انواع حالت‌دهنده‌ی مو؛ ۸ نوع محبوب و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه

در گذشته، محصولات حالت‌دهنده‌ی مو تنوع بسیار کمی داشتند و به چند محصول خاص مثل اسپری یا ژل محدود می‌شدند. اما امروزه این محصولات هر روز با شکل‌ها و فرم‌های جدید به بازار عرضه می‌شوند. به همین دلیل، این مقاله از دیجی‌کالا مگ را به معرفی انواع حالت‌دهنده‌ی مو آقایان و خانم‌ها اختصاص داده‌ایم.

انواع حالت‌دهنده‌ی مو مردانه و زنانه

در حال حاضر، انواع مختلفی از محصولات حالت‌دهنده‌ی‌ مو وجود دارد که رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

۱. ژل مو

ژل مو یکی از پرمصرف‌ترین محصولات حالت‌دهنده‌ی مو در جهان است، اما بسیاری از مردم نمی‌دانند که چگونه از آن به‌درستی استفاده کنند تا بهترین نتیجه را به دست آورند. برای استفاده از این محصول مراحل زیر را دنبال کنید:

  • قبل از اینکه از ژل مو استفاده کنید، از تمیز بودن موی خود مطمئن شوید. موهای خود را با یک شامپوی ملایم بشویید و با حوله خشک کنید. برای خشک کردن موها از سشوار استفاده نکنید، بلکه آن‌ها را کمی مرطوب نگه دارید تا استفاده از ژل آسان‌تر شود.
  • نوع مناسب ژل را انتخاب کنید. انواع مختلفی از ژل مو وجود دارد که از نظر قدرت حالت‌دهندگی با هم متفاوت هستند. ژل‌هایی که قدرت حالت‌دهندگی کمی دارند برای موهای نازک و ژل‌های دارای قدرت متوسط یا زیاد برای موهای ضخیم مناسب‌اند.
  • با نوک انگشت مقدار کمی ژل بردارید و دست‌ها را به هم بمالید. از مصرف بیش از حد ژل خودداری کنید، چون موها را چسبناک و سنگین می‌کند.
  • ژل را به‌طور مساوی روی موهای خود پخش کنید. از ریشه شروع کنید و به سمت نوک موها بیایید. از تماس ژل مو با پوست سر جلوگیری کنید، چرا که ممکن است باعث تحریک آن شود.
  • موهای خود را حالت دهید. برای این کار می‌توانید از انگشت‌های خود یا شانه استفاده کنید.
  • اجازه دهید موها در هوای آزاد خشک شوند یا از سشوار با دمای پایین برای خشک کردن آن‌ها استفاده کنید.

عوارض احتمالی

از عوارض جانبی ژل مو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خشکی مو
  • ریزش مو
  • شوره‌ی سر
  • تغییر رنگ موهای رنگ‌شده

۲. آدامس مو

آدامس مو یکی از جدیدترین انواع حالت‌دهنده‌ی مو است که اغلب از ترکیبات گیاهی، انواع پلیمر و موم زنبور عسل برای تولید آن استفاده می‌شود. این محصول حاوی مواد نرم‌کننده و حالت‌دهنده است و به‌دلیل ماندگاری بالا می‌تواند حالت موها را برای چند ساعت ثابت نگه دارد.

آدامس مو در ۲ نوع مات و براق تولید می‌شود که می‌توانید بسته به سلیقه‌ی خود محصول مناسب را انتخاب کنید. برای استفاده از آدامس مو مقدار کمی از محصول را روی کف دست بریزید و ساقه‌ی موها را به کمک کف دست و انگشت‌ها حالت دهید. در مرحله‌ی بعد، موها را شانه کنید و سشوار بکشید. البته می‌توانید از سشوار قبل از آدامس مو هم استفاده کنید.

عوارض احتمالی

در حین استفاده از آدامس مو مراقبت باشید که محصول با پوست سر تماس پیدا نکند، چون ممکن است به ریشه‌ی مو آسیب بزند و باعث ریزش مو شود.

۳. اسپری مو

یک مرد جوان موهای خود را با اسپری حالت می‌دهد

اسپری مو یا تافت گزینه‌ی دیگری است که در فهرست انواع محصولات حالت‌دهنده‌ی مو قرار می‌گیرد. فرمولاسیون اسپری‌های مدرن بسیار سبک‌تر از فرمولاسیون اسپری‌های قدیمی است. با این حال، هنوز هم ممکن است بعد از استفاده از آن روی موهای خود احساس سنگینی کنید. برای رفع این مشکل توصیه می‌شود بطری را از فاصله‌ی دور روی سر اسپری کنید تا محصول روی موها انباشته نشود.

