافئین مصرف می‌کنید

حتی اگر فشار خون بالایی ندارید، مصرف کافئین می‌تواند منجر به افزایش فشار خون در مدت زمان کم شود. بعضی از محققان باور دارند که این افزایش به این علت رخ می‌دهد که کافئین هورمونی که در گشاد کردن شریان‌ها نقش دارد، مسدود می‌کند. سایر محققان معتقدند که افزایش فشار خون به غدد آدرنال سیگنال می‌دهد که آدرنالین بیشتری تولید کنند.

اگر پزشک تشخیص داده است که دچار فشار خون بالا هستید، قبل از مصرف کافئین با پزشک مشورت کنید. اگر احساس می‌کنید با مصرف کافئین فشار خونتان بالا می‌رود، باید مصرف آن را قطع کنید. میزان کافئین مصرفی خود را به ۲۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنید. این میزان معادل ۲۳۷ میلی‌لیتر قهوه‌ی دم‌کرده است.

۵. استرس زیادی دارید

استرس باعث بیماری قلبی

از جمله عوارض جانبی استرس می‌توانیم به نامنظم شدن ضربان قلب و التهاب اشاره کنیم.

فرستادن به موقع بچه‌ها به مدرسه و کلاس‌های فوق‌العاده، انجام پروژه‌های کاری تا ددلاین مشخص شده یا پرداخت هزینه‌های ناگهانی همگی می‌توانند باعث شوند دچار استرس زیادی شوید. استرس باعث می‌شود بدنتان دچار بیماری‌های مختلفی شود. از جمله عوارض جانبی استرس می‌توانیم به نامنظم شدن ضربان قلب و التهاب اشاره کنیم. اگر به طور منظم در معرض استرس هستید، سلامت قلبتان به خطر میفتد.

اگر هر روز استرس دارید، باید به دنبال روش‌هایی برای کاهش استرس خود باشید. سعی کنید هر روز مدیتیشن کنید و از ورزش کردن غافل نشوید. البته به این موضوع توجه داشته باشید که افراد روش‌های مختلفی برای کم کردن استرس دارند.

این روش ممکن است برای یک نفر گوش کردن به موسیقی باشد و برای فرد دیگر تماشای یک فیلم کمدی. روشی که برای شما بهتر است را پیدا کنید و از طریق کاهش سطح استرس خود، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهید.

۶. زیاد عصبانی می‌شوید

زمانی که عصبی می‌شوید، بدنتان هورمون استرس را ترشح می‌کند، که این موضوع باعث می‌شود فشار خون و ضربان قلبتان افزایش پیدا کند. این مسئله همچنین منجر به لخته شدن خون می‌شود، که این عارضه هم خطرناک است.

زمانی که عصبانی می‌شوید، احتمال ابتلا به حمله‌ی قلبی، سکته یا درد در قفسه‌ی سینه طی دو ساعت بعد تا حدودی افزایش پیدا می‌کند. عصبانیتتان را کنترل کنید و سعی کنید در لحظه واکنش نشان دهید. زمانی که عصبانی می‌شوید، محل را ترک کنید و چند نفس عمیق بکشید. پیاده روی را هم می‌توانید برای برطرف کردن عصبانیت خود امتحان کنید.

۷. مواد مغذی ضروری را دریافت نمی‌کنید

خانم‌های بزرگسال تا ۵۰ سالگی باید هر روز ۲۵ گرم فیبر و آقایان بزرگسال تا ۵۰ سالگی باید به طور روزانه ۳۸ گرم فیبر مصرف کنند. خانم‌ها و آقایانی که سن‌شان از ۵۰ سال بیشتر است، باید هر روز به ترتیب ۲۱ و ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند.

توصیه می‌شود فیبر مورد نیاز بدن را از مواد غذایی و نه مکمل‌ها دریافت کنید. در رژیم غذایی‌تان خوراکی‌های سالم و مغذی بخورید که فیبر زیادی دارند. از جمله این مواد غذایی می‌توانیم انواع لوبیا، سبزیجات، میوه‌ها، مغزها و دانه‌ها را نام ببریم. تا جایی که برایتان مقدور است، این خوراکی‌ها را به صورت خام و طبیعی بخورید و از خوردن مواد غذایی فرآوری شده اجتناب کنید.

