تاریخچهی حسگر اثر انگشت در گوشیهای هوشمند
در اواخر دههی ۲۰۰۰، توشیبا از لپتاپهایی با حسگر اثر انگشت رونمایی کرد که به ما اجازه میداد به جای حفظ کردن رمز عبورهای پیچیده، قفل لپتاپ را با یک لمس انگشت باز کنیم. اولین گوشیهای مجهز به حسگر اثر انگشت در همان زمان ظاهر شدند. به نظر میرسد Sagem MC 959 ID اولین گوشی مجهز به حسگر اثر انگشت محسوب میشود ولی ظاهرا شرکت زیمنس از سال ۱۹۹۸ مشغول توسعهی این مشخصه برای گوشیهای هوشمند بوده است.
در آن دوران کامپیوترهای جیبی که تحت عنوان PDA از آنها یاد میشود، به بهرهگیری از این قابلیت روی آوردند. اگرچه تا سالها این قابلیت به طور محدود در این گجتها مورد استفاده قرار میگرفت، اما این اپل بود که محبوبیت حسگر اثر انگشت را به طور ناگهانی چندین برابر کرد.
آیفون ۵s در سال ۲۰۱۳ با حسگر اثر انگشت معرفی شد که البته اپل برای این حسگر نام تاچ آیدی را انتخاب کرد. کاربران آیفون خیلی زود از این مشخصه استقبال کردند و آیفون ۶ و ۶ پلاس هم برای پرداختهای اینترنتی سرویس Apple Pay استفاده از این حسگر را آغاز کردند.
اپل برای سری آیفون ۶s از نسل دوم تاچ آیدی استفاده کرد. در بین محصولاتی که اپل در سال ۲۰۲۲ راهی بازار کرده، فقط آیفون SE 2022 و آیپد ایر جدید از تاچ آیدی بهره میبرند و اپل به طور گسترده به بهرهگیری از سیستم تشخیص چهره یا همان فیس آیدی روی آورده است.
اگرچه اپل در زمینهی محبوبیت حسگر اثر انگشت نقش مهمی را ایفا کرد، اما در سال ۲۰۱۷ با معرفی آیفون X روند فاصله گرفتن از این مشخصه آغاز شد. اگرچه برخی شرکتها برای گوشیهای اندرویدی استفاده از سیستمهای تشخیص چهره پیشرفته را آغاز کردند، اما همچنان در این گوشیها حسگر اثر انگشت حرف اول را میزند.
در سمت اندروید، اولین گوشیهای مجهز به حسگر اثر انگشت در این زمینه عملکرد خیلی خوبی نداشتند. به عنوان مثال گوشیهایی مانند موتورولا Atrix در سال ۲۰۱۱ و گلکسی S5 در سال ۲۰۱۴ از حسگر اثر انگشت مبتنی بر سوایپ استفاده میکردند. اما حسگر خازنی اپل بسیار بهتر بود و عملکرد سادهتری داشت.
در نهایت هم شرکتهای اندرویدی استفاده از حسگرهای خازنی را آغاز کردند و در زمینهی مکان قرارگیری این حسگرها شاهد تنوع زیادی بودیم. در سال ۲۰۱۷، ویوو در نمایشگاه شانگهای از مدل اولیهی حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر رونمایی کرد. مدتی بعد همین شرکت اولین گوشی مجهز به این قابلیت را به دست کاربران رساند. خیلی زود این قابلیت در بین گوشیهای اندرویدی مورد استقبال زیادی قرار گرفت.
در این میان باید به هواوی میت RS پورشه دیزاین اشاره کنیم که در کنار حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر، در پنل پشتی آن هم چنین حسگر اثر انگشتی قرار داشت.
در سال ۲۰۱۹ سامسونگ از سری گلکسی S10 رونمایی کرد که یکی از اولین گوشیهای مجهز به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر مبتنی بر فناوری اولتراسونیک بودند. فناوریهای قدیمیتر فقط از روی انگشت عکس میگرفتند ولی این فناوری با استفاده از امواج صوتی، میتواند نقشهی سهبعدی از اثر انگشت ایجاد کند. البته این گوشیها در ابتدا مشکلاتی را برای برخی کاربران ایجاد کردند و مثلا در صورت استفاده از برخی گلسها به مشکل میخوردید.
نسل دوم حسگر اثر انگشت اولتراسونیک کوالکام هم فضای بیشتری پوشش میداد و هم سریعتر بود. همچنین امکان بهرهگیری گوشیهای تاشو از این فناوری مهیا شد.
طی چند سال اخیر در زمینهی این فناوری پیشرفت قابل توجهی عملی نشده ولی در کل بسیاری از گوشیهای مقرونبهصرفه هم با چنین قابلیتی راهی بازار میشوند. آیا به نظر شما این فناوری دیگر با تغییر قابل توجهی روبرو نمیشود؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
نوآوریهای دوربین موبایل پیش از اندروید و آیفون
منبع: GSMArena
اسم گوشی آخری چیه؟ 😐
سلام اخرین گوشی چی بود و همینتور از هیچی سر در نیاوردم🥴🥴😂😐😴