در حین استفاده از اسپری مو از قوانین زیر پیروی کنید:

  • شکل مو و حالت کلی آن در هنگام خشک شدن تغییر می‌کند. بنابراین از اسپری مو فقط روی موهای خشک استفاده کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
  • از شانه کردن مویی که اسپری روی آن خشک شده است، خودداری کنید. شانه کردن مو باید قبل از خشک شدن اسپری انجام شود.
  • اگر پوست سرتان حساس است، سعی کنید محصول را فقط روی موهای خود اسپری کنید. چون الکل موجود در آن می‌تواند پوست سر را خشک کند و باعث تحریک آن شود.

عوارض احتمالی

استفاده از اسپری مو هم ممکن است مانند هر محصول دیگری با عارضه همراه باشد. شایع‌ترین عوارض عبارتند از:

  • تحریک چشم‌ها، گلو، بینی و پوست
  • ابتلا به مشکلات تنفسی یا مسمومیت (در صورت استنشاق مداوم)
  • تضعیف فولیکول‌های مو و افزایش شکنندگی آن‌ها

۴. چسب مو

چسب مو یکی از انواع مواد حالت‌دهنده‌ی مو است که یا به‌شکل اسپری ارائه می‌شود یا حالت ژله‌‌ای دارد و باید با آب ترکیب شود. به‌طور کلی، ۲ نوع چسب مو وجود دارد:

  • محصولاتی که بین تارهای مو چسبندگی ایجاد می‌کنند و به‌دلیل ماندگاری بالا برای حالت‌دهی به آن‌ها استفاده می‌شوند.
  • محصولاتی که می‌توانند موی مصنوعی یا کلاه‌گیس را به پوست سر متصل کنند.

شما می‌توانید در حین شینیون کردن یا قبل از براشینگ از چسب مو استفاده کنید. این محصول الکتریسیته‌ی ساکن موها را خنثی می‌کند و ظاهر مرتب‌تری به آن‌ها می‌بخشد. برای این کار کافی است انگشت خود را به مقدار کمی چسب مو آغشته کنید و سپس آن را روی موهای خود بمالید.

چسب مو در ۲ رنگ تیره و روشن در بازار یافت می‌شود. برای جلوگیری از مشخص بودن این محصول روی موها باید رنگی را انتخاب کنید که به رنگ موهای شما نزدیک باشد.

عوارض احتمالی

چسب مو برای مصرف روزانه مناسب نیست، بنابراین توصیه می‌شود استفاده از آن را به مهمانی‌های خود محدود کنید. شایع‌ترین عوارض چسب مو شامل موارد زیر است:

  • خشکی مو و افزایش آسیب‌پذیری آن‌ها
  • ایجاد لکه‌های طاسی به‌دلیل تماس مداوم چسب با پوست سر

۵. موس مو

تصویر دست یک زن که موس مو را رو کف دست خود می‌ریزد

در پاسخ به این سوال که موس مو چیست باید بگوییم که موس یک محصول بر پایه‌ی فوم است که می‌توانید از آن‌ برای محافظت از موهای خود یا حالت‌دهی به آن‌ها استفاده کنید. موس موها را نرم و براق می‌کند و حجم آن‌ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، از موها در برابر آسیب‌هایی که در اثر استفاده از ابزارهای حرارتی ایجاد می‌شوند محافظت می‌کند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های‌ موس به‌عنوان یکی از بهترین انواع حالت‌دهنده‌ی مو می‌توان به سبک بودن آن اشاره کرد، به طوری که به موهای شما احساس چسبندگی نمی‌دهد. دستورالعمل زیر نحوه‌ی استفاده از موس مو را نشان می‌دهد:

  • موهای خود را با یک شامپوی حجم‌دهنده و نرم‌کننده بشویید. این کار به شما کمک می‌کند که آلودگی‌ها را کاملا از بین ببرید و تارهای موی خود را عمیقا تغذیه کنید.
  • برای خشک کردن موی خود از یک حوله‌ی تمیز استفاده کنید، اما اجازه دهید کمی رطوبت روی آن باقی بماند. موس مو روی موهای مرطوب عملکرد بهتری دارد و راحت‌تر پخش می‌شود.
  • مقدار کمی موس بردارید و آن را از ریشه تا نوک موها بمالید. مراقبت باشید که هیچ قسمتی را از قلم نیندازید. برای اینکه موس مو به‌طور یکنواخت پخش شود، می‌توانید از یک شانه‌ی دندانه پهن استفاده کنید.
  • یک برس گرد برای نگه داشتن قسمت کوچکی از موها بردارید و موهای خود را در حین سشوار کشیدن به سمت بالا بکشید.
  • اکنون موهای شما آماده هستند که آن‌ها را حالت بدهید.