۸. صبحانه نمی‌خورید

نتایج یک مطالعه نشان داد که صبحانه نخوردن با افزایش چشمگیر احتمال مرگ‌ومیر ناشی از بیماری قلبی و عروقی در ارتباط بود.

هر چقدر هم که عجله داشته باشید، هیچ‌وقت نباید وعده‌ی صبحانه را جا بیندازید. یک مطالعه به بررسی رابطه‌ی بین صبحانه نخوردن و بیماری قلبی و عروقی در کنار سایر علل مرگ‌ومیر پرداخت. نتایج این مطالعه نشان داد که صبحانه نخوردن با افزایش چشمگیر احتمال مرگ‌ومیر ناشی از بیماری قلبی و عروقی در ارتباط بود.

صبحانه خوردن نه تنها خطر بیماری قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود سیر بمانید، که این موضوع جلوی پرخوری در طول روز را می‌گیرد. در وعده‌ی صبحانه باید خوراکی‌هایی را بخورید که مغذی هستند و انرژی شما را افزایش می‌دهند.

از جمله بهترین مواد غذایی که می‌توانید به عنوان صبحانه بخورید، می‌توانیم به غلات غنی شده، جو دوسر، منابع پروتئین مانند کره‌ی بادام‌زمینی یا گوشت بوقلمون کم‌چرب، همچنین میوه و سبزیجات اشاره کنیم.

۹. در محل کارتان زیاد می‌نشینید

زیاد نشستن عامل بیماری قلبی

بر اساس نتایج یک مطالعه‌ی منتشر شده، بیش از نیمی از ساعاتی که بیدار هستید، در حالت نشسته قرار دارید. اگر کارمند هستید و ساعات زیادی را پشت میز می‌گذرانید یا تحرک زیادی ندارید، مدت زمانی که در حالت نشسته هستید، افزایش پیدا می‌کند.

یک مطالعه به این نتیجه رسید که زمانی که می‌ایستید، در مقایسه با زمانی که می‌نشینید، ۳۰ درصد بیشتر کالری می‌سوزانید. اما این موضوع فقط برای سوزاندن کالری اهمیت ندارد.

حتی اگر روزی یک ساعت ورزش کنید اما بقیه‌ی روز را بنشینید، همچنان با خطر بیماری قلبی مواجه هستید. اگر شغل اداری دارید و مجبور هستید ساعات زیادی را پشت میز بنشینید، آلارم تلفن همراه‌تان را هر یک تا دو ساعت یک بار تنظیم کنید تا برای چند دقیقه پیاده‌روی کنید.

۱۰. در ناحیه‌ی میان‌تنه‌ چربی زیادی دارید

اگر چربی ناحیه‌ی میان‌تنه‌تان زیاد است، احتمال ابتلا به بیماری قلبی در شما افزایش پیدا می‌کند.

اگر چربی ناحیه‌ی میان‌تنه‌تان زیاد است، احتمال ابتلا به بیماری قلبی در شما افزایش پیدا می‌کند. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که چربی زیاد در ناحیه‌ی شکم با دیابت و بیماری قلبی و عروقی به شدت در ارتباط است.

یک مطالعه‌ به این نتیجه رسید که خانم‌هایی که در میان‌تنه چربی بیشتری دارند، ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر از حملات قلبی رنج می‌برند. وزنتان را کنترل کنید، به ویژه اگر چربی ناحیه‌ی شکم‌تان زیاد است.

یک رژیم غذایی سالم را دنبال کرده و هر روز ورزش کنید. برای آب کردن چربی شکم خود روش‌های غیرمعقول و خطرناک را امتحان نکنید. به این موضوع توجه داشته باشید که چربی شکم شما یک شبه ایجاد نشده است! پس توقع نداشته باشید که یک شبه بتوانید آن را آب کنید. صبر داشته باشید و امیدتان را از دست ندهید.

۱۱. سالی چند بار برای معاینه به پزشک مراجعه نمی‌کنید

درد در ناحیه‌ی قفسه‌ی سینه یکی از رایج‌ترین علل مراجعه‌ی افراد به اورژانس است. حتی اگر دچار علائم بیماری قلبی نیستید و احساس می‌کنید سالم هستید، باز هم باید سالی چند بار توسط پزشک معاینه شوید و چکاپ کامل بدن را انجام دهید.

۱۲. سیگار می‌کشید

بر اساس گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری از بیما‌ری‌ها، سیگار کشیدن علت اصلی بیماری قلبی و عروقی است. از هر سه مرگ ناشی از بیماری قلبی، یکی از آن‌ها با مصرف تنباکو مرتبط است. اگر به طور مرتب سیگار می‌کشید، با مشکلات زیر مواجه می‌شوید:

  • سطح تری‌گلیسیرید خونتان افزایش پیدا می‌کند، که نوعی چربی در خون است.
  • سطح کلسترول خوب خونتان (HDL) کاهش پیدا می‌کند.
  • خونتان لخته می‌شود، که این موضوع خطر سکته را افزایش می‌دهد.
  • سلول‌هایی که رگ‌های خونی شما را می‌پوشانند، آسیب می‌بینند.
  • تجمع پلاکت‌ها در رگ‌های خونی شما افزایش پیدا می‌کند.
  • رگ‌های خونی باریک می‌شوند.

برای اینکه دچار بیماری قلبی نشوید، سیگار کشیدن را به طور کامل ترک کنید. ترک سیگار آسان نیست، بنابراین باید از فرد متخصص برای انجام این کار کمک بگیرید. بر اساس مطالعات، ترک کردن سیگار احتمال تکرار حملات قلبی و مرگ ناشی از بیماری قلبی را تا ۵۰ درصد و حتی بیشتر کاهش می‌دهد.

۱۳. در معرض دود سیگار قرار دارید

سیگار کشیدن

دود سیگار حاوی بیش از ۷ هزار ماده‌ی شیمیایی است.

دود سیگار حاوی بیش از ۷ هزار ماده‌ی شیمیایی است. حتی اگر خودتان هم سیگار نکشید، در صورتی که در معرض دود سیگار قرار بگیرید، خطر بیماری قلبی در شما افزایش پیدا می‌کند.

تماس با دود سیگار تاثیرات منفی روی سیستم قلبی و عروقی می‌گذارد و باعث سکته می‌شود. یک مطالعه نشان داد که احتمال ابتلا به بیماری قلبی در افرادی که خودشان سیگار نمی‌کشیدند اما در معرض دود سیگار قرار داشتند، ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

۱۴. گوشت قرمز و  فرآوری شده‌ی زیادی مصرف می‌کنید

گوشت فرآوری شده گوشتی است که حاوی نیترات، نمک و سایر مواد نگه ‌دارنده است.

حتما تا الان با خواندن مقالات مختلف متوجه شده‌اید که گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده حاوی کلسترول و چربی اشباع شده است، که هر دو برای سلامتی بدن مضر هستند. گوشت فرآوری شده گوشتی است که حاوی نیترات، نمک و سایر مواد نگه ‌دارنده است. از انواع گوشت فرآوری شده می‌توانیم به هات‌داگ، بیکن و سوسیس اشاره می‌کنیم.

اگر دو نوع گوشت‌ ذکر شده را مصرف کنید، خطر بیماری قلبی و عروقی در شما بیشتر می‌شود. گوشت را با سایر مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات جایگزین کنید. از خوردن گوشت فرآوری شده اجتناب کنید و به دنبال‌ گوشت‌های طبیعی باشید که نیترات ندارند.

۱۵. افسردگی خود را نادیده می‌گیرید

خلق‌وخوی شما روی سلامت بدنتان تاثیر می‌گذارد. در حقیقت بین افسردگی و بیماری قلبی ارتباط مستقیم وجود دارد. نشان داده شده که بیمارانی که افسردگی دارند، دچار افزایش نشانگرهای پیش‌التهابی می‌شوند، که عامل خطر بیماری قلبی محسوب می‌شود. اگر هر از گاهی دچار افسردگی می‌شوید، ایرادی ندارد. اما اگر مدام احساس افسردگی می‌کنید، باید به دنبال درمان باشید.

نکته‌ی پایانی

در این مقاله از دیجی‌کالا مگ درباره‌ی ویژگی‌ها و عادت‌هایی صحبت کردیم که احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهند. اگر شما هم این عادات و ویژگی‌ها را دارید، هرچه سریع‌تر آن‌ها را اصلاح کنید و سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید.

منبع: eat this



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما