در ۷ مرحله‌ و بدون انجام آزمون تیپ شخصیت خود را کشف کنید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
تست تیپ شخصیت

همه‌ی ما حداقل یک بار سراغ آزمون‌های شخصیتی رفته‌ایم تا ببینیم کدام تیپ شخصیت متعلق به ما است. دریافت اطلاعات درباره‌ی شخصیت می‌تواند سرگرم‌کننده باشد و در عین حال، نکات تازه‌ای را به شما آموزش دهد. این نکات می‌تواند به شما برای بهبود روابط و انتخاب بهترین شرایط برای زندگی و کار کمک کند. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌‌خواهیم در ۳ مرحله به شما یاد بدهیم که چطور تیپ شخصیتی خود را پیدا کنید.

۱. اخلاق‌های خود را شناسایی کنید

هر کسی یک حس ذاتی نسبت به اتفاقات اطراف خود دارد و بر اساس آن می‌تواند درست یا غلط بودن چیزی را تشخیص دهد. بسیاری از افراد به این حس «ندای درون» یا «وجدان» می‌گویند. وقتی قوانین اخلاقی خود را درک کنید ممکن است احساس خوبی نسبت به زندگی داشته باشید. وقتی به این صدای درونی گوش نمی‌دهید هم احساس گناه، ناراحتی یا اضطراب در شما ایجاد می‌شود.

وقتی این دوراهی‌های اخلاقی رخ می‌دهد باید آگاهانه و براساس شناختی که نسبت به خودتان دارید عمل کنید. به صدای وجدان خود گوش دهید و از راهنمایی‌های آن استفاده کنید. اخلاق شما مهم‌ترین کمک در شرایط سخت است. پس اولین قدم در راه شناخت تیپ شخصیت خودتان، شناسایی صدای درون و اصول اخلاقی‌تان است.

کتاب دوپارگی ایگو در فرآیند دفاعی اثر زیگموند فروید نشر نگاه

۲. ارزش‌های خود را شناسایی کنید

در قدم دوم به سراغ ارزش‌هایتان بروید و آن‌ها را بشناسید. ارزش‌های ایده‌های بزرگی هستند که تصمیمات شما را شکل می دهند و اهداف مختلفی مثل رسیدن به امنیت مالی، نزدیک بودن به خانواده یا سالم ماندن را نشانه می‌گیرند. وقتی بتوانید ارزش‌های خود را بشناسید می‌توانید اهدافی تعیین کنید که با تیپ شخصیت شما همسو باشند. همین موضوع به ظاهر ساده می‌تواند به شما برای رسیدن به اهداف و پیدا کردن شادی در زندگی کمک کند.

کتاب انیگرام یا تیپ شناسی نه گانه شخصیت ها اثر مهدی سررشته داری انتشارات مهراندیش

۳. علایق خود را شناسایی کنید

وقتی اخلاق‌ها، ارزش‌ها و اهداف خود را به خوبی شناسایی کردید نوبت به علایق می‌رسد. وقتی بتوانید موضوعات مورد علاقه‌تان را به خوبی بشناسید می‌توانید شغل مناسب، سرگرمی‌های مناسب و به صورت کلی مسیر زندگی مناسبی انتخاب کنید تا شادتر و رضایتمندتر زندگی کنید.

کتاب هنر خوب زندگی کردن اثر رولف دوبلی - نسخه امضا شده

۴. نیازهای اجتماعی خود را شناسایی کنید

درونگرا هستید یا برونگرا؟

معمولا همه‌ی افراد به چیزهایی مثل جمع دوستان و افراد حمایتگر نیاز دارند اما ممکن است نیاز شما با آن‌ها متفاوت باشد. اینجاست که واژه‌های درونگرا و برونگرا به بحث‌ها وارد می‌شوند. برای اینکه بدانید واقعا یک فرد درونگرا هستید یا برونگرا، به روش استراحت خود در آخر هفته نگاه کنید. آیا با دوست‌های خود بیرون می‌روید یا تنهایی در خانه می‌مانید و به کارهای مورد علاقه‌تان می‌پردازید؟

  • برونگراها از بودن در کنار مردم، معاشرت با آن‌ها و همچنین انجام کارها از سر هیجان و تصمیمات آنی لذت می‌برند.
  • درونگراها از تنها بودن و انجام کارها بر اساس برنامه‌ریزی دقیق روزانه لذت می‌برند.

