آشنایی با انواع نمک که هر آشپزی باید بشناسد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
12 نمک مختلف که هر آشپزی باید آن‌ها را بشناسد

نمک یکی از مواد ضروری برای پخت غذا است. همچنین اگر قصد داشته باشید مواد غذایی خاصی را طولانی مدت نگه دارید باز هم نیاز به نمک خواهید داشت. انواع مختلف نمک با طعم و رنگ و خواص مختلف در جهان وجود دارد و هر کدام می‌تواند تاثیر منحصربه‌فردی بر طعم و بافت غذا بگذارد.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم ۱۲ نوع نمک از بین انواع نمک را که در پخت‌وپز استفاده می‌شود با هم بررسی کنیم. پس اگر دستی در آشپزی دارید حتما این مطلب را بخوانید تا بتوانید با انواع نمک ها آشنا شوید.

۱. نمک کوشر

انواع نمک معدنی

نمک کوشر نوعی نمک دانه درشت است که از رسوبات سنگ نمک به دست می‌آید، کمتر تصفیه شده پس تقریبا کلرید سدیم خالص است و یونیزه نمی‌شود. دانه‌های آن درشت است و به عنوان چاشنی گوشت، مرغ و سالاد استفاده می‌شود. پس می‌توان گفت برای همه چیز غیر از پخته شدن مناسب است.

۲. نمک خوراکی

نمک حمام

این رایج‌ترین نوع از انواع نمک خوراکی است که برای پخت‌وپز استفاده می‌شود و جالب است بدانید که در دسته محصولات فرآوری شده قرار دارد چون مواد معدنی خود را از دست می‌دهد و فقط ید به آن اضافه می‌شود. پس می‌توان آن را نه به عنوان یک ماده‌ی معدنی بلکه فقط به عنوان یک طعم‌دهنده به حساب آورد.

۳. Fleur De Sel یا گل دریا

نمک epsom

این نمک به دلیل برداشت دستی از بالای حوضچه‌های نمک یکی از گران‌بهاترین نمک‌های جهان به شمار می‌رود و در اصل مربوط به سواحل فرانسه در بریتانی است، اما این روزها در هر کشوری پیدا می‌شود. این چاشنی برای تکمیل طعم غذا قبل از سرو بسیار مناسب است.

۴. نمک دریا

انواع نمک دریایی

نمکی که از تبخیر آب دریا برداشت می‌شود به این نام شناخته می‌شود. کمتر فرآوری شده و ممکن است کمی مواد معدنی بیشتری نسب به نوع تصفیه شده داشته باشد. ظاهر نامنظم و تکه‌ای آن می‌تواند ظاهر غذا را زیبا کند، پس می‌توانید از آن به عنوان یک چاشنی تزئین کننده استفاده کنید.

نمک دریا سیسوتی-160 گرم

۵. نمک دریای سلتیک

نمک طعام

نام دیگر آن نمک خاکستری است و در سواحل پوشیده از خاک رس فرانسه تولید می‌شود. حاوی مواد معدنی و عناصر کمیابی است که با خود مزایای سلامتی بسیاری مثل کاهش فشار خون به همراه دارد. بافت این نمک نامنظم و درشت است و از آن برای طعم‌دار کردن گوشت و تهیه‌ی ترشی یا شور استفاده می‌شود.

۶. نمک پولکی

نمک کم سدیم

کریستال‌های این نمک بسیار ریز است و وقتی آن را خرد می‌کنید پوسته پوسته می‌شود به همین دلیل به آن پولکی می‌گویند چون شبیه به پولک‌های ماهی است. از این نمک برای پخت‌وپز استفاده می‌شود و با اضافه کردن آن به گوشت می‌توانید میزان ترد بودن آن را زیاد کنید.

۷. نمک صورتی

نمک صورتی هیمالیا

این نمک از کریستال‌های سنگ نمک مناطق نزدیک به هیمالیا استخراج می‌شود. سدیم و عناصر کمیابی مثل آهن و روی در این چاشنی به وفور یافت می‌شود و به همین دلیل رنگ آن صورتی است. نسبت به انواع دیگر طعم شورتری دارد و می‌توانید از آن برای تهیه‌ی غذاهای و چاشنی‌های مختلف استفاده کنید.

۸. نمک سیاه

نمک سیاه

این نمک، که با نام نمک کالا (Kala Namak salt) هم شناخته می‌شود، از سنگ نمک‌های آتشفشانی هیمالیا و معمولا در پاکستان به دست می‌آید. این چاشنی سرشار از آهن، منیزیم، کلسیم و همچنین چندین عنصر کمیاب و ارزشمند دیگر است. طعم و عطر آن بسیار تند است و باید به میزان خیلی کمی در غذا استفاده شود. برای پخت غذاهایی که طعم و عطر قوی دارند، مثل کاری و چاشنی‌های تند، می‌توانید از آن استفاده کنید.