عوارض احتمالی

موس مو هم ممکن است مثل ژل، چسب یا اسپری مو در بعضی از افراد عوارض ایجاد کند. شایع‌ترین عوارض عبارتند از:

  • اگر با چشم یا بینی شما در تماس باشد، باعث تحریک آن‌ها می‌شود.
  • استفاده بیش از حد از آن ممکن است تارهای مو را خشک کند و به آن‌ها آسیب برساند.
  • زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند به شکستگی و زبری مو منجر شود.
  • احتمال دارد حاوی مواد شیمیایی خاصی باشد که باعث ریزش مو شوند.
  • ممکن است به ترکیبات به‌کار رفته در آن حساسیت داشته باشید.

۶. واکس مو

یک مرد جوان که روبه‌روی آینه ایستاده است و موهایش را سشوار می‌کشد

واکس مو محصول پرکاربرد دیگری است که برای حالت دادن به موها استفاده می‌شود و معمولا بین مردان محوبیت زیادی دارد. واکس مو شباهت زیادی به ژل دارد، اما برخلاف ژل در ترکیبات آن از الکل کمتری استفاده شده است. علاوه بر این، روی موهای خشک قابل استفاده است.

واکس مو در ۲ نوع رنگی و بدون رنگ در بازار یافت می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید علاوه بر حالت‌دهی موهای خود به‌طور موقت رنگ آن‌ها را تغییر دهید، بهتر است به‌سراغ واکس موهای رنگی بروید.

معمولا واکس مو برای موهای کوتاه کاربرد دارد، اما بعضی از افراد برای حالت دادن به موهای بلند از آن استفاده می‌کنید. طریقه‌ی استفاده از این محصول به این صورت است که ابتدا باید موهای خود را شانه کنید و به آن‌ها حالت بدهید. سپس مقدار کمی از محصول (به اندازه‌ی یک نخود) را بردارید و روی موها بمالید. در نهایت می‌توانید از سشوار برای تثبیت مدل موی خود استفاده کنید.

برای استفاده از واکس موی رنگی از دستکش استفاده کنید تا دست‌هایتان رنگی نشوند. بعد از مالیدن واکس مو روی موها، ۲۰ دقیقه صبر کنید تا محصول کاملا خشک شود. سپس در صورت نیاز می‌توانید یک بار دیگر این کار را تکرار کنید تا موها پررنگ‌تر شوند.

عوارض احتمالی

زیاده‌روی در استفاده از واکس مو یا عدم شست‌وشوی آن در پایان روز باعث کدر شدن و کثیف به نظر رسیدن موها می‌شود. علاوه بر این، احتمال سوزش پوست سر و ریزش مو را افزایش می‌دهد.

۷. پماد مو

پماد مو هم محصول دیگری است که می‌توان از آن به‌عنوان یکی از بهترین انواع حالت‌دهنده‌ی مو نام برد. این محصول که بافت آن مشابه‌ی کرم است، برای کسانی که می‌خواهند درخشندگی موهای خود را تقویت و مدل آن‌ها را برای مدت طولانی حفظ کنند، گزینه‌ی مناسبی است.

پمادهایی که بر پایه‌ی روغن هستند برای موهای ضخیم و زبر مناسب‌اند و به آن‌ها ظاهری براق می‌بخشند. اما از آنجا که در آب نامحلول هستند به سختی شسته می‌شوند، درنتیجه ممکن است مقدار زیادی از آن‌ها روی موها باقی بماند. پمادهای بر پایه‌ی آب یا ژل برای انواع مو، به‌خصوص در فصول گرم سال، ایدئال هستند و برخلاف پمادهای روغنی به‌راحتی شسته می‌شوند.

نحوه‌ی استفاده از پماد مو بسیار آسان است. کافی است موها را بعد از شستن با حوله خشک کنید و در حالی که کمی مرطوب هستند روی آن‌ها پماد بمالید. مقداری از پماد را بردارید و انگشت‌های خود را با حرکات دایره‌ای شکل به هم بمالید. سپس پماد را روی موهای خود بزنید و آن‌ها را همان‌طور که می‌خواهید حالت بدهید.

عوارض احتمالی

اگر از پماد مو به روش صحیح استفاده کنید، با مشکل خاصی مواجه نمی‌شوید. اما مراقبت نادرست از پوست سر و تمیز نکردن پماد بعد از هر بار استفاده می‌تواند به تجمع محصول روی موها و درنتیجه ریزش مو منجر شود.

۸. محافظ حرارتی مو

یک زن که موهای خود را با اتو صاف می‌کند

از آنجا که استایل موها یکی از مهم‌ترین فاکتورهای زیبایی چهره به شمار می‌رود، امروزه انواع دستگاه‌ی حالت‌دهنده‌ی مو از جمله سشوار، اتوی مو، برس حرارتی و… به بازار عرضه شده است. انتخاب یک دستگاه‌ی مناسب برای آراستگی مو اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم قبل از خرید این محصولات «راهنمای خرید بهترین سشوار» و «راهنمای خرید بهترین اتو مو» را مطالعه کنید.

اقدام مهمی که باید بعد از خرید اتو و حالت‌دهنده‌ی مو انجام دهید، تهیه‌ی محافظ حرارتی مو است. این محصولات با ایجاد یک لایه‌ی محافظ روی تارهای مو از آن‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از حرارت محافظت می‌کنند.

برای کسب بهترین نتیجه باید قبل از استفاده از ابزارهای حرارتی، محصول را از فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متری روی موهای خود اسپری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می‌شود دستورالعمل شرکت سازنده را با دقت بخوانید.

اکثر محصولات محافظ حرارتی مو به‌شکل اسپری تولید می‌شوند، اما می‌توانید از لوسیون مو هم برای این منظور استفاده کنید. با مطالعه‌ی مقاله‌ی «لوسیون مو چیست» می‌توانید با کاربردهای این محصول و نحوه‌ی استفاده از آن آشنا شوید.

۹. پودر حالت‌دهنده‌ی مو

با استفاده از انواع پودر حالت‌دهنده‌ی مو می‌توانید حجم مو را افزایش دهید و کم‌پشت بودن آن را پنهان کنید. برای تولید این محصول معمولا از سیلیس استفاده می‌شود که حاوی ذرات زبر است و با افزایش اصطکاک بین موها می‌تواند آن‌ها را پرپشت‌تر نشان دهد. خاک رس کائولن هم که اغلب به این پودرها اضافه می‌شود، چربی اضافی مو را می‌گیرد و ویژگی مات‌کنندگی محصول را افزایش می‌دهد.

برای استفاده از پودر حالت‌دهنده و پرپشت‌کننده باید ابتدا موهای خود را با یک شامپوی مناسب بشویید و خشک کنید. سپس پودر را به‌آرامی روی بخش‌های کم‌‌پشت سر بپاشید و روی موها پخش کنید.

عوارض احتمالی

استفاده از پودر حالت‌دهنده‌ی مو ممکن است در بعضی از افراد عوارض ایجاد کند. از این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خشکی موها
  • پوسته پوسته شدن کف سر
  • آلرژی (از جمله خارش و سوزش پوست سر)

نحوه‌ی انتخاب انواع حالت‌دهنده‌ی مو زنانه و مردانه

هر کدام از حالت‌دهنده‌های مو ویژگی‌های خاص خود را دارند، اما معمولا مهم‌ترین فاکتورهایی که باید در نظر بگیرید شامل موارد زیر هستند:

  • نوع مو
  • ترکیبات محصول (محصولات حاوی الکل برای موهای خشک مناسب نیستند.)
  • مات یا براق بودن محصول
  • قدرت محصول در حفظ حالت موها
  • مدت زمان ماندگاری محصول

کلام پایانی

در این مقاله در مورد انواع حالت‌دهنده‌ی موی سر مردانه و زنانه صحبت کردیم. هر کدام از این محصولات مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین باید با توجه به شرایط خود نسبت به انتخاب حالت‌دهنده‌ی ایدئال اقدام کنید. ممکن است لازم باشد چند محصول مختلف را امتحان کنید تا در نهایت متوجه شدید که کدام‌یک از آن‌ها برای شما مناسب‌تر است.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: stylecraze, hair, skinkraft, stylecraze, hairswiss



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما