کاوشگر «امید» امارات روانه سیاره مریخ شد
حوالی ساعت ۰۲:۳۰ بامداد دوشنبه به وقت ایران فضاپیمای امید امارات از ژاپن به سمت مریخ پرتاب شد. این اولین ماموریت بین سیارهای است که یک کشور عربی مسئولیت آن را بر عهده دارد.
کاوشگر امید پس از سفری هفت ماهه در مدار سیاره مریخ قرار خواهد گرفت و حداقل به مدت دو سال سیاره سرخ منظومه شمسی را کاوش خواهد کرد.
امارات اولین ماهواره خود را با همکاری با کره جنوبی در سال ۲۰۰۹ به مدار زمین فرستاد. اکنون و پس از گذشت تنها یازده سال امارات موفق شد اولین ماموریت بین سیارهای خود را به فضا پرتاب کند.
امارات برای ساخت مدارگرد مریخ امید با سه دانشگاه آمریکایی همکاری کرد. پرتاب این فضاپیما نیز بر عهده ژاپن بود و فضاپیما با موشک H-IIA ژاپن و از خاک این کشور به فضا پرتاب شد.
امارات در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که تا پیش از دسامبر سال ۲۰۲۱، که مصادف است با پنجاهمین سالگرد تاسیس این کشور، کاوشگری را در مدار مریخ قرار خواهد داد. برای رسیدن به این هدف فضاپیما باید در پنجره پرتاب تابستان سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب میشد. در غیر این صورت پرتاب کاوشگر امید تا سال ۲۰۲۲ و پنجره پرتاب بعدی به تعویق میافتاد. به این ترتیب این پروژه باید به سرعت، و البته با هزینه نسبتا کم، انجام میشد.
اتفاقی که افتاد و فضاپیمای امید بالاخره و پس از چند بار تاخیر به علت شرایط نامساعد جوی بامداد امروز به فضا پرتاب شد. ماموریتی ۲۰۰ میلیون دلاری که میتواند امارات را به پنجمین کشوری تبدیل کند که فضاپیمایی را با موفقیت به سیاره مریخ ارسال کرده است.
پیش از این تنها ناسا، روسیه، آژانس فضایی اروپا و هند موفق به ارسال فضاپیما به سیاره سرخ شدهاند. البته چین نیز تا چند روز دیگر ماموریت خود به سمت مریخ را آغاز خواهد کرد.
در پنچره پرتاب ماموریتهای مریخ در هفتههای پیش رو ناسا نیز مریخنورد پشتکار یا مارس ۲۰۲۰ را به سیاره مریخ اعزام خواهد کرد.
کاروان فرستادههای جدید بشر به سیاره سرخ منظومه شمسی اوایل سال ۲۰۲۱ (اواسط زمستان امسال) به مریخ خواهد رسید.
اهداف علمی فضاپیمای امید
تیم علمی ماموریت مریخ امارات نهایت تلاش خود را به کار برده تا در ماموریت کاوشگر امید دادههای جذاب و ارزشمندی را گردآوری کند. این فضاپیما در مداری قرار خواهد گرفت که تا کنون هیچ فضاپیمایی از آن استفاده نکرده است. مدار خاص فضاپیمای امید این امکان را به دانشمندان خواهد داد تا تغییرات جو مریخ را دقیقتر از همیشه بررسی کنند؛ در تمام سیاره، در تمام طول روز و در طول یک چرخه فصلی کامل (یک سال مریخی).
مدارگرد امید هر ۵۵ ساعت یک بار به دور سیاره مریخ خواهد چرخید و از فاصله بیست هزار تا ۴۳ هزار کیلومتری سطح مریخ گذر خواهد کرد.
فضاپیمای امید برای بررسی سیاره مریخ از سه ابزار استفاده خواهد کرد. یک دوربین که تصاویری در نور مرئی و فرابنفش ثبت میکند و دو طیفسنج فروسرخ و فرابنفش. دادههای این فضاپیما بدون هیچ محدودیتی در اختیار پژوهشگران سراسر جهان قرار خواهد گرفت.
اما جدا از اهداف علمی کاوشگر امید رهبران امارات متحده عربی امیدوارند انجام این ماموریت باعث افزایش سرعت پیشرفت و توسعه علم و فناوری در کشورشان شود. اتفاقی که برای اقتصاد وابسته به نفت این کشور اهمیت زیادی دارد. تشویق نوجوانان و جوانان امارات به تحصیل در رشتههای علمی و مهندسی از دیگر اهداف غیرعلمی ماموریت مریخ امارات است.
عکس کاور: سکوی پرتاب موشک H-IIA در ژاپن، ساعتی پیش از پرتاب فضاپیمای امید.
ماهواره رو اروپایی ها ساختن ، پرتاب شو هم ژاپن انجام داده! بعد شده ماهواره امارات…
اینو کجای دلم بذارم آخه ????????