۹. نمک قرمز

نمک قرمز

این نمک با نام نمک آلئا (Alaea salt) هم شناخته می‌شود و از خاک رس آتشفشانی قرمز آسیاب شده در جزیره‌ی هاوایی ساخته می‌شود و بیشتر از ۸۰ ماده‌ی معدنی را در خود دارد. همچنین منبعی غنی از اکسید آهن است. میزان شوری آن ملایم و لطیف است و می‌توانید به عنوان چاشنی و همچنین مکملی برای نگهداری از گوشت و ماهی استفاده کنید. اگر می‌خواهید به ظرف غذایتان کمی رنگ استفاده کنید، این چاشنی گزینه‌ی مناسبی است. همچنین برای طعم‌دار کردن غذاهایی که برشته می‌شوند بسیار مناسب است.

۱۰. نمک گدازه سیاه

نمک سیاه آتشفشانی

این نمک در هاوایی و قبرس برداشت می‌شود و بعد از ترکیب با زغال فعال گدازه‌های آتشفشانی منطقه، رنگ آن تیره می‌شود. زغال یک پاک کننده و سم‌زدایی عالی برای بدن است و می‌تواند به بهبود فرآیند هضم غذا کمک کند. شما می‌توانید از آن برای طعم‌دار کردن غذا و همچنین تزئین بشقاب غذا استفاده کنید.

۱۱. نمک‌های شور

انواع نمک خوراکی

این دسته از نمک‌ها جزو بهترین نمک خوراکی هستند که در ترکیب با آب طعمی متفاوت به غذا می‌دهد، رطوبت بیشتری حفظ می‌کند و گوشت پخته شده با آن نرم‌تر است. نمک کوشر، نمک دریا و نمک صورت از نمونه‌های خوب و معروف نمک‌های شور هستند.

۱۲. نمک‌های طعم‌دار

انواع نمک و کاربرد آن

این دسته از نمک‌ها با ترکیب نمک پولکی و یک ادویه یا سبزی خشک تهیه می‌شوند که برای طعم‌دار کردن غذا استفاده می‌شوند. با استفاده از این نمک‌ها می‌توانید علاوه بر اضافه کردن طعم شور، دیگر طعم‌های لازم برای پخت گوشت‌ و مرغ و سبزیجات را هم به غذا اضافه کنید.

نمک طعم دار سیسوتی -220 گرم

مرور کلی

همانطور که متوجه شدید هر نوع نمک بافت و طعم منحصربه‌فردی دارد و بر همین اساس نوع و زمان استفاده از آن‌ها هم با یکدیگر متفاوت است. استفاده از نمک به صورت کلی بی‌خطر است، اما اگر می‌خواهید غذایی خوش‌عطر و طعم بپزید بهتر است بهترین نمک برای پخت‌وپز را انتخاب کنید و از میزان شوری و طعم‌های اضافه‌ی آن هم با خبر باشید. بد نیست اگر شما هم تجربه‌ای در استفاده از انواع نمک‌ها دارید یا به صورت حرفه‌ای آشپزی می‌کنید، برای ما در بخش کامنت‌ها از تجربه‌هایتان بنویسید.

 

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: gobble

پاسخ به چند پرسش پرتکرار
نمک آبی چیست؟
نمک آبی یا Persian blue salt از کمیاب‌ترین و قدیمی‌ترین نمک‌های جهان است که به دلیل وجود منیزیم، پتاسیم و کلسیم خواص دارویی و درمانی بسیار زیادی با خود به همراه دارد. این نمک از کوه‌های مرکزی ایران و مخصوصا گرمسار استخراج می‌شود و جالب است بدانید که تنها کشور صادر کننده‌ی نمک آبی به جهان، ایران است.
نمک اپسوم چیست؟
نمک اپسوم که با نام منیزیم سولفات و نمک حمام هم شناخته می‌شود، حاوی گوگرد و منیزیم است و خواص درمانی و زیبایی بسیار زیادی دارد.
نمک چینایی چیست؟
نمک چینایی، چینی یا آجینو موتو از تخمیر نشاسته و شکر به دست می‌آید و از ۹۹٪ گلوتامات سدیم (یک اسیدآمینه ضروری) تشکیل شده است. این نمک محصول شرکت آجی موتو ژاپن است و به همین دلیل نام آجینو موتو را به خود گرفته است. ظاهری شبیه به نمک طعام دارد اما طعم آن متفاوت است و در دسته‌ی تقویت‌کننده‌های بدن قرار می‌گیرد.
آیا نمک هیمالیا با نمک صورتی فرق دارد؟
نمک هیمالیا همان نمک صورتی است. نام کامل آن «نمک صورتی هیمالیا» است که به اختصار به دو شکل «نمک هیمالیا» یا «نمک صورتی» نامیده می‌شود.
آیا مصرف نمک بدون ید ضرر دارد؟
مصرف نمک بدون ید تاثیر منفی مستقیمی روی رشد و تکامل جسمی و مغزی دارد. پس بهتر است از مصرف نمک بدون ید خودداری کنید. همچنین باید بدانید که اگر نمک ید دار را بیشتر از ۶ ماه نگهداری کنید تمام ید خود را از دست خواهد داد.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X