توییتر از دادگاه میخواهد شکایت ترامپ را رد کند
اگر بشنوید که توییتر درگیر شکایت رییس جمهور سابق آمریکا یعنی دونالد ترامپ بر سر ممنوعیت او در این شبکه اجتماعی است، خیلی برایتان عجیب نخواهد بود. بلومبرگ گزارش میدهد که توییتر از قاضی این پرونده خواسته که این شکایت را رد کند، زیرا ادعا میشود که ترامپ اولین متمم حقوق آزادی بیان این شرکت را به اشتباه تفسیر کرده و آن را علیه توییتر تهدید میکند. این شبکه اجتماعی خاطرنشان کرد که توییتر، یک شرکت خصوصی است که موظف نیست سخنرانیهایی که دوست ندارد را میزبانی کند و آن را در پلتفرم خود قرار دهد. همچنین به گفتهی توییتر، ترامپ زمانی که استفاده از این سرویس را انتخاب کرد بارها و بارها قوانینی که با آنها موافقت کرده بود را زیر پا گذاشت. این شبکه اجتماعی لغو ممنوعیت اجباری ترامپ را چالشی بزرگ برای قانون اساسی میداند.
علاوه بر این، توییتر توییتهای منتخب سردبیرش را در ارتباط با نگرانیهای عمومی، از جمله تهدید به انتقال صلحآمیز کاخ سفید و همچنین بیانیههایی که میتواند «خشونت بیشتر» را تقویت کند، استدلال کرد. این شبکهی اجتماعی در آستانهی حمله به کنگره در ۶ ژانویه، توییتهای ترامپ را گمراه کننده معرفی کرد و اندکی بعد مانع ادامهی فعالیت او در پلتفرم خود شد.
«جان کوئل»، وکیل اصلی این پرونده مدعی شده که توییتر یک بازیگر دولتی است زیرا بند ۲۳۰ قانون نجابت ارتباطات آن را مجبور میکند مانند دولت، متمم اول قانون اساسی را رعایت کند. وزارت دادگستری بایدن در یک پروندهی قضایی به این تفسیر اعتراض کرده است. براساس بند ۲۳۰ این قانون، شبکههای اجتماعی عمدتا مسؤول محتویاتی که کاربران پست می کنند نیستند، اما میتوانند با نیت خیر دست به انسداد برخی از پستها بزنند؛ بهعنوان مثال تصاویر منعکس کننده آزار یا خشونت را حذف کنند.
ترامپ منتظر بازگشت به توییتر، فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی نیست. او بهتازگی از شبکه اجتماعی خود با نام Truth Social رونمایی کرده تا بتواند به خود و سایر محافظهکارانی که توسط شرکتهای فناوری به سکوت واداشته شدند دوباره فرصت اظهار نظر دهد. گروه رسانه و فناوری ترامپ، اعلام کرده که این شبکه اجتماعی از ماه نوامبر فعالیت خود آغاز کرده و انتظار میرود در سه ماههی اول سال ۲۰۲۲ گسترش بیشتری پیدا کند.
ترامپ در یک بیانیهی مطبوعاتی به رسانهها گفت: «من شبکهی اجتماعی و گروه رسانه و فناوری خودم را برای مقابله با استبداد غولهای بزرگ فناوری ایجاد کردهام. ما در دنیایی زندگی میکنیم که طالبان در توییتر حضور دارند، اما رییس جمهور محبوب شما از شبکههای اجتماعی طرد شده است. من بسیار هیجانزده هستم از اینکه میتوانم بهزودی افکار و اندیشههایم را در شبکه اجتماعی Truth Social با شما به اشتراک بگذارم.» در ماه مارس (اسفند ۹۹) جیسون میلر، مشاور ارشد ترامپ در مصاحبهای به فاکسنیوز اعلام کرد که دونالد ترامپ دو یا سه ماه دیگر با شبکه اجتماعی خود برمیگردد. رییس جمهور سابق آمریکا در ماه می (اردیبهشت ماه) وبلاگ رسمی خود را راهاندازی کرد اما یک ماه بعد آن را بست.
پس از شورش مرگبار کنگرهی آمریکا در ماه ژانویه، ترامپ از فعالیت در توییتر و فیسبوک منع شده است. او علاوهبر توییتر، از سایر پلتفرمها نیز به دلیل سانسور گفتههایش شکایت کرد. توییتر حساب کاربری ترامپ را به دلیل «خطر تحریک به خشونت» حذف کرده بود. رییس جمهور سابق آمریکا اعلام کرده که توییتر با اجبار اعضای کنگرهی ایالات متحده او را تحتفشار قرار داده است.
در شکایت ترامپ آمده که که توییتر تا حد زیادی از قدرت و کنترل خود بر گفتمان سیاسی در این کشور استفاده میکند که این رفتار توییتر از لحاظ تاریخی بیسابقه است و برای دموکراسی امری خطرناک به حساب میآید. بد نیست خاطر نشان کنیم دونالد ترامپ از صفحهی توییتر خود برای اعلام تصمیمات مربوط به سیاست پرسنلها (اغلب سازمانها و افراد درگیر)، انتقاد از دشمنان سیاسی و انتشار اطلاعات نادرست دربارهی نتایج انتخابات استفاده کرده بود.
این پلتفرم محبوب پس از انتشار دروغهای انتخاباتی ترامپ، حساب کاربری او را به مدت ۱۲ ساعت بست و بعد از دو روز ممنوعیت آن را دائمی کرد. در زمان ممنوعیت، دونالد ترامپ ۸۸ میلیون دنبال کننده در توییتر داشت. او ادعا میکند که توییتر در دوران ریاست جمهوریاش هم او را بهشدت تحتفشار قرار میداد و برخی از توییتهای آن را اطلاعات گمراه کننده مینامید که به گفته این پلتفرم قوانین آن را نقض کرده است.
باید دید قضیهی شکایت ترامپ از توییتر به کجا خواهد رسید و آیا ترامپ موفق میشود بار دیگر به این پلتفرم محبوب اجتماعی برگردد یا خیر.
منبع: Engadget
درود بر ترامپ