درک نیازهای اجتماعی می‌تواند امکان تعادل و شاد بودن در طول زندگی روزمره را به شما هدیه بدهد.

کتاب تحلیل رفتار متقابل اثر ون جونز انتشارات دایره

۵. ریتم‌های احساسی و انرژی خود را دنبال کنید

آگاهی از این موضوع که چه زمانی پرانرژی‌تر یا خسته‌تر هستید می‌تاند نقشی کلیدی در موفقیت کلی شما داشته باشد. برای شناسایی و دنبال کردن ریتم‌های خود بهتر است مدتی را به یادداشت کردن آن‌ها اختصاص دهید. بنویسید که چه زمانی بهترین احساس را دارید و چه زمانی احساس خستگی می‌کنید. همه چیز را یادداشت کنید مثل زمانی که گرسنه می‌شوید و زمانی که بیشتر علاقه دارید ورزش کنید. جمع کردن و بررسی کردن این اطلاعات می‌تواند به شما برای هماهنگ نگه داشتن ذهن و بدن کمک بسیار زیادی کند.

اگر فردی هستید صبح‌ها زود از خواب بیدار می‌شوید پس کارهایی که در شیفت سوم، یعنی عصر و شب، انجام می‌شوند برای شما مناسب نیستند. اگر هم از دسته افرادی هستید که شب‌ها بیدار هستید و به شما جغد شب می‌گویند، شغل‌هایی که صبح زود شروع می‌شوند، مثل بانکداری، به هیچ وجه برای شما مناسب نیستند.

کتاب کشف تله های زندگی اثر محمد فغان پور انتشارات دانژه

۶. نقاط ضعف و قوت خود را بپذیرید

شما نمی‌توانید کسی را پیدا کنید که از همه جهت و در همه چیز عالی باشد. این طبیعی است که هر کسی نقص‌ها و نقاط ضعف مخصوص به خود را داشته باشد. ممکن است شما نتوانید کارهایی که دیگران به خوبی انجام می‌دهند را به همان شکل انجام دهید. در عوض در زمینه‌ای احساس موفقیت می‌کنید که برای دیگران حتی فکر شروع آن هم سخت به نظر می‌رسد.

گاهی نیاز است که برای رسیدن به یک هدف مبارزه کنید گاهی هم بدون هیچ سختی به هدف مورد نظرتان می‌رسید. مهم‌ترین نکته آگاهی و قبول کردن نقاط قوت و ضعف است. وقتی به این پذیرش برسید می‌بینید که استعدادها و توانایی‌های خاص تیپ شخصیت شما در چه زمینه‌هایی است و چطور می‌توانید روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.

کتاب هیچ کس کامل نیست اثر هندری وایزینگر نشر نسیم قلم

۷. از دیگران بازخورد بگیرید

از دوستان نزدیک و خانواده‌ درباره‌ی تیپ شخصیت خود سوال کنید و ببینید چه نظری دارند. سپس نتیجه را با احساسی که نسبت به خودتان دارید مقایسه کنید. اگر با هم مطابقت داشتند احتمالا ویژگی‌های اخلاقی، احساسی و رفتاری مورد علاقه‌تان را به صورت مداوم نشان می‌دهید و تیپ شخصیت شما با چیزی که دیگران می‌بینند کاملا مطابقت دارد. اگر افراد خیلی نزدیک به شما بازخوردی ارائه کردند که با آنچه نسبت به خود احساس می‌کنید تفاوت زیادی دارد، بهتر است دوباره تمام مراحل بررسی و شناخت خود را تکرار کنید. به یاد داشته باشید که در این بررسی مجدد باید با خود صادقانه‌تر از قبل روبه‌رو شوید تا شخصیت واقعی‌تان را شناسایی کنید.

کتاب مهارت های پایه ای تفکر انتقادی اثر جمعی از نویسندگان نشر اختران

منبع: wikihow